Puoselėjo mažųjų požiūrį į sveiką gyvenseną

 Puoselėjo mažųjų požiūrį į sveiką gyvenseną

Šių metų liepos-rugpjūčio mėnesiais vyko sveikatos projekto „Rask kelią į sveikatos šalį“ įgyvendinimas. Projektą finansavo Kėdainių rajono savivaldybės administracija. Projekto dalyviai – 10-14 metų vaikai. 15-ai vaikų buvo skaitoma prevencinė paskaita ir vedami praktiniai užsiėmimai apie žalingus įpročius.

Vaikai įgijo žinių apie žalingų įpročių žalą sveikatai. Paskaitą ir praktinius užsiėmimus pravedė Kėdainių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistė Giedrė Žemaitienė.

Vaikams buvo organizuojamas Pilateso treniruočių ciklas, kurį vedė trenerė Simona Skorupskienė. Treniruočių ciklas skirtas fizinio aktyvumo skatinimui ir fizinės būsenos gerinimui. Vaikai buvo motyvuojami mankštintis, palaikyti gerą fizinę sveikatą.

Vaikams taip pat buvo organizuojamos geros psichinės ir emocinės sveikatos įgūdžių ugdymo paskaitėlės, kurių tikslas- mokyti vaikus konstruktyviai, efektyviai spręsti jiems iškylančias problemas, skatinti jų saviraišką ir kūrybiškumą bendraujant. Paskaitėlių metu buvo ugdomi elgesio bendruomenėje, bendravimo, jausmų suvokimo, savikontrolės ir streso įveikimo įgūdžiai. Paskaitėles vaikams skaitė psichologė Jūratė Žuravliovienė. Vaikai projekte dalyvavo labai aktyviai, noriai, jie buvo motyvuojami gyventi sveikai, reguliariai palaikyti fizinį aktyvumą.

Sveikatos projektą „Rask kelią į sveikatos šalį“ įgyvendino Kėdainių pagalbos šeimai centro atsakingos darbuotojos. Projekto vadovė – atvejo vadybininkė Kristina Bulotienė, projekto vykdytojos – atvejo vadybininkė Rima Titiškė ir socialinė darbuotoja Živilė Jeleniauskaitė.

Tikimasi, jog projektas bus tęstinis, toliau motyvuojant ir įgalinant pačius vaikus laikytis sveikos gyvensenos principų, stiprinti fizinį aktyvumą.

 

Kėdainių pagalbos šeimai centro atvejo vadybininkė Kristina Bulotienė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video