Kaimynų šventėje dalyvavo net vyskupas

 Kaimynų šventėje dalyvavo net vyskupas

Surviliškiečiai – viena iš kaimyniškiausių rajono bendruomenių. Daugelis jau gerai pažįsta vieni kitus, o artimesni kaimynai netgi gyvena vieni kitų džiaugsmais ir rūpesčiais. O kai į surviliškiečių gretas įsimaišo koks naujakurys, marti ar žentas, kaip mat prie jų pritampa. Tad nieko keisto, kad sekmadienį visa bendruomenė šventė kaimynų dieną, kurioje dalyvavo net pats J. E. Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas. Surviliškiečių šventėje garbingas svečias pasiliko po tą dieną aukotų šv. Mišių Surviliškio Nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčioje.

Miestelio gyventojams Kaimynų šventėje, surengtoje Nevėžio slėnyje, nuobodžiauti neleido linksmi personažai – Jūreivis ir Pepė Ilgakojinė. Šventės organizatoriai prigalvojo įvairių atrakcijų visai šeimai. Vaikai turėjo puikią progą išmokti daryti didesnius už save muilo burbulus, žaisti vandens tinklinį bei dalyvauti daugelyje kitų įvairių estafečių, po kurių laukė puikūs prizai.

Miestelio gyventojai už šventės organizavimą dėkingi Kėdainių kultūros centro Surviliškio skyriaus direktorei Nijolei Dilkienei, kuri visus metus organizuoja daugybę įvairių renginių taip suvienydama miestelio gyventojus. Surviliškiečiai kasmet su dideliu noriu traukia į Nevėžio slėnį, kur susitinka su draugais ir kaimynais. Visi draugiškai ir linksmai bendrauja prie bendro pikniko stalo.

[quote author=“Aut. past.“]Surviliškiečiai žino, kad geras kaimynas – didelė laimė, o jei kaimynystė nenusiseka, gyvenimas gali ir apkarsti. Geri kaimyniški santykiai, kuriuos su giliu atodūsiu mena mūsų senoliai, tampa vis aktualesni ir reikalingesni nesutarimų ir prieštaravimų draskomoje šiandieninėje visuomenėje.[/quote]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video