RKL: kluptelėjo, bet dar niekas neprarasta

 RKL: kluptelėjo, bet dar niekas neprarasta

Nesėkmingai praėjusios savaitės pabaiga susiklostė Regionų krepšinio lygos (RKL) B diviziono A grupėje rungtyniaujantiems Kėdainių SC-„Balticum“ (9/7) krepšininkams.

[quote author=“Aut. past.“]Reguliarusis sezonas RKL B diviziono A grupės komandoms baigsis kovo pradžioje, o į atkrintamąsias varžybas pateks aštuonios geriausios grupėje.[/quote]

Pastarąsias dvejas pirmenybių antrojo rato rungtynes SC-„Balticum“ komanda buvo priversta verstis be savo lyderio Medo Kuprijanovo, ir tai atsiliepė rezultatams.

Kėdainių SC-„Balticum“ efektingai sužaidė ketvirtąjį rungtynių su Klaipėdos „VKKM-Neptūnas“ kėlinį, kuriame surinko net 30 taškų, sugebėjo „grįžti į rungtynes“, savo turėtą 20 taškų deficitą sumažinti iki 4, bet rezultatą persverti pritrūko ir laiko, ir sėkmės./ J. Šveikytės nuotr.Kastyčio Kundroto auklėtiniai pralaimėjo dviejų Lietuvos krepšinio lygoje rungtyniaujančių klubų jaunimo komandoms. Pirmajame čempionato rate kėdainiečiai abi varžoves, nuo kurių nukentėjo praėjusią savaitę, buvo nesunkiai įveikę.

Galingo ketvirtojo kėlinio Vilainiuose nepakako

Kėdainių SC-„Balticum“ krepšininkai penktadienio vakarą namų aikštėje Vilainių krepšinio salėje nusileido Klaipėdos „VKKM-Neptūnui“ (8/7) rezultatu 74:80 (16:17, 7:24, 21:24, 30:15).

Savų sirgalių akivaizdoje kėdainiečiai efektingai sužaidė ketvirtąjį rungtynių kėlinį, kuriame surinko net 30 taškų, sugebėjo „grįžti į rungtynes“, savo turėtą 20 taškų deficitą sumažinti iki 4, bet rezultatą persverti pritrūko ir laiko, ir sėkmės.

Ant atsarginių suoliuko negrįžo

Dvikovoje su uostamiesčio ekipa po 40 minučių ant parketo praleido du SC-„Balticum“ žaidėjai.

Abu jie kėdainiečių komandą ir vedė į priekį – Povilas Dambrauskas (25 tšk., 6 atk. kam., 3 rez. perd.) ir Dominykas Mikalajūnas (18 tšk., 3 atk. kam., 3 rez. perd.). Šarūnas Reinartas (5 atk. kam., 4 rez. perd.) pridėjo 16 taškų.

Kauniečiai nebuvo svetingi

Šeštadienį įdienojus laikinojoje sostinėje SC-„Balticum“ stojo į kovą su „Žalgirio-3“ (9/7) ekipa. Kaune pranašesni buvo aikštės šeimininkai, šventę įtikinamą pergalę rezultatu 105:73 (29:15, 21:21, 30:17, 25:20).

Keturi surinko po dviženklį

Išvykoje kėdainiečių gretose išsiskyrė D. Mikalajūnas (18 tšk., 6 atk. kam.), Einoras Stankus (13 tšk.), Domas Šelekas (12 tšk.) ir Šarūnas Reinartas (10 tšk., 3 rez. perd.).

[#gallery=1705#]

Liko dar šešerios

Iki RKL B diviziono A grupės antrojo rato rungtynių pabaigos Kėdainių SC-„Balticum“ kariaunai liko šeši išbandymai. Šiuo metu ji dvylikos komandų įskaitoje užima šeštąją vietą.

Penktoje vietoje esantys „Žalgirio-3“ krepšininkai turi tokį patį pergalių ir pralaimėjimų rodiklį, bet fiksuoja geresnį taškų santykį, o trečiąją ir ketvirtąją pozicijas besidalijančios Mažeikių ir Radviliškio komandos yra sužaidusios vieneriomis rungtynėmis daugiau.

Keturios liks už borto

Reguliarusis sezonas RKL B diviziono A grupės komandoms baigsis kovo pradžioje, o į atkrintamąsias varžybas pateks aštuonios geriausios grupėje.

[quote author=“A. Argustas“]Šiandien visos mintys sukasi apie artimiausias rungtynes.[/quote]

Laukia „Lietkabelio“ jaunimas

Kitas rungtynes Kėdainių SC-„Balticum“ šeštadienį, vasario 2 dieną, išvykoje žais su Panevėžio „Lietkabelio“ klubo jaunimo ekipa – „Lietkabelis-2/R.Sargūno SG/PKKSC“ (5/11) krepšininkais.

Pirmojo rato dvikovoje lapkritį visa galva pranašesni buvo kėdainiečiai, savoje aikštėje svečius iš Aukštaitijos sostinės „nubaudę“ rezultatu 92:64.

A. Argustas: „Situaciją vertinti reikia realiai“

Kėdainių SC-„Balticum“ ekipos vadovas Arnas Argustas po dviejų komandos nesėkmių iš eilės teigė nusivylimo nejaučiantis.

[quote author=“Aut. past.“]Iki antrojo rato rungtynių pabaigos kėdainiečiams liko šeši išbandymai.[/quote]

„Situaciją reikia vertinti realiai. Ir Klaipėdos „VKKM-Neptūnas“, ir Kauno „Žalgiris-3“ šiuo metu išgyvena pakilimą. Tuo tarpu mes abiejose dvikovose vertėmės be trijų labai svarbių savo žaidėjų, tarp kurių – ir M. Kuprijanovas. Vaikinai tikrai nenuvylė, tik labai gaila, kad kovoje su klaipėdiečiais mums šiek tiek pritrūko laiko ir sėkmės – pergalė buvo labai netoli. Šįkart stipresni buvo mūsų varžovai – toks yra krepšinis, – „Rinkos aikštei“ sakė A. Argustas. – Atsistatysime, išsigydysime traumas ir, tikiu, dar parodysime savo tikrąjį veidą, parodysime, ką galime. Dabar mūsų tikslas – papulti į RKL B diviziono atkrintamąsias varžybas. Jeigu jos susiklostys sėkmingai, tada galvosime ir apie finalo ketvertą. O šiandien visos mintys sukasi apie artimiausias rungtynes.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video