Pranoko suvalkiečius ir pateko į kitą KMT etapą

 Pranoko suvalkiečius ir pateko į kitą KMT etapą

Dvi pergales iš tiek pat galimų kovoje su Marijampolės „Sūduvos–Mantingos“ ekipa iškovojęs Kėdainių „Nevėžis“ žengia į antrąjį Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) etapą.

[quote author=“R. Cvirka“]Pradėjome gerai, norėjosi duoti pažaisti visiems, tačiau nefunkcionavo keitimai, o antrame kėlinyje atidavėme iniciatyvą.[/quote]

Eliminavo varžovus

Antradienio vakarą Kėdainių arenoje „Nevėžio“ krepšininkai rezultatu 87:80 (24:11, 16:23, 19:20, 28:26) palaužė Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančius marijampoliečius ir šiuos eliminavo iš tolimesnių kovų KMT.

Jau mačo pradžioje „Nevėžis“ truktelėjo į priekį – 12:2. Po pirmojo kėlinio dviženkle persvara priekyje buvo aikštės šeimininkai (24:11). Pranašumas kėdainiečių pusėje buvo ir įpusėjus susitikimui (40:34).

Antrojoje rungtynių pusėje ekipų žaidimas išsilygino, svečiai šiek tiek aptirpdė deficitą, bet pergalę šventė rezultatyviau ketvirtą kėlinį sužaidę ir tiksliau iš trijų taškų zonos atakavę „nevėžiečiai“.

Rezultatyviausi

Antrajame mače su Marijampolės „Sūduvos–Mantingos“ ekipa Kėdainių „Nevėžį“ į priekį vedė 15 taškų pelnęs Jon–Christopheris Fulleris. 14 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus į rungtynių protokolą ties savo pavarde įsirašė Chauncey Collinsas. „Nevėžio“ kapitonas Gabrielius Maldūnas prie pergalės pridėjo 13 taškų.

Marijampolės „Sūduvos–Mantingos“ gretose išsiskyrė Edvinas Jezukevičius, surinkęs net 27 taškus. Aurimas Kieža pridėjo 17.

Cvirka: „Išėjom susikoncentravę“

„Šįvakar išėjome susikoncentravę ir normaliai  žaidėme. Aišku, pirmiausia, nėra lengva žaisti kas antrą dieną, nes ypatingai po pralaimėjimo komandos stovis nebūna geras, – kalbėjo į antrąjį KMT etapą žengiančios ekipos treneris Ramūnas Cvirka. – Pradėjome gerai, norėjosi duoti pažaisti visiems, tačiau nefunkcionavo keitimai, o antrame kėlinyje atidavėme iniciatyvą. Bet manau, kad tą situaciją valdėme mes. Labai į akis kirto tai, kas buvo akcentuota prieš rungtynes su marijampoliečiais, kad jų antri-treti numeriai labai gerai „eina ant krepšio“, kiekvienas jų nusiėmė po du-tris kamuolius iš mūsų mažų žaidėjų. Iš viso po mūsų krepšiu jie „nusiėmė“ penkiolika kamuolių. Tai – neatleistina.“

[quote author=“Aut. past.“]Šįmet Karaliaus Mindaugo taurės formatas – visiškai kitoks negu pernai. Turnyre iš viso jėgas išbandys  14 komandų. Pirmą kartą turnyro istorijoje dalyvauja ir žemesniojo diviziono – NKL – komandos.[/quote]

Antroji iš eilės

Praėjusią savaitę vyko pirmosios šios poros rungtynės. Suvalkijos sostinėje Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai NKL dalyvaujančius Ryčio Vaišvilos auklėtinius pranoko rezultatu 82:75 ir savoje kišenėje antrųjų rungtynių išvakarėse turėjo septynių taškų pranašumą.

Susitiks su uteniškiais

Antrajame Karaliaus Mindaugo taurės etape Kėdainių „Nevėžis“ stos į kovą su Utenos „Juventus“ ekipa. Pastaroji pirmajame etape abu kartus sėkmingai susitvarkė su praėjusio NKL sezono čempionais – Klaipėdos „Neptūnu–Akvaserviu“.

KMT šįmet – kitokia

Šįmet Karaliaus Mindaugo taurės formatas – visiškai kitoks negu pernai. Turnyre iš viso jėgas išbandys net 14 komandų. Pirmą kartą turnyro istorijoje jame dalyvauja ir žemesniojo diviziono – NKL – komandos.

Rugsėjo pabaigoje, „Betsafe–LKL“ čempionato atidarymo rungtynių Kaune didžiosios pertraukos metu, burtų traukimo ceremonijoje buvo suformuotos pirmųjų dviejų turnyro etapų poros.  Pirmajame susikovė keturios silpniausios praėjusio „Betsafe–LKL“ sezono komandos ir keturios stipriausios praėjusio NKL sezono ekipos.

Pirmojo etapo keturių porų nugalėtojai susitiks antrajame etape. Pirmieji antrojo etapo mačai vyks lapkričio 13–14 d., atsakomosios rungtynės numatomos lapkričio 20–21 d.

Dvi antrajame etape nugalėjusios ekipos iškops į ketvirtfinalį ir prisijungs prie šešių pajėgiausių praėjusio „Betsafe–LKL“ sezono komandų. KMT turnyro čempionas tradiciškai paaiškės finalo ketverto kovų metų vasario mėnesio viduryje.

Laukia ir LKL

Kitas „Betsafe–LKL“ rungtynes Kėdainių „Nevėžio“ (1/5) ekipa sekmadienį, spalio 21 dieną, 17 val., savų sirgalių akivaizdoje žais su Prienų „Scycop“ (3/3) ekipa.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video