Unikaliame sporto renginyje – 60 dalyvių (GALERIJA)

 Unikaliame sporto renginyje – 60 dalyvių (GALERIJA)

Savaitgalį Kėdainių stadione susibūrė keturių šalies rajonų atstovai. Čia vyko Lietuvos socialinių globos įstaigų darbuotojų lengvosios atletikos varžybos „Savų rekordų siekiam mes lengvai“. Šios varžybos į vieną vietą skirtingų įstaigų atstovus surinko jau trečiąjį kartą.

[quote author=“V. Gogaitis“]Norisi, kad dažniau susirinktume draugėn, susipažintume, pabendrautume, pasidžiaugtume ir pasiguostume dalykais, kurie mus šiame darbe supa tie patys. Ir sveiką gyvenimo būdą propaguotume.[/quote]

Dalyviai buvo suskirstyti į šešias amžiaus grupes ir išbandė tris iššūkius – varžėsi 30 metrų bėgimo trasoje, kimštinio kamuolio metimo per save ir šuolio į tolį iš vietos rungtyse.

Socialinių globos įstaigų darbuotojų lengvosios atletikos varžybose  laukė trys rimti išbandymai.Kraštiečiams – 44 (!) medaliai

Į miestą Lietuvos širdyje buvo pakviesta 16 įstaigų – socialinių ugdymo centrų (SUC) ir socialinės globos namų (SGN) komandų iš įvairių šalies kampelių. Į nuoširdų dotnuvių kvietimą atsiliepė beveik pusė – net septynių – įstaigų komandos. Tai – bene 60 atletų.

Be organizatorių – Dotnuvos slaugos namų – jėgas varžybose išbandė ir kaimynai – Josvainių SUC, Šėtos SUC, Kėdainių SGN sportininkai. Buvo ir svečių – Kėdainių stadione susirungė Anykščių SGN, Elektrėnų SGN bei Biržų r. Legailių globos namų komandos.

Lengvosios atletikos entuziastai iš visų keturių Kėdainių krašto įstaigų šiame renginyje išsidalijo net keturiasdešimt keturias prizines vietas – kabinosi pirmųjų, antrųjų ir trečiųjų vietų medalius.

Amžius – ne nuosprendis

„Tokios varžybos, kuriose dalyvauja tik socialinių globos įstaigų darbuotojai – vienintelės Lietuvoje. Pirmą kartą rinkomės 2008-aisiais, antrąjį – 2016-aisiais, trečiąjį – šiemet, – šyptelėjo Dotnuvos slaugos namų direktorius Vytautas Gogaitis. – Norisi, kad dažniau susirinktume draugėn, susipažintume, pabendrautume, pasidžiaugtume ir pasiguostume dalykais, kurie mus šiame darbe supa tie patys. Ir sveiką gyvenimo būdą propaguotume. Be to, turime puikią galimybę kaskart pasitikrinti savo fizinę formą. Štai šįmet šuolio į tolį rungtyje pademonstravau tokį patį rezultatą, kaip ir prieš dvejus metus, o 30 metrų prabėgau greičiau geriau negu tąkart. Kartu mes įrodome ir tai, jog amžius judėti, bėgti, šokti – ne kliūtis.“

Išskyrė anykštėnus ir dotnuvius

Lietuvos socialinių globos įstaigų darbuotojų lengvosios atletikos varžybas „Savų rekordų siekiam mes lengvai“ Dotnuvos slaugos namai organizavo Kėdainių rajono savivaldybės sporto ir turizmo skyriaus padedami.

„Vieni tokios gražios šventės sau ir svečiams nesurengtume. Labai dėkoju Gediminui Misiui, Ingai Mickevičiūtei, Zitai Peleckienei“, – kalbėjo V. Gogaitis.

Kadangi kiekvienas atletas šiose varžybose siekė asmeninio rekordo, komandinė įskaita vedama nebuvo. Vis dėlto anykštėnų kompanija buvo apdovanota kaip pati gausiausia – į Kėdainius atvyko net dvylikos narių komanda. Na, o Dotnuvos slaugos namų direktoriui V. Gogaičiui Seimo narys Darius Kaminskas įteikė apdovanojimą už iniciatyvą – jau trečią kartą organizuojamą sporto šventę, buriančią bendraminčius iš visos šalies ne kur kitur, o Kėdainiuose.

[#gallery=1501#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video