Dotnuviškė pristatė pirmą poezijos knygą

 Dotnuviškė pristatė pirmą poezijos knygą

Pilnutėlė Kėdainių M.Daukšos viešosios bibliotekos Dotnuvos skyriaus renginių salė sukvietė poetinio žodžio mylėtojus į dotnuviškės rajono literatų ir menininkų sambūrio „Vaivorykštės tiltai“ narės Vidos Vaicekavičienės pirmosios poezijos knygos „Tylėk ir šok“ pristatymą.

Seniai kurianti eiles ir dedanti jas į stalčių, paskatinta artimųjų V. Vaicekavičienė ryžosi surinkti jas visas į krūvą ir išleisti savo pirmąją kūrybos knygelę.

Knygos autorė bendraminčių būryje. Organizatorių nuotr. „Patį pirmąjį eilėraštį, skirtą Lietuvai, parašiau, kai mokiausi Buivydiškėse. Tuomet, grįždama iš Vilniaus į namus, žvalgiausi pro langą – tokie gražūs vaizdai… Griebiau pieštuką ir užrašiau kilusias mintis. Taip ir prasidėjo mano kūrybinis kelias, kuris tęsiasi iki šių dienų. Įkvėpimo semiuosi iš paties gyvenimo, iš visų žmogiškų jausmų. Pastebėjau, kad dažniausiai eilėraščiai gimsta liūdesy. Kartais paprašo manęs – parašyk man ką nors… Na, neišeina, nors verk. Tačiau praeina kažkiek laiko, ir mintys pačios susidėlioja galvoje. Greitai neišeina. Mintis turi ateiti palengva, – pasakoja V. Vaicekavičienė. – Džiaugiuosi, kad turiu bendraminčių ir sambūryje, ir „Facebooke“. Jų paskatinta, nusiunčiau savo eilėraščių į du poezijos almanachus – „Poezijos spalvos 2“ ir „Apie tave ir tau, tėvyne“. Savo poezijos knygos ilgai nesiryžau išleisti – nebuvo nei kaip, nei iš ko, rūpėjo vaikai, šeima. Tačiau šiuo metu savo taip ilgai puoselėtą svajonę įgyvendinau. Už palaikymą esu dėkinga savo seseriai ir savo šeimai.“

Žodžiai iš širdies

Pasveikinti autorės su pirmąja poezijos knyga atvyko jos šeimos nariai bei bendraminčiai. Literatų ir menininkų sambūrio „Vaivorykštės tiltai“ narė labūnavietė Aldona Volodkienė, išleidusi jau ne vieną poezijos knygą, džiaugėsi bičiulės sėkme.

„Žmonės, mylintys eiles, mylintys žodį, visada yra šilti ir paprasti. Vida – labai mielas ir šiltas žmogus, tokie ir jos eilėraščiai. Gal ne visada reikia tų mandrų, labai skambių  frazių, kartais tas paprastumas taip užveda ir sušildo, nes žinai, kad tie žodžiai eina iš širdies. Gal jie trupučiuką kreivi, gal trupučiuką ne taip nušlifuoti, kaip norėtųsi matyti vizualiai, tačiau jie yra šilti“, – sakė A. Volodkienė.

[quote author=“V. Vaicekavičienė.“]Savo poezijos knygos ilgai nesiryžau išleisti – nebuvo nei kaip, nei iš ko, rūpėjo vaikai, šeima. Tačiau šiuo metu savo taip ilgai puoselėtą svajonę įgyvendinau.[/quote]

Dotnuva – poetų kraštas

Prieš daugelį metų iš Dotnuvos išvykusi literatė Elvyra Kisielienė džiaugiasi kiekviena proga sugrįžti į gimtinę.

„Stengiuosi mintimis ir eilėmis sugrįžti, kadangi Dotnuvos žemė man yra be galo brangi. Tikrai netikėjau, kad Dotnuvoje gali būti nerašančių žmonių, turi jie rašyti. Ar tokia, ar kitokia ta Dotnuvėlė, bet vis tiek ji priveda prie kūrybos minčių. Be galo džiaugiuosi ir didžiuojuosi visais kuriančiais žmonėmis. Tikiuosi, kad ateityje subursime kūrybines mintis ir kartu surengsime tokį poezijos ir muzikos renginį, kad Dotnuva suskambės visu pajėgumu“, – teigė E. Kisielienė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video