Vaikų diena – su koncertu, batutu ir… burbulų varžytuvėmis

 Vaikų diena – su koncertu, batutu ir… burbulų varžytuvėmis

Tarptautinė vaikų gynimo diena neprabėgo nepaminėta ir Kėdainių rajone. Veiksmo ir šurmulio tądien netrūko pirmąjį kartą šią šventę mininčio Beinaičių kaimo (Pelėdnagių sen.) bendruomenės namuose.

Į juos rinkosi, kaip sakoma, ir dideli, ir maži. O tų didelių ir mažų beinaitiškių į šventę sugužėjo ne taip jau ir menkai – kone penkios dešimtys.

Dėmesys saugumui kelyje

Beinaičių kaimo bendruomenė prisijungė prie saugaus eismo projekto, todėl šventės metu didelis dėmesys buvo skiriamas priminti jaunajai kartai apie saugų elgesį kelyje. Vaikai varžėsi „Šviesoforo“ viktorinoje, kur demonstravo ne tik žinias, bet ir išradingumą, piešė kreidelėmis, konkuravo, kuri gi komanda išpūs didesnius ir taisyklingesnius muilo burbulus.

[quote author=“R. Lankelienė“]Mūsų jaunoji kaimo gyventoja Rosita važinėja svetur, koncertuoja, o gimtajame kaime pasirodė pirmąjį kartą. Ji atliko šiųmetę Lietuvos atstovės Eurovizijoje Ievos Zasimauskaitės dainą „When We’re Old“. Buvo taip gražu, kad kai kurios moterys net ašarą išspaudė.[/quote]

Nenuobodžiavo ir patys mažiausieji Beinaičių gyventojai. Laiką jie iki pat sutemos leido visai greta kaimo bendruomenės centro patalpų, kieme, kuriame karaliavo didžiulis batutas.

Vietos atlikėjų trio

Savo pasirodymu šventėn susirinkusius stebino gabiosios Beinaičių kaimo mergaitės – lakštingalos balso savininkė, estradines dainas atlikusi Rosita, kanklėmis skambinusi Oksana ir akordeonininkė Greta.

O kokia gi karšta vasaros diena gali prabėgti be… ledų porcijos? Būtent – jokia! Tad labdaros ir paramos fondas „Viltis–Vikonda“ pasirūpino, kad nė vienas šventės dalyvis be gardumyno neliktų.

Mažam kaimelyje talentų netrūksta

„Mūsų vaikai – tai brangiausia, dėl ko gyvename, ir brangiausia, ką turime. Dėl ko šypsomės ir verkiame. Turime ką apkabinti, priglausti ir mylėti, – kalbėjo Beinaičių bendruomenės centro pirmininkė Rita Lankelienė. – Prie šios šventės pasiruošimo prisidėjo ne viena „auksinė rankelė“. Išpuošėme salę šventei. „Šeimininkučių klubas“ tradiciškai prigamino netradicinių užkandukų. Prie kavos puodelio kartu su kitais vyresniais Beinaičių kaimo gyventojais stebėjome vaikų žaidimus ir koncertą. O kad jūs žinotumėte, kokie gi gabūs mūsų kaimo vaikai!… Mūsų jaunoji kaimo gyventoja Rosita važinėja svetur, koncertuoja, o gimtajame kaime pasirodė pirmąjį kartą. Debiutinio koncerto Beinaičiuose metu, greta kitų kūrinių, ji atliko ir šiųmetę Lietuvos atstovės Eurovizijoje Ievos Zasimauskaitės dainą „When We’re Old“. Buvo taip gražu, kad kai kurios moterys net ašarą išspaudė. Jeigu apskritai, kaimas toks nedidelis, bet džiaugiamės didžiuliu būriu talentingo kaimo jaunimo. Jis auga žingeidus, aktyvus, nori veiklos. Ateitis Beinaičiams nusimato šviesi.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video