„Be pykčio“ J. Paukštelio progimnazijoje (GALERIJA)

 „Be pykčio“ J. Paukštelio progimnazijoje (GALERIJA)

Projektas „Be pykčio“ su Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkais ir partneriais iš Aukštaitijos krepšinio mokyklos veža krepšinio šventę ir gerą nuotaiką į mokyklas.

Trečioji prie šio 3 prieš 3 krepšinio turnyro projekto prisijungė Kėdainių J. Paukštelio progimnazija su savo 558 auklėtiniais.
Pradžioje iš toli pro mokyklos langus stebėję atvykstančius svečius ir diskutavę, kurie gi tai ekipos žaidėjai, vėliau šios įstaigos moksleiviai sudarė kamštį prie sporto salės.

Mokytojai – ilsėjosi

Keturių komandų J. Paukštelio progimnazijos turnyro kovoms teisėjavo Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai – 206 cm ūgio puolėjas Regimantas Miniotas ir 196 cm ūgio gynėjas Martynas Varnas.

Pateko į finalą, į finalą pateko…

Kėdainių J. Paukštelio progimnazijos garbę finaliniame turnyro „Be pykčio“ etape Kėdainių arenoje pavasarį gins aštuntokai – Danius Vainauskas, Vilius Jusis, Dominykas Ramanauskas ir Titas Kalina.
Tiesa, savosios švietimo įstaigos čempionai mokyklos garbę gins ir atskirose rungtyse – baudų metimo konkurse varžysis V. Jusis.

Tritaškių metimo rungtyje „paukšteliečiams“ atstovaus antrąją vietą šiame krepšinio turnyre iškovojęs Titas Savijus Miščenko.

[#gallery=1637#]

Eilė prie sporto salės

„Problemų suburti komandas Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio turnyrui „Be pykčio“ nebūna. Matote, mes mokykloje turime „Judriąsias pertraukas“. Kiekvienos pertraukos metu vaikai gali mankštintis, žaisti stalo tenisą… Be abejo, daugiausia vaikų iškart po skambučio stovi prie sporto salės ir laukia galimybės pažaisti krepšinį. Šįkart turime keturias šeštokų-aštuntokų komandas. Kai kurie jų dalyvauja antrąjį kartą, – kalbėjo J. Paukštelio progimnazijos kūno kultūros mokytojas Vaidas Simonavičius. – Manau, kad finaliniame turnyro etape didžiausios mūsų varžovės bus kitos panašaus „kirpimo“ mokyklos – Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ ir „Ryto“ progimnazijos.“

Pažįstantis R. Miniotą

V. Simonavičiaus kolega, J. Paukštelio progimnazijos kūno kultūros mokytojas Remigijus Kaladė šiltai pasitikęs svečius iš Kėdainių „Nevėžio“ puolė su jais persimesti keliais žodžiais. Ypatingai – su kėdainiečiu R. Miniotu.

„Jis buvo moksleivis, kuomet aš Kėdainiuose teisėjavau jo žaidžiamose Lietuvos moksleivių krepšinio lygos rungtynėse. Jau tuomet mačiau, kad iš jo išaugs mažų mažiausia Lietuvos krepšinio lygos kalibro krepšininkas. Iš komandos draugų jis išsiskyrė greitumu, reakcija, perdavimu, orientacija aikštėje ir galingu savo šuoliu“, – kalbėjo R. Kaladė.

Neša džiaugsmą

Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klubo atstovai R. Miniotas ir M. Varnas drauge mokėsi Kauno „Varpo“ gimnazijoje.

„Pas mus krepšininkai neatvykdavo, ko gero, važiuodavo į mažesnes mokyklas… Tačiau šįkart turėjome labai gražią patirtį. Matėme, kad vaikams J. Paukštelio progimazijoje su mumis bendrauti buvo smagu. O juk tai – svarbiausia“, – kalbėjo krepšininkai.

Jiedu sužaidė ir draugišką krepšinio partiją su vidiniame mokyklos krepšinio turnyre „Be pykčio“ nugalėjusia komanda.

„Šitie vaikinai turi nemenkus šansus finaliniame turnyro etape žygiuoti toli“, – konstatavo kėdainietis atletas R. Miniotas.

Jau ruošiasi

Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klubo atstovai ruošiasi lankyti ir kitas ne tik Kėdainių, bet ir kaimyninių rajonų mokyklas.

Ketvirtadieniui ginklus jau galanda Krakių (Kėdainių r.) Mikalojaus Katkaus gimnazija, penktadieniui – Bukonių pagrindinės mokyklos (Jonavos r.) bendruomenė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video