„Žalgiris“ išvargo pergalę prieš „Nevėžį“

 „Žalgiris“ išvargo pergalę prieš „Nevėžį“

Nedaug trūko, jog Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) dvikovoje Kaune sekmadienio vakarą būtų užfiksuota sensacija. „Žalgirio“ (17/2) krepšininkai paskutinėmis susitikimo sekundėmis išsigelbėjo prieš Kėdainių „Nevėžį“ (4/15) rezultatu 82:79 (24:18, 14:18, 26:25, 18:18).

Per plauką. Nuo susitikimo pradžios Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams į atlapus kibę „Nevėžio“ krepšininkai varžovų į priekį toli nepaleido. Pirmąjį kėlinį aikštės šeimininkai laimėjo šešių taškų (24:18) skirtumu, o po dviejų ketvirčių komandas teskyrė du taškai (38:36). Trečiajame kėlinyje abi ekipos demonstravo apylygį žaidimą.

Žūtbūtinė kova užvirė paskutiniąją mačo minutę, kauniečiams pirmaujant trimis taškais – 80:77. „Nevėžio“ legionierius Adonte Parkeris baudų metimais sutirpdė čempionų pranašumą iki 1 taško – 80:79.

„Žalgiris“ išsigelbėjo tik Chauncey Collinso pražangos puolime, po kurios sekė du „žalgiriečio“ Edgaro Ulanovo taiklūs baudos metimai, dėka, ir šventė pergalę rezultatu 82:79.

Dimavičius. „Sveikinu „Žalgirį“ su pergale, o savo vyrus – su geru žaidimu. Šįvakar davėm gerą kovą komandai, kuri yra aukštesnio lygio negu mes, – kalbėjo vyriausiasis Kėdainių „Nevėžio“ treneris Darius Dimavičius. Strategas turėjo ką pasakyti ir apie pastebimai pastaruoju metu pagerėjusį auklėtinių žaidimą. – Žaidėjai pradėjo žaisti laisviau, pajuto žaidimą. Puolime duodu jiems daugiau improvizacijos, mažiau įstatymo į kažkokius rėmus. Na o gynyboje žaidžiame kaip iki šiol, tik galbūt agresyvumas, noras didesnis, stiprėjantis komandinis susišnekėjimas.“

Šaras. „Aišku, svarbiausia, kad laimėjom, bet vaizdas aikštėje tikrai buvo prastas. Gal dėl mūsų pergalės Eurolygoje prieš Atėnų „Panathinaikos“ vyrai per daug atsipalaidavo. Tai jautėsi šeštadienį treniruotėje, bet negalvojau, kad per rungtynes bus šitaip blogai, – neslėpė Kauno „Žalgirio“ vairininkas. – Negalima į situaciją žvelgti taip neprofesionaliai. Varžovas prie to prisidėjo nuostabiai, dauguma „Nevėžio“ krepšininkų sužaidė fantastiškas rungtynes, kai kuriais momentais iš jų pusės apskritai buvo kosminis krepšinis. Bet čia ne pasiaiškinimas, nes mes turim atlošti, atrodyti kaip „Žalgirio“ lygio krepšininkai, o kai kurie šiandien, jeigu sąžiningai, nebūtų praėję net į mūsų dublerių sudėtį. O jų vardai Europoje gana nemaži“, – sakė Š. Jasikevičius.

Rezultatyviausi:

Kėdainių „Nevėžis“: Chauncey Collinsas – 29, Adonte Parkeris – 22, Martinas Junakovičius – 10, Regimantas Miniotas – 6.

Kauno „Žalgiris“: Aaronas White‘as – 16, Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis – po 12.

Kitos. Kitas „Betsafe-LKL“ rungtynes Kėdainių „Nevėžis“ vasario 3 dieną Alytuje žais su vietos „Dzūkija“. Vasario 8 d., 18 val., namų aikštėje kėdainiečiai priims Vilniaus „Rytą“.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video