Lietuvės „pervažiavo“ Albanijos rinktinę 88 taškų skirtumu (GALERIJA)

 Lietuvės „pervažiavo“ Albanijos rinktinę 88 taškų skirtumu (GALERIJA)

Trečiadienio vakarą Kėdainių arenoje Lietuvos moterų rinktinė sužaidė paskutiniąsias, šeštojo turo rungtynes atrankos į 2019 metų Europos krepšinio čempionatą cikle.

C grupės mače lietuvės sutriuškino Albanijos moterų rinktinę rezultatu 146:58 (35:18, 43:11, 37:11, 31:18).

[quote author=“M. Šernius“]Pagrindinė mano užduotis buvo motyvuoti, kad žaistume ir laimėtume rungtynes. Manau, rezultatas kalba pats už save.[/quote]

„Pabėgo“ per pirmąsias minutes

Intrigos šiame mače nebeliko jau pirmajame susitikimo kėlinyje, kuriam įpusėjus Manto Šerniaus auklėtinės pirmavo jau dviženkliu taškų skirtumu – 19:7, o su kiekvienu kėliniu albanių deficitas tik augo.

Ant parketo pasirodė dešimt Lietuvos rinktinės krepšininkių. Tiek pirmojo, tiek antrojo penketo žaidėjos aikštėje praleido po daugmaž dvidešimt minučių.

M. Šernius auklėtinių nebarė

Kaip teigiama oficialiame Lietuvos krepšinio federacijos puslapyje, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris M. Šernius liko patenkintas komandos pasirodymu.

„Didžiausia mano, kaip trenerio, užduotis buvo nuteikti ekipą rungtynėms. Žinojome varžovių pajėgumą, žinojome, jog nebeturime šansų patekti į Europos pirmenybes, tad pagrindinė mano užduotis buvo motyvuoti, kad žaistume ir laimėtume rungtynes. Manau, rezultatas kalba pats už save, – kalbėjo Lietuvos moterų krepšinio rinktinės strategas. – Tiesa, tokio rezultato tikrai neakcentavome – visų pirma norėjome išvengti traumų, taip pat leisti visoms, ypatingai – jaunesnėms žaidėjoms pajausti, ką reiškia vilkėti nacionalinės rinktinės marškinėlius bei sėkmingai užbaigti šią atranką.“

Buvo geresnės visur

Trečiadienio vakarą lietuvės absoliučiai viską darė sėkmingiau negu Albanijos rinktinės narės.

Tautietės atkovojo daugiau kamuolių (68 prieš 26), atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (45 prieš 20), taikliau atakavo tiek iš dviejų, tiek iš trijų taškų zonos, tiek nuo baudų metimo linijos.

Lietuvos rinktinė metė 28 baudų metimus, iš kurių tikslą pasiekė 19. Tuo tarpu varžovės prie baudų metimo linijos pasiųstos buvo tik sykį, ir abu metimai skriejo pro šalį.

Pasižymėjo ir L. Jurčiūtė

Lietuva: Gintarė Petronytė 27 (11 atk. kam.). Eglė Šikšniūtė 24 (15 atk. kam.), Kamilė Nacickaitė 20 (5 rez. perd.).

Albanija: Enxhi Xhanaj 21 (10 atk. kam.), Ele Zykaj 16.

Rungtynėse pasižymėjo ir jas startiniame penkete pradėjusi kėdainietė, dvidešimtmetė gynėja Laurita Jurčiūtė. Per beveik dvidešimt minučių ant parketo krepšininkė pelnė 8 taškus, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 2 kartus atkovojo kamuolį.

Kelio pabaiga

Vis dėlto šios rungtynės tebuvo formalumas. C grupėje lietuvės, nusileidusios rusėms ir vengrėms, liko trečios ir į tolimesnį etapą nepateko.

[#gallery=1638#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video