Mieste pasodinta dešimtys liepaičių

 Mieste pasodinta dešimtys liepaičių

Kėdainių mieste plušo seniūnijos darbininkai – buvo sodinamos dešimtys specialiai mieste auginti pritaikytų liepaičių. Miesto seniūnas Valentinas Tamulis įsitikinęs, kad naujosios liepaitės puikiai prigis ir labai pagražins miesto vaizdą.

Pritaikytos miestui

„Ties J. Basanavičiaus gatve pasodinta 30 specialiai mieste auginti pritaikytų liepaičių. Dar aštuonias sodinsime Skongalio gatvėje, kur vandalai buvo nulaužę medelius. Tikimės, kad jie puikiai prigis ir papuoš mūsų miestą. Vaizdas turėtų pasikeisti, mat medeliai yra gražios formos, vienodi. Dabar turėsime labai dažnai laistyti medelius, prižiūrėti“, – apžiūrėdamas, kaip vyksta darbai, sakė miesto seniūnas V. Tamulis.

Daug darbo

Prieš medelių sodinimą seniūnijos darbuotojams teko atlikti nemažai paruošiamųjų darbų, kurie atėmė nemažai laiko.

„Darbininkai turėjo paruošti medeliams sodinti skirtas vietas. Nauji medeliai J. Basanavičiaus gatvėje buvo sodinami septynių metrų atstumu vienas nuo kito, tad senosios medžių augimvietės nebetiko, jas reikėjo keisti. Darbininkams plytelėmis reikėjo užkloti po senųjų medžių išrovimo atsivėrusias erdves. Reikėjo įrengti naujas vietas, atvežti žemių. Visa tai užėmė laiko, nes darbų buvo išties nemažai“, – pabrėžė Kėdainių miesto seniūnas.

Sodinti galima

V. Tamulis pripažįsta sulaukiantis gyventojų klausimų, ar galima šiuo metu sodinti medelius. Kėdainiečiams jis turi atsakymą.

„Medeliai yra specialūs. Juos galima sodinti šiuo metų laiku. Dabar svarbiausia priežiūra. Žinome, kad orai mūsų nelepina, labai karšta, tad medelius reikės gausiai lieti, kad jie prigytų. Kad medelių netalžytų vėjai, jie buvo paremti specialiais kuoleliais. Stebime medelių būklę ir kaip jie prigyja“, – sakė V. Tamulis

Miestas sužaliuos

Priminsime, kad Kėdainių mieste buvo pašalinti dideli ir seni avarinės būklės medžiai augę J. Basanavičiaus, Žemaitės, P. Lukšio, Radvilų, Josvainių gatvėse. Iš viso buvo pašalinta net keli šimtai medžių.

„Buvo nustatyta, kad mūsų mieste yra ganėtinai daug senų, pažeistų, keliančių grėsmę tiek pėsčiųjų, tiek automobilių saugumui medžių. J. Basanavičiaus gatvėje, nuo „Circle K“ degalinės iki buvusios kolegijos pastato, pašalinta kelios dešimtys didelių ir senų avarinių medžių. Medžiai buvo šalinami ir kitose miesto vietose. Iš viso buvo pašalinta keli šimtai medžių.

Tačiau skaičius tik atrodo įspūdingas, nes, tarkim, Birutės gatvėje buvo šalinami menkaverčiai medžiai, kurių pakelės grioviuose buvo priaugę labai gausiai. O kiekvienam medžiui šalinti buvo išduotas leidimas“, – priminė V.  Tamulis.   

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video