Finišavo edukacinis projektas

 Finišavo edukacinis projektas

Ilgiau nei pusmetį Šėtos kultūros centro Pagirių skyriuje vykęs edukacinis projektas „Meno dirbtuvės „Išlaisvink fantaziją“ pasiekė finišą. Kaip teigė Šėtos kultūros centro Pagirių skyriaus vadovė Dalia Railienė, projekto tikslas buvo skatinti įvairių amžiaus žmonių meninį ugdymą ir užimtumą.

Ir jauniems, ir vyresniems

„Kadangi mokyklos Pagiriuose jau daug metų nebeturime, o vaikai, važinėjantys į aplinkiniuose rajonuose esančias mokyklas, ne visada atranda laiko ir noro jose lankyti būrelius, nusprendėme juos edukaciniais užsiėmimais atvilioti į Pagirių daugiafunkcį centrą, o tuo tarpu vyresnius miestelio gyventojus taip paskatinti pakeisti aplinką, pabendrauti tarpusavyje bei, žinoma, realizuoti save“, – teigė D. Railienė.

5 seminarai ir 8 užsiėmimai

Šiais metais Šėtos kultūros centro Pagirių skyrius teikė paraiškas net trims – du kultūros ir vieną jaunimo erdvės – projektams ir džiaugiasi visus juos laimėjęs. Vienas iš kultūros projektų ir buvo „Meno dirbtuvės „Išlaisvink fantaziją“, kurio metu buvo numatyta penki teoriniai seminarai ir net aštuoni edukaciniai užsiėmimai, kviečiantys išbandyti įvairias meno technikas.

Lankydami tiek teorinius, tiek praktinius užsiėmimus pagiriečiai susipažino su polimeriniu moliu, tapyba ant šilko, ebru technika – tapyba ant vandens, taip pat mokėsi dekoruoti marškinėlius atšvaitais, gražino batraiščius, dekupažo technika puošė dėžutės, mozaikų technika dekoravo vazonus, Tarptautinės mokytojų dienos proga gamino gėlės iš krepinio popieriaus, Mindaugo karūnavimo dienai paminėti pynė apyrankes iš lietuviškų spalvų, taip pat gamino apyrankes ir sages iš odos. Na, o projektui einant į pabaigą kūrė kalėdinius žaisliukus bei Advento vainikus.

D. Railienės teigimu, užsidarius edukacinėms dirbtuvėms visus pagiriečių darbus bus galima pamatyti daugiafunkciame centre surengtoje parodoje gruodžio 7 dieną Kalėdų eglės įžiebimo šventėje.  

Sulaukė dėmesio

„Galiu pasidžiaugti, jog projektas išties buvo sėkmingas ir sulaukė nemažai kraštiečių dėmesio – tiek jaunimo, tiek vyresnių žmonių. Kone labiausiai visiems patiko tapyba ant šilko, nes daugeliui tai buvo savo rankomis neišbandyta meno technika. Moterys dar ir šiandien džiaugiasi galėdamos nešioti pačių sukurtas unikalias skareles, o aš džiaugiuosi ir viliuosi, jog projektas visiems suteikė daug naujų žinių ir gerų emocijų“, – kalbėjo D. Railienė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video