FK „Kėdainiai“ tapo čempionais

 FK „Kėdainiai“ tapo čempionais

Pavasarį startavusias Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) III lygos kovas čempioniškomis nuotaikomis užbaigė vienuolika metų gyvuojantis futbolo klubas „Kėdainiai“.

[quote author=“D. Jodenis“]Mums tai – labai didelis pasiekimas. Pradžia buvo kiek banguota – pralaimėjimas, tada – lygiosios, bet vėliau pagavome tempą ir „įsivažiavome“.[/quote]

12 rungtynių. Ketvirtoje pagal pajėgumą šalies lygoje 2018 metų sezone kėdainiečiai sužaidė dvylika rungtynių. Aštuonerias užbaigė pergalėmis, po dvejas – lygiosiomis ir nesėkmėmis.

Lietuvos futbolo federacijos Kauno apskrities futbolo federacijos III lygos čempionai – FK „Kėdainiai“./ FK „Kėdainiai“ nuotr.Keturios komandos. 26 taškus šiame sezone surinkęs FK „Kėdainiai“ septyniais taškais aplenkė Jonavos „Jonavą“. Trečioje vietoje liko Prienų „Prienai“, ketvirti – Kauno „Hegelmann Litauen B“.

Kils aukščiau. Kelerius pastaruosius metus LFF KAFF III lygoje besivaržantys kėdainiečiai pirmąjį kartą tapo pirmenybių čempionais ir iškovojo teisę kilti į aukštesnį divizioną.

Santykis. Pirmenybėse, kuriose varžėsi keturios komandos, geriausią įvarčių santykį pademonstravo būtent kraštiečių ekipa. FK „Kėdainiai“ šiame sezone įmušė 52, o į savus vartus praleido 27 įvarčius.

Susirinko visas nominacijas. FK „Kėdainiai“ gretose – rezultatyviausias čempionato žaidėjas Lukas Berednikovas (15 įvarčių). Geriausio visų pirmenybių žaidėjo titulas atiteko komandos kapitonui Martynui Juknevičiui. Geriausias saugas – kėdainietis Martynas Vaitkus.

Čempionų komandoje taip pat – vyriausias lygos žaidėjas. Tai – 1963 metais kėdainietis Vitalijus Jurevičius, FK „Kėdainiai“ garbę ginantis nuo pirmosios klubo įkūrimo dienos.

Geriausiu komandos žaidėju pripažintas Andrius Skorupskas (9 įvarčiai).

Treneris didžiuojasi. „Mums tai – labai didelis pasiekimas. Pradžia buvo kiek banguota – pralaimėjimas, tada – lygiosios, bet vėliau pagavome tempą ir „įsivažiavome“, – kalbėjo ekipos žaidžiantysis treneris Donatas Jodenis. – Nors dalyvavo tik keturios komandos, veikti tikrai buvo ką, o įtampa išsilaikė kone iki paskutiniųjų čempionato rungtynių. Paskutiniame sezono mače išvykoje su Prienų „Prienais“ sužaidėme lygiosiomis 2:2. Protestavome, kadangi jų komandoje žaidė joje neregistruoti žaidėjai. Mūsų protestas buvo patenkintas. Kitu atveju gal būtume į tai pažvelgę pro pirštus, bet mūsų didžiausias varžovas – Jonavos komanda – dar buvo nesužaidusi poros rungtynių. Kiekvienas taškas iki paskutinės dienos buvo labai svarbus.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video