Kunioniškiai vasarą pasitiko su trenksmu

 Kunioniškiai vasarą pasitiko su trenksmu

Šeštadienio vakarą Josvainių seniūnijos Kunionių kaimo gyventojai rinkosi į gražią šventę. Čia buvo minimos Kunionių vardo paminėjimo 425-osios metinės, Bendruomenės centro įkūrimo 15-osios metinės, Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio 100-osios metinės bei Vaikų gynimo ir Tėvo diena. Tokia proga linksmybių netrūko nei mažiems, nei dideliems.

Nuo ryto

Kunionių šventė prasidėjo nuo pat ankstyvo ryto. Josvainių Visų Šventųjų parapijos bažnyčioje buvo aukojamos šventosios mišios už Kunionių bendruomenę.

„Šventė prasidėjo šventomis Mišiomis, kad dangaus kūrėjas laimintų kiekvieną iš jūsų. Noriu palinkėti kiekvienam, kad būtumėte turtingi, darbštūs, bet svarbiausia viltingi“, – sakė Josvainių Visų šventųjų parapijos klebonas kunigas Edvinas Rimavičius.

Ir jaunam, ir vyresniam

Po šv. Mišių popiet šventė persikėlė į Kunionių bendruomenės parką, visų taip pamėgtą laisvalaikio ir poilsio zoną. Čia visus šventės svečius pasitiko ir sveikino bendruomenės centro pirmininkė Vilma Fedosiukienė. Veiklos netrūko nei jaunam, nei vyresniam.

Parke vaikų laukė šventinis koncertas, didelis pripučiamas batutas bei animacinis personažas ir saugaus eismo viktorina. Vakarinėje dalyje buvo gausybė sveikinimų, prizų, siurprizų, dainų, muzikos šokių bei linksmybių.

·	Kunioniškius sveikino gausus būrys bičiulių iš Panevėžiuko miestelio Kauno rajone. Reikėjo pastangų

„Šiandien Kunioniuose didelė šventė. Galime prisiminti, kokia buvo ta bendruomenės centro pradžia prieš penkiolika metų. Pamenu, bendruomenė buvo įsikūrusi mokykloje, po to po truputėlį buvo įrengtas šis nuostabus parkas. Žmonės daug dirbo, rašė projektus, stengėsi. Todėl šiandien turime tai, ką matome. Tai yra sukurta bendruomenės. Už tai aš labai noriu jums visiems padėkoti ir noriu paraginti, kad kuo daugiau žmonių įsitrauktų į bendruomenės gyvenimą. Nes kuo jūsų bus daugiau, tuo Kunioniai atrodys tik gražiau.

Mes su bendruomenės pirmininke Vilma sutarėme, kad Josvainių seniūnija pagamins bendruomenės vėliavą ir ją padovanosime Liepos 6-ąją. Tai bus kaip simbolis ir padėka už tą didelį darbą, iniciatyvas, pastangas“, – kalbėjo Josvainių seniūnijos seniūnas Algimantas Sirvidas.

Gausybė svečių

Šventinę dieną kunioniškiai sulaukė gausybės garbingų svečių ir bičiulių. Susirinkusius sveikino Seimo pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius, rajono savivaldybės Tarybos nariai, savivaldybės atstovai. Bendruomenę sveikino ir labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ vadovė Irena Staliorienė. Gausus būrys bičiulių atvyko ir iš Panevėžiuko miestelio Kauno rajone.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video