Sportuoti – ne nuo Naujųjų metų, o jau šiandien!

 Sportuoti – ne nuo Naujųjų metų, o jau šiandien!

Kėdainių miesto sporto bendruomenę žadina vos prieš tris savaites Kėdainių mieste duris atvėrusi Sveikatingumo ir sporto studija. Įdomios, įtraukiančios, naudingos ir teigiamų rezultatų nestokojančios treniruotės – ne vien dailesnės talijos vardan. Daug svarbiau – puiki sveikatos būklė, žvalumas, veržlumas ir energija, lydinti kiekvieną dieną.

[quote author=“D. Maselskis“]Laikai, kuomet grožio kultas buvo svarbiausia, praėjo. Dabar pirmiausia rūpinkimės sveikata.[/quote]

Išpildė seną svajonę

Jau kurį laiką savo gimtajame mieste pasigesdavau vietos, kurioje sporto veiklomis būtų galima užsiimti po vienu stogu. Dairiausi, ieškojau, kol galiausiai nusprendžiau įkurti savo studiją, – pasakojo Sveikatingumo ir sporto studijos vadovas Donatas Maselskis. – Tokia praktika jau seniai taikoma didžiuosiuose šalies miestuose.“

Centre patalpų nė nesidairė

Dešimtis kraštiečių vakarais Sveikatingumo ir sporto studijoje suburia treniruotės vandenyje.Ir nors Kėdainių mieste pasiūlos yra nemažai, o mokyklų stadionai vasaros vakarais pilni sportiškai nusiteikusių kėdainiečių su sportbačiais, kaip tarė jaunas kėdainietis, taip ir padarė – visą gausybę sporto veiklų įkurdino po vienu stogu, Vilainių rekreacijos ir sporto pramogų komplekse.

„Buvo minčių, kad tokios vietos reikėtų arčiau, tarkime, miesto centre. Mūsų vizijoje buvo ir  skirtingos grupinės treniruotės, ir nedidukė treniruoklių salė, ir kineziterapijos paslaugos, tačiau neįsivaizdavome savo veiklos be vandens procedūrų ir saunos. Todėl įsikūrėme Vilainiuose“, – kalbėjo D. Maselskis.

Viskas viename: nuo A iki Ž

Kėdainiečio vadovaujama Sveikatingumo ir sporto studija orientuojasi į dirbančius kraštiečius, tad užsiėmimai vyksta vakarop, kad į juos spėtų dirbantieji.

Šiuo metu studijoje – net septynių grupinių užsiėmimų treniruotės. Tarp jų – kūno dizaino, aerobikos, funkcinės, dance fitness, pilvo preso + nugaros treniruotės, taip pat – sveikatingumo mankštos ir TRX treniruotės diržais.

„Pas mus galima rasti viską, – šypteli D. Maselskis. – Taip pat turime nedidelę treniruoklių salę, baseiną, kuriame vyksta vandens aerobikos treniruotės, turime sauną, siūlome kineziterapijos paslaugas, sudarome mitybos ir sporto planus.“

Penki treneriai kėdainiečiai

Sveikatingumo ir sporto studijoje dirba penki treneriai – Evaldas Biečius, Danguolė Choclovienė, Kristina Butkienė, Tomas Simonavičius ir Sonata Aleknaitė.

„Visi jie – kėdainiečiai. Kaip sakau, savam miestui – savi ir treneriai. Jie – jauni, bet labai patyrę specialistai. Trenerius rinkausi ilgai. Su šiais žmonėmis mūsų vizijos sutapo ir aš jais labai pasitikiu“,– patikino D. Maselskis.

Abonementų kainos Sveikatingumo ir sporto studijoje prasideda nuo 40 eurų, bet vienu abonementu naudotis galima kone du mėnesius.

„Į jį įeina dvylika grupinių užsiėmimų ir dvylika vandens aerobikos treniruočių. Standartiškai esame įpratę sportuoti dukart per savaitę, tad abonemento pakaks net šešiasdešimt dienų“, –  detalizavo įstaigos vadovas.

Daugiau nei grožio kultas

D. Maselskis pastebi, kad vis daugiau kraštiečių atranda šviežią ir jaukią studiją savame mieste. Ir, kas svarbiausia, ne vien dailiam vadinamajam vasaros kūnui suformuoti.

„Žmonės rūpinasi bendra kūno, laikysenos, raumenų būkle. O tam labai pasitarnauja kineziterapija. Tiems, kurie turi sveikatos problemų, skundžiasi nugaros skausmais, pirmiausia rekomenduojame apsilankymą pas mūsų įstaigos kineziterapeutę. Ji įvertina situaciją ir pasiūlo tai, kas geriausia ir naudingiausia, atsižvelgdama į kiekvieno sveikatos būklę, – pasakojo D. Maselskis. – Kadangi siūlome daug skirtingų paslaugų, kiekvienas pas mus gali atrasti ir daryti tai, kas patinka labiausiai. O galiausiai – ne tik gražiai veidrodyje atrodyti, bet, svarbiausia – gerai jaustis. Laikai, kuomet grožio kultas buvo svarbiausia, praėjo. Dabar pirmiausia rūpinkimės sveikata. O užvis geriausia – tenkinanti išvaizda ir fantastiška savijauta.“

[quote author=“D. Maselskis“]Poreikį gerai atrodyti ir jaustis žmonės neretai pajunta tik prieš vasaros sezono pradžią. Vis dėlto ruoštis vasarai geriausia visus metus.[/quote]

Dovana sau ir kitam

Esame linkę svarbių sprendimų įgyvendinimą, pažadų pildymą ir ypatingai pirmuosius žingsnelius sporte atidėti artimiausiam pirmadieniui arba… po Naujųjų metų. Kokios nuomonės šiuo klausimu laikosi Sveikatingumo ir sporto studijos vadovas?

Sveikatingumo ir sporto studijos trenerė Sonata Aleknaitė džiaugiasi tuo, kad žmonės ne tik girdi, bet ir pradeda prisijaukinti sveiką gyvenseną, aktyvų gyvenimo būdą. „Poreikį gerai atrodyti ir jaustis žmonės neretai pajunta tik prieš vasaros sezono pradžią. Vis dėlto ruoštis vasarai geriausia… visus metus, – patikina D. Maselskis. – Gerai tai, kad mes ką tik pradėjome veiklą. Viskas nauja, grupinėse treniruotėse grupės tik formuojasi, dar nespėjo toli pabėgti. Grupės – nedidelės, tad kiekvienam žmogui treneriai skiria maksimalų dėmesį. Po Naujųjų metų jau gali būti sudėtinga pasivyti pažengusius. Mano manymu, sporto užsėmimai – geriausia, ką gali dovanoti sau ir kitam, taip parodydamas, kad to žmogaus sveikata tau ne vis vien.“

Rinks laiminguosius pokyčiams

Jau artimiausiu metu Sveikatingumo ir sporto studija ketina įgyvendinti projektą, kurio metu kvies kraštiečius maksimalių pokyčių ir išbandymų projektui.

„Atrinksime du–tris žmones, kuriems sudarysime sąlygas sportuoti, mitybos planus, su trenerių priežiūra kviesime kardinaliai keisti savo gyvenimą. Taip siekiame integruotis į Kėdainių bendruomenę, būti kuo arčiau miesto, kuriame dirbame ir dėl kurio gyventojų mes stengiamės, – atviravo D. Maselskis. – Svarstome apie kitus projektus ateityje, tarp kurių – ir vyresnio amžiaus žmonių auditorijai.“

Sveikata – viršum visko

Viena iš Sveikatingumo ir sporto studijos specialisčių dvidešimt trejų Sonata Aleknaitė džiaugiasi tuo, kad žmonės ne tik girdi, bet ir pradeda prisijaukinti sveiką gyvenseną, aktyvų gyvenimo būdą, ima daugiau laiko skirti sau.

„Jie ieško, kaip gali pasijausti geriau ne vien vaistų pagalba, todėl vis dažniau kreipiasi į kineziterapeutus ieškodami būdų palengvinti savo kasdienybę. Jie pradeda suprasti, kad sveikata būtina rūpintis dar prieš pradedant jai byrėti, ir įrodo, kad sveikata, gyvybingumas ir žvalumas gali būti gyvenimo būdas“, – kalbėjo jaunoji specialistė.

 

Sveikatingumo ir sporto studija įsikūrusi Parko g. 6, Vilainiuose

Visa informacija – http://www.sportstudio.lt

Tel.  +370 642 91 454

el. p. info@sportstudio.lt

1 Komentaras

  • tikrai taip, kuo greičiau pradėsi, tuo labiau matysis rezultatai, ir greičiau žinoma:) o sportą gali gauti ir nemokamai su projektu https://projektaisportui.lt/

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video