LKL krepšininkai – pirmą kartą Bukonyse (GALERIJA)

 LKL krepšininkai – pirmą kartą Bukonyse (GALERIJA)

„Išjudinote net ir tuos mokytojus bei vaikus, kurie įprastai judėti nemėgsta. Savo atvykimu, atrakcijomis, konkursais surengėte mums labai didelę šventę. Juk savo mokykloje Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujančių krepšininkų sulaukėme pirmąjį kartą. Iš arti pamatėme tuos, kurie iš krepšinio valgo duoną. Dvimetrinius vyrus, kurie rungtyniauja prieš Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Rytą“. Įspūdinga“, – kalbėjo Jonavos r. Bukonių mokyklos – daugiafunkcio centro kūno kultūros mokytojas Dainius Bisigirskas, kuomet Kėdainių „Nevėžio“ organizuojamas projektas „Be pykčio“ šiandien įžengė į kaimyninio Jonavos rajono ribas.

Šioje švietimo įstaigoje penktadienį lankėsi reprezentacinės Kėdainių krepšinio ekipos atstovai – 203 cm ūgio sunkusis kraštas Valdas Vasylius ir 207 cm ūgio vidurio puolėjas, Rusijos rinktinės narys Nikita Balašovas.

Krepšinis tinka ir patinka

Dvi dešimtis metų Jonavos r. Bukonių mokykloje – daugiafunkciame centre dirbantis D. Bisigirskas, darbo dienomis mokantis dar ir biologijos, o vakarais ir savaitgaliais teisėjaujantis A ir Lietuvos futbolo federacijos Pirmos lygos kovoms, džiaugiasi sportiškaisiais savo auklėtiniais.

Pedagogas krepšinio turnyrui „Be pykčio“ subūrė keturias komandas, o tarp žaidėjų buvo netgi merginos.

O ir apskritai ši mokykla esanti labai sportiška.

„Planavome susitikimus su kitomis LKL ekipomis, bet planai taip ir likdavę tik planais. Esame sportiška mokykla, šauniai dalyvaujame Mokyklų žaidynėse. Geriausiai mums sekasi komandinės sporto šakos – krepšinis, tinklinis, futbolas. Mūsų krepšinio salė – nedidelė, bet žaidžiame krepšinį labai noriai“, – pasakojo D. Bisigirskas.

[quote author=“V. Vasylius“]Didžioji moksleivių dalis vis dėlto domisi krepšiniu, jie mus, žaidėjus, žino, tad įdomu pabūti su vaikais, pabendrauti. Atsakyti į jų smalsius klausimus, tarp kurių dažniausiai: „Kodėl pradėjote žaisti krepšinį?“, „Ar galite įdėti kamuolį į krepšį?“ ir „Koks jūsų ūgis?“.[/quote]

Karjeros pavyzdžiai

Įstaigos direktoriaus pavaduotoja Irma Rodaitienė akcentavo, kad šią savaitę, kuri paskelbta Lietuvos 100-mečio nacionalinė karjeros savaite, bukoniečiai užbaigs griausminga, „oranžine“ nata.

„Vaikai vyko į kelias įmones Jonavos mieste, viena didelių firmų lankėsi pas mus, klasės valandėlių metu kalbamės su vaikais, stebime internetu tiesiogines transliacijas, susijusias su karjera. Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkų atvykimas, turnyras „Be pykčio“ kaip tik sutapo su karjeros savaite. Šis sutapimas labai džiugina“, – kalbėjo I. Rodaitienė.

Sportuojanti matematikė

Aktyviai į renginio konkursus įsitraukė ir Bukonių pagrindinės mokyklos – daugiafunkcio centro pedagogai.

Viena aktyviausiai dalyvavusių – matematikos mokytoja Neringa Razumienė.

„Matematika mūsų mokiniams sekasi įvairiai. Užtat sportas – labai gerai, – šyptelėjo specialistė. – Mūsų, pedagogų, kolektyvas – nedidelis, labai gerai pažįstame vieni kitus, esame susibendravę, todėl ir laiką drauge leisti smagu. O ypač – kada mus krūvon sutraukia tokia energinga, veržli ir smagi šventė.“

[#gallery=1645#]

Galite įdėti? O koks jūsų ūgis?

„Nevėžio“ sunkusis kraštas V. Vasylius mokyklose jau yra viešėjęs keletą kartų. Rungtyniaudamas Klaipėdos „Neptūno“ ekipoje šis aplankė ir uostamiesčio „Aukuro“ gimnaziją, kurioje vidurinį išsilavinimą įgijęs pats.

„Didžioji moksleivių dalis vis dėlto domisi krepšiniu, jie mus, žaidėjus, žino, tad įdomu pabūti su vaikais, pabendrauti. Atsakyti į jų smalsius klausimus, tarp kurių dažniausiai: „Kodėl pradėjote žaisti krepšinį?“, „Ar galite įdėti kamuolį į krepšį?“ ir „Koks jūsų ūgis?“, – juokėsi V. Vasylius. – Man nuo mažens patiko sportas. „Užsikabinau“ už krepšinio, man patiko azartas, ši sporto šaka sekėsi man gerai, tad taip ir likau jame… Jau beveik trisdešimt metų. Gera šią, moksleivių profesinio orientavimo savaitę mažiesiems galimai tapti pavyzdžiu.“

Užsimezgusi draugystė

Padėkos žodį projekto organizatoriams – Kėdainių krepšinio klubui „Nevėžis“ bei Aukštaitijos krepšinio mokyklai – tarė ir pati įstaigos direktorė Dalia Autukienė.

Moteris dėkojo projekto rengėjams už šio vykdymą, vertybinių nuostatų stiprinimą, geranorišką, nuoširdų bendravimą bei bendradarbiavimą ir nepamirštamų įspūdžių suteikimą.

Savo ruožtu krepšinio klubas „Nevėžis“ bukoniškius pakvietė į artimiausias namų rungtynes gruodžio 7 dieną su Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa dovanodamas šiems dvidešimt bilietų į rungtynes Kėdainių arenoje.

Išrinktieji – paaiškėjo

Projektas „Be pykčio“ finišo tiesiąją pasieks pavasarį, kuomet Kėdainių arenoje finaliniame etape susigrums pajėgiausios visų, jau beveik trisdešimties švietimo įstaigų komandos.

Savuosius atstovus šiandien išsiaiškino ir Bukonių pagrindinės mokyklos – daugiafunkcio centro bendruomenė. Tai – komanda, kurią sudaro Saidas Kisielius, Vykintas Kurmelis ir Mindaugas Juozapaitis.

Dešimtokas M. Juozapaitis jėgas išmėgins ir baudų metimo konkurse, o tritaškių rungtyje bukoniškių garbę gins įstaigos šeštokas Linas Ragauskas.

[quote author=“D. Bisigirskas“]Iš arti pamatėme tuos, kurie iš krepšinio valgo duoną. Dvimetrinius vyrus, kurie rungtyniauja prieš Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Rytą“. Įspūdinga.[/quote]

Finaliniame projekto etape konkurse drauge su kitų mokyklų pedagogais taiklumą išmėgins lietuvių kalbos mokytoja Aistė Pilipavičiūtė.

Pirmi kitame rajone

Bukonių pagrindinėje mokykloje – daugiafunkciame centre dirba dvidešimt šeši pedagogai, mokosi aštuoniasdešimt pirmų-dešimtų klasių moksleivių. Taip pat jame – kelios dešimtis vaikų nuo dvejų iki šešerių metų.

Bukonys, nuo Kėdainių nutolę 32, nuo Jonavos – 23 kilometrų atstumu, tapo pirmąja šį sezoną vietove už rajono ribų, kurioje buvo surengtas „Nevėžio“ krepšinio klubo 3 prieš 3 krepšinio turnyras, skatinantis pagarbų elgesį tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

Pirmąja, bet toli gražu ne paskutiniąja. Šiame, ketvirtajame projekto „Be pykčio“ sezone Kėdainių „Nevėžio“ atstovai lankys ne tik visas krašto mokyklas, bet ir mokyklas Jonavos, Ukmergės, Kauno, Raseinių bei Radviliškio rajonuose.
Jau pirmadienį projektas „Be pykčio“ krepšinio šventę veš į Šėtos (Kėdainių r.) gimnaziją.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video