Iš neįgaliųjų varžybų – aukštai iškeltomis galvomis

 Iš neįgaliųjų varžybų – aukštai iškeltomis galvomis

Negalia – ne kliūtis aktyviam gyvenimo būdui. Šia taisykle vadovaujasi VšĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo nariai, ką tik sugrįžę iš dviejų sporto švenčių, vykusių Jonavoje ir Pasvalyje.

Ir nors svarbiausia dalyvauti, o ne laimėti, pergalės, kas be ko, netgi labai glosto širdis. Tad geros nuotaikos ir energijos kėdainiečiai nestokoja tiek nesėkmės, tiek pergalių atvejais. O pastarųjų išties netrūko abiejų išvykų metu.

Draugiškose varžybose – triumfas

Pirmiausia VšĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo atstovai keliavo į Jonavą, kur likimo bičiuliai iš kaimyninio rajono organizavo šachmatų, šaškių, smiginio ir bočios principu žaidžiamo rutulių sporto – petankės varžybas.

Jonavos rajono neįgaliųjų draugijos organizuotoje sporto šventėje kraštiečiai komandinėje įskaitoje buvo pranašesni šaškių ir petankės varžybose.

Pirmąsias tris vietas šaškių rungtyje išsidalijo kėdainiečiai Skirmantas Brazauskas, Vasilijus Aleinikovas ir Jonas Grišinas.

Smiginio rungtyje tiksliausiai į taikinį strėlytes mėtė pirmąją vietą iškovojusi Nijolė Abramova,  antrąją – Stanislava Kučinskienė.

Pasvalyje – naujokų sėkmė

Kojas ir rankas apšilusi draugiškose varžybose, Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo komanda išsiruošė į Pasvalio neįgaliųjų spartakiadą, kurią organizavo šio rajono sergančių cukriniu diabetu draugija. Priešingai negu Jonavoje, kur susigrūmė tik jonaviškiai ir kėdainiečiai, Pasvalyje pečius surėmė net devyniolika komandų iš visos Lietuvos.

Šįkart kėdainiečiams teko išbandyti visiškai naujas rungtis, kuriose šiuos lydėjo… naujokų sėkmė. Štai žvejybos sausumoje rungtyje pirmųjų trijų prizinių vietų medalius susižėrė būtent kėdainietės – S. Kučinskienė, Danguolė Tumosienė ir N. Abramova. Pastaroji antrąją vietą iškovojo ir smiginio rungtyje – treniruotės Jonavoje nepraėjo perniek.

Perniek jos nepraėjo ir V. Aleinikovui, kuris Pasvalyje šaškių varžybose su varžovu pasidalijo 6–7 vietas.

Taip pat Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo nariai jėgas išbandė „kopėčių“ rungtyje, baudinių spyrime į futbolo vartus ir metimo į krepšį varžybose.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video