G. Maldūnas karjerą tęs „Nevėžyje“

 G. Maldūnas karjerą tęs „Nevėžyje“

25-erių metų 204 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas Gabrielius Maldūnas dar vieneriems metams pasirašė kontraktą su Kėdainių „Nevėžiu“.

Prie Kėdainių miesto ekipos aukštaūgis prisijungė praėjusiame sezone. Tai buvo debiutinis jo sezonas Lietuvos krepšinio lygoje.

Prieš tai iš Panevėžio kilęs G. Maldūnas ketverius metus praleido prestižiniame Dartmuto koledže ir rungtyniavo NCAA čempionate. Po koledžo jo karjera pakrypo į Ispanijos antrąją lygą, kurioje šis gynė Hueskos „Penas“ ir Palensijos „Quesos Cerrato“ garbę.

Po antrojo sezono antrojoje Ispanijos krepšinio lygoje krepšininkas buvo išplatinęs pranešimą, kad baigia krepšininko karjerą. G. Maldūnas gavo pasiūlymą dirbti „Nordea“ banke, kurį po ilgo svarstymo priėmė.

Vis dėlto vasaros pabaigoje sulaukęs Kėdainių „Nevėžio“ pasiūlymo atletas susigundė išbandyti save Lietuvos krepšinyje, rungtyniauti netoli savo šeimos ir karjerą „Nordea“ banke kuriam laikui sustabdė.

Praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone sunkiojo krašto puolėjas ant parketo pasirodė 39 susitikimuose. Kiekvieno jų metu aikštėje leido po 22:02 min., rinko po 7,7 taško, atliko po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 5,8 kamuolio

FIBA Europos taurėje G. Maldūnas rinko po 9,1 taško ir atkovojo po 6,6 kamuolio kiekvieneriose rungtynėse.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video