Pajieslio daugiafunkciame centre pakvipo imbieru

 Pajieslio daugiafunkciame centre pakvipo imbieru

Nuo pat ryto Pajieslio daugiafunkciame centre – bruzdesys. Atskubėjusios šeimininkės rišasi prijuostes ir skuba į improvizuota virtuve virtusią salę.

Jau trečius metus artėjant gražiausioms žiemos šventėms – šv. Kalėdoms Pajieslyje vyksta Spalvoto meduolio diena – kepami spalvingi gardėsiai, kurie pasiekia ir atokiausiai gyvenančius senolius.

„Šiais metais sausainius kepėme iš pirktos šaldytos tešlos. Tešlą iškočiojome, formelėmis išpjaustėme sausainius. Kepėme čia pat patalpose esančioje orkaitėje, o jau iškeptus sausainius dekoravome spausdami glajų iš maišelių“, – nesudėtingą ir greitą būdą pradžiuginti atvykstančius svečius priminė Pajieslio bendruomenės pirmininkė, bibliotekininkė Irena Milerienė. O jeigu prie šio proceso prisijungia ir šeimos nariai, jauki ir kvapni šeimos popietė – garantuota.

Spalvoto meduolio diena – tai ne tik puiki proga pradėti ruoštis šventėms kartu, gaminti ir susiburti prie kvepiančio imbieriniais kepiniais stalo. Spalvingi gardėsiai pradžiugins ir daugiau pajiesliečių. Prasidėjus Advento laikotarpiui kaimo vaikai, lydimi tėvelių, ir aktyvūs bendruomenių nariai, nešini sausainiais pasibels į garbaus amžiaus kaimynų duris.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video