Pagiriuose duris atvėrė renovuota pirtis

 Pagiriuose duris atvėrė renovuota pirtis

1973-iaisiais statyta ir iki šiol kone antisanitarinėmis sąlygomis veikusi viešoji Pagirių miestelio pirtis pagaliau po pusės metų trukusio remonto atvėrė duris. Net 45-erius metus be pertraukų veikianti pirtis nuo šiol pagiriečius pirčių mėgėjus kvies į jau atsinaujinusias, švarias ir sterilias patalpas.

Dėmesys vidaus patalpoms

„Pirtis jau daug metų prašėsi remonto darbų, todėl dėjau visas pastangas gauti šiek tiek pinigėlių, kad būtų galima bent kažkiek ją aptvarkyti. Galiausiai gavome aštuonis tūkstančius eurų. Gautas lėšas labai nuosekliai susidėliojome ir savo seniūnijos darbuotojų pastangomis sutvarkėme pirtelę, mat iki šiol vidaus sąlygos buvo, deja, antisanitarinės. Dėkojame už gautą finansavimą savivaldybei ir UAB „Dagmedis“ vadovui Daliui Paulavičiui, kuris prie pirties remonto prisidėjo mediena“, – kalbėjo Šėtos seniūnė Danutė Mykolaitienė ir pridūrė, jog pastato fasadas tvarkomas nebuvo, nes prieš kurį laiką buvo pakeistas sodas ir sudėti plastikiniai langai.

Atlikti būtiniausi darbai

[quote author=“D. Mykolaitienė“]Pagiriečiai sako neįsivaizduojantys savęs be pirties. Ji – dalis jų.[/quote]

Atliekant pirties remonto darbus buvo pakeistas kūrenimo katilas, sutvarkytos vandens ir šildymo sistemos, elektros instaliacija, susuktos dailylentės, išklotos plytelės, pastatyti nauji klozetai, sumontuoti vandens čiaupai, sudėtos durys.

„Pagiriečiai sako neįsivaizduojantys savęs be pirties. Ji – tai dalis jų. Neabejoju, jog atsinaujinusi pirtis taps dar vienu miestelio traukos centru“, – teigė D. Mykolaitienė ir pasidžiaugė, jog už gautas lėšas pavyko sutvarkyti viską, kas buvo suplanuota.

Mokestis simbolinis

Nuo šiol 147 kvadratinių metrų pirtis jos mėgėjus kvies pasikaitinti kartą per savaitę, o esant poreikiui ir dažniau. Už suteiktas paslaugas gyventojai moka 1,16 Eur, o senjorai – 0,58 Eur.

„Tokiu laikmečiu tokios sumos yra juokingos, o patys miestelio gyventojai siūlo sumą apvalinti iki vieno ir dviejų eurų. Tačiau šis klausimas dar bus sprendžiamas“, – pridūrė seniūnė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video