„Nevėžis“ iškovojo pirmąją sezono pergalę

 „Nevėžis“ iškovojo pirmąją sezono pergalę

Šeštadienio vakarą Kėdainių arenoje vykusiame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) mače pirmąją sezono pergalę iškovojo Kėdainių „Nevėžis“ (1/4).

[quote author=“R. Cvirka“]Pradėjome antrą kartą šį sezoną rungtynes blogai – kaip ir su dzūkais. Ir sunku pasakyti, kas nutinka. [/quote]

Savų sirgalių akivaizdoje Ramūno Cvirkos auklėtiniai antroje rungtynių dalyje palaužė Šiaulių „Šiaulius“ (0/4) ir iškovojo pergalę rezultatu 78:71 (11:28, 27:17, 19:13, 21:13).

Skyrė 22 taškai

Mačą Kėdainių arenoje sėkmingiau pradėjo svečiai. Antano Sireikos kariauna pirmąjį kėlinį laimėjo rezultatu 28:11. Antrajame pelnę penkis taškus be atsako, šiauliečiai susikrovė rekordinį – 22 taškų pranašumą (33:11).

Vis dėlto Kėdainių „Nevėžis“ atsitiesė ir fantastiškai sužaidė kelių minučių atkarpą, per kurią įsibėgėję aikštės šeimininkai į varžovų krepšį sumetė 19 taškų, į savąjį nepraleisdami nė vieno, ir deficitą ištirpdė iki vieno taiklaus tritaškio metimo (30:33).

Čia prabilo Kėdainių „Nevėžio“ atakuojantis gynėjas Aidas Einikis ir realizavęs du tolimus metimus paeiliui išvedė kėdainiečius į priekį (38:35).

Stabiliau antrojo ketvirčio pabaigą sužaidę šiauliečiai ilsėtis į didžiąją pertrauką išėjo turėdami 7 taškų persvarą – 38:45.

Trečiąjį kėlinį laimėję 6 (57:58), ketvirtąjį – 8 taškais, pirmąją sezono pergalę rezultatu 78:71 šventė Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai, Šiaulių „Šiaulius“ palikdami vienintele pirmenybių ekipa, kuri dar nėra patyrusi pergalės skonio naujajame „Betsafe–LKL“ sezone.

Treneris sveikino auklėtinius

„Pradėjome antrą kartą šį sezoną rungtynes blogai – kaip ir su dzūkais. Ir sunku pasakyti, kas nutinka. Gal žaidėjai neatlaiko įtampos, ir pora pozicijų absoliučiai neveikia, o paskui neveikia ir keitimai, – kalbėjo vyriausiasis Kėdainių „Nevėžio“ treneris R. Cvirka. – Praradome rungtynių kontrolę kažkiek, bet paskui kitus kėlinius laimėjome, ir rezultatas tapo teigiamas. Noriu pasveikinti savo komandą su pirmąja pergale. Dirbsime toliau.“

Rezultatyviausi

Kėdainių „Nevėžis“: Aidas Einikis (4/8 trit., 6 atk. kam., 6 rez. perd.) ir Gabrielius Maldūnas po 16, Martynas Varnas 13, Chauncey Collinsas 11 (7 rez. perd.).

Šiaulių „Šiauliai“: Ignas Vaitkus 19 (6 atk. kam.), Benas Griciūnas ir Evaldas Šaulys po 10, Christianas Terrellas (6 rez. perd.) ir Kristupas Žemaitis po 7.

Aštunti

Po šios pergalės stipriausioje šalies krepšinio lygoje tarp dešimties joje besivaržančių ekipų kėdainiečiai aštuntą-devintąją vietas dalijasi su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

Pastaroji, kaip ir „Nevėžis“, sezoną pradėjo viena pergale ir keturiomis nesėkmėmis.

Būtent su turnyro lentelės kaimynais – pasvaliečiais – „Betsafe–LKL“ mače Kėdainių ekipa ginklus surems jau kitą sekmadienį, spalio 14 dieną.

Ginčo kamuolys į orą Kėdainių arenoje kitą sekmadienį pakils 17 valandą.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video