„Nevėžio“ vienuolikė LFF Pirmoje lygoje liko ketvirta (GAUSI GALERIJA)

 „Nevėžio“ vienuolikė LFF Pirmoje lygoje liko ketvirta (GAUSI GALERIJA)

Tiek emocijų, aistrų, palaikymo bei nusivylimo šūksnių, ir, galų gale, audringai iš savo vietų šokinėjančių šitiekos žiūrovų jau seniai neregėjo tribūnos Kėdainių miesto stadione.

Šeštadienio popietę jame rinkosi ne vien kraštiečiai. Futbolo šventę papuošė ir aistruoliai iš Vilniaus, Kauno, Jonavos beigi Panevėžio, o iš pastarojo į Kėdainius sirgalius specialiai užsakyti autobusai netgi vežė nemokamai.

[quote author=“Aut. past.“]2018 metų LFF Pirmoje lygoje varžėsi keturiolika komandų. Registruoti buvo 249 žaidėjai, iš viso buvo sužaistos 182 rungtynės.[/quote]

Ir ne atsitiktinai: čia oficialiai užsivėrė šiųmetės Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos durys.

Subyrėjo anksčiau laiko

Kėdainių „Nevėžio“ vienuolikės strategas, futbolo specialistas Vitalijus Stankevičius į LFF Pirmos lygos Olimpą kėdainiečius ves kitąmet – ekipos vairininkas turi dar vienerių metų kontraktą su Kėdainių klubu./ A. Barzdžiaus nuotr.Paskutines sezone, dvidešimt šeštojo turo rungtynes tądien tarpusavyje sužaidė visos pirmenybių komandos. Visos, išskyrus Klaipėdos „Koralą“, subyrėjusį sezono finišo tiesiojoje, ir uostamiesčio vienuolikės porininką paskutiniame čempionato ture – Kauno Nacionalinės futbolo akademijos komandą.

Pagrindinis mačas vyko Kėdainiuose

Ir nors šeštadienį paskutiniosios šiųmetės LFF Pirmos lygos – antrosios pagal pajėgumą šalyje – kovos užvirė net šešiuose miestuose, tądien futbolo bendruomenės narių akys krypo ne kur kitur, bet į miestą Lietuvos viduryje, kuriame įvyko pirmenybių medalių dalybos.

Savų sirgalių akivaizdoje su LFF Pirmos lygos lyderiais – Panevėžio „Panevėžiu“ – susikovė Kėdainių „Nevėžio“ vienuolikė. Sezono finišo išvakarėse buvo aišku: pergalė kovoje su panevėžiečiais „Nevėžiui“, priklausomai nuo Alytaus „Dainavos“ ir Kupiškio „Kupiškio“ mačo baigties, būtų užtikrinusi pirmąją arba antrąją vietą finalinėje LFF Pirmos lygos turnyro lentelėje.

Nesėkmės atveju, priklausomai nuo rungtynių tarp Gargždų „Bangos“ ir Kauno „Stumbras B“ ekipų baigties, kėdainiečiai liktų treti arba ketvirti.

Per 20 paskutinių minučių – 3 įvarčiai

Vis dėlto prizininkų trejete ilgą laiką buvę Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkai bekompromisėje, atkaklioje ir dramatiškoje kovoje rezultatu 2:1 (0:0) turėjo pripažinti panevėžiečių pranašumą.

[quote author=“V. Stankevičius“]Paskutinėse sezono rungtynėse sukūrėme intrigos. Aišku, norėjosi, kad užbaigtume geresne nota, bet toks yra futbolas.[/quote]

Mače buvo pelnyti trys įvarčiai. Visi trys smūgiai tikslą pasiekė antrajame susitkimo kėlinyje. 70-ąją minutę pasižymėjo svečių vienuolikės legionierius, ukrainietis Andrii Karvatskyi (1:0). 88-ąją minutę rezultatą išlygino Kėdainių „Nevėžio“ ekipos saugas Rimvydas Lipnevičius (1:1).

Visus taškus ant „i“ mače Kėdainių stadione sudėjo ir galutinį komandų išsidėstymą turnyro lentelėje sureguliavo dubliu 89-ąją mačo minutę pasižymėjęs ukrainietis A. Karvatskyi (2:1).

Iškovojo kelialapį į A lygą

[quote author=“Aut. past.“]Treti „nevėžiečiai“ LFF Pirmoje lygoje pagal įmuštų įvarčių rodiklį. Varžovų vartuose kėdainiečių siųstas kamuolys suspurdėjo net 63 kartus.[/quote]

Pergalė, iškovota Kėdainių stadione, ant panevėžiečių kaklų užkabino aukso medalius (58 taškai). Alytaus „Dainava“ liko ant antrojo pjedestalo laiptelio (57 taškai). Treti – Gargždų „Bangos“ (54 taškai) futbolininkai. Ilgą laiką lyderių trejetuke buvę kėdainiečiai sezoną ketvirtojoje turnyro lentelės pozicijoje užbaigė su 53 taškais.

Ne kokiais kitais, bet Kėdainių „Nevėžio“ marškinėliais vilki rezultatyviausias LFF Pirmos lygos žaidėjas, kėdainietis saugas Evaldas Kugys. Snaiperis varžovus šįmet „nuskriaudė“ net dvi dešimtis kartų./ A. Barzdžiaus nuotr.Čempionais tapę FK „Panevėžys“ atstovai iškovojo kelialapį į A lygą, o antroje vietoje likęs Alytaus klubas atkrintamosiose varžybose dėl patekimo į aukščiausią šalies futbolo lygą žais su septintą vietą joje užėmusia komanda – Palangos „Palanga“.

Treneris: „Toks yra futbolas“

„Pirmiausia, norisi visus pasveikinti su sezono pabaiga. Atrodo, čempionatas čia tik ką prasidėjo, o štai jau ir paskutines rungtynes sužaidėme. Prabėgo septyni mėnesiai kaip viena diena, – po paskutiniųjų rungtynių sezone kalbėjo galiojantį kontraktą su „Nevėžiu“ dar vieneriems metams turintis Kėdainių vienuolikės vairininikas Vitalijus Stankevičius. – Paskutinėse sezono rungtynėse sukūrėme intrigos. Aišku, norėjosi, kad užbaigtume geresne nota, bet toks yra futbolas. Aikštėje susitinka du varžovai, ir abiems reikia pergalės. Kažkas turi pralaimėti. Mes geresni buvome pirmame kėlinyje, geriau kontroliavome kamuolį, kelias pusproges sukūrėm. Panevėžiečiai kovojo, lipo, bet atsilaikėm iki pirmojo įvarčio. Išlyginom rezultatą, bet rungtynių pabaigoje praleidom į vartus labai stiprų ir tolimą smūgį iš trisdešimties metrų. Gal jis ir buvo kiek netikėtas, gal tinkamai jo nepasitikome. Panevėžiečius norisi pasveikinti tapus čempionais ir iškovojus vietą A lygoje, o mums belieka ruoštis, siekti kitąmet pasistiprinti komandą ir siekti geresnio rezultato.“

Skaičiais apie skaičius

2018 metų LFF Pirmoje lygoje varžėsi keturiolika komandų. Registruoti buvo 249 žaidėjai, iš viso buvo sužaistos 182 rungtynės.

Net šešiolika iš dvidešimt šešių Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkų sužaistų susitikimų pasibaigė pergalėmis. Penkis kartus kėdainiečių rungtynėse šįmet buvo fiksuotos lygiosios, ir tik penkerios rungtynės pasibaigė nesėkmėmis.

Treti „nevėžiečiai“ LFF Pirmoje lygoje pagal įmuštų įvarčių rodiklį. Varžovų vartuose kėdainiečių siųstas kamuolys suspurdėjo net 63 kartus. Daugiau kartų varžovų vartus kirto tik Panevėžio „Panevėžio“ (77) ir Vilniaus „Vilniaus Vyčio“ (67) siųsti kamuoliai.

„Nevėžio“ gretose šįmet rungtyniavo rezultatyviausias visos LFF Pirmos lygos žaidėjas – kėdainietis saugas Evaldas Kugys. Dvidešimt penkerių metų futbolininkas varžovus šiųmečiame sezone „nuskriaudė“ net dvi dešimtis kartų.

[#gallery=1596#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video