Šėtos socialiniame ir ugdymo centre – džiugių permainų metas (FOTOGALERIJA)

 Šėtos socialiniame ir ugdymo centre – džiugių permainų metas (FOTOGALERIJA)

Šėtos socialiniame ir ugdymo centre – džiugios permainos: renovuojami senelių globos namai ir atnaujinamas lauko aikštynas. Siekdami atliepti vaiko poreikius, šeimų lūkesčius, kokybiškam šiuolaikiniam ikimokykliniam ugdymui keliamus ir higienos normų reikalavimus, Šėtos socialinio ir ugdymo centro bendruomenė priėmė sprendimą 2017–2018 metais atnaujinti vaikų ir senelių lauko aikštynus.

Kuriama ugdomojo aplinka yra dinamiška, nuolat kintanti, vaikams yra sudaromos sąlygos žaisti šiuolaikinio vaiko poreikius atitinkančiais žaislais, pasirinkti jam patinkančią veiklą tiek grupėje, tiek lauke. Autorės nuotr.Socialinio ir ugdymo centre jau pastatyta apie 10 naujų, saugių, spalvingų įrenginių vaikams. Artimiausiu metu planuojama pastatyti 4 lauko treniruoklius suaugusiems centro gyventojams bei po įrenginiais pakloti smūgį silpninančią guminę dangą. Tikimasi, kad atnaujinta aikštyno erdvė visiems suteiks ne tik džiugių emocijų, bet ir pagerins vaikų bei suaugusiųjų fizinę sveikatą.

Siekia sudaryti palankias ugdymosi sąlygas

„Mūsų centro bendruomenė remiasi samprata, kad vaiko patyrimo turtingumas priklauso nuo to, kokioje aplinkoje vaikai ugdosi. Sveika, saugi aplinka ir gera vaiko savijauta yra vienas iš svarbiausių ugdymosi kokybės kriterijų. Siekiame, kad kaimo vaikui būtų sudarytos sąlygos gauti kiek įmanoma geriausias ugdymosi sąlygas. Centro ugdytinių tėveliai taip pat akcentuoja saugios ir estetiškos, vaiko poreikius tenkinančios aplinkos svarbą.

Mums svarbu, kad mažiesiems vaikams būtų sudarytos sąlygos žaisti, judėti, padūkti, pabūti ramiai, atsipalaiduoti. Tam būtina kuo įvairesnė veikla patalpose ir lauke, todėl Šėtos socialinio ir ugdymo centro ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupių aplinka nuolat atnaujinama“, – teigia Šėtos socialinio ir ugdymo centro direktorė Eleonora Ramonienė.

Direktorės teigimu, ugdydami šiuolaikinius vaikus, pedagogai atsižvelgia į „interneto amžiaus“ vaikų ypatumus. Kuriama ugdomojo aplinka yra dinamiška, nuolat kintanti, vaikams yra sudaromos sąlygos žaisti šiuolaikinio vaiko poreikius atitinkančiais žaislais, pasirinkti jam patinkančią veiklą tiek grupėje, tiek lauke, ieškoti informacijos, bendrauti su kitų Lietuvos miestų vaikais naudojantis kompiuterinėmis programomis.

[quote author=“E. Ramonienė“]Sveika, saugi aplinka ir gera vaiko savijauta yra viena iš svarbiausių ugdymosi kokybės kriterijų. Siekiame, kad kaimo vaikui būtų sudarytos sąlygos gauti kiek įmanoma geriausias ugdymosi sąlygas.[/quote]

„Kiekviena centro grupė turi kompiuterį, planšetę, priešmokyklinėje grupėje vaikai ir pedagogai turi galimybę naudotis multimedia. Visos šios priemonės yra įsigyjamos panaudojant mokinio krepšelio, paramos ir švietimo reikmėms skirtas lėšas“, – sako E. Ramonienė.

Pagerės senelių gyvenimo kokybė

Tiesa, kol kas senelių globos namų bendruomenė dar gyvena statybų nuotaikomis, tačiau neilgai trukus galutinai bus įrengtas centro globos padalinio priestatas, skirtas gyventojų gyvenimo sąlygoms pagerinti.

„Bus įrengti kambariai su visais patogumais. Prie kiekvieno kambario bus dušas ir tualetas. Bus visą parą teikiama profesionali medicininė priežiūra, veiks iškvietimų sistema, liftas, taip pat bus įrengti masažo, kineziterapijos bei užimtumo kambariai. Džiaugiamės jau šiuo metu įrengtomis gyventojų maisto pasigaminimo savoms reikmėms skirtomis virtuvėlėmis. Taip pat džiaugiamės ir dėkojame už paramą mus remiančioms organizacijoms UAB „Sanitex“, AB „Žemaitijos pienas“, ŽŪB „Delikatesas“, žinoma, tėveliams bei centro gyventojų artimiesiems, paskyrusiems 2 procentus GPM dalį“, – džiaugiasi E. Ramonienė.

[#gallery=1377#]

Kviečia paremti

Šėtos socialinio ir ugdymo centro bendruomenė kviečia šiais metais paremti senyvo amžiaus ir negalią turinčius gyventojus bei vaikus, nukreipiant 2 procentus gyventojų pajamų mokesčio šiai įstaigai.

„Mes pažadame, kad panaudosime jūsų lėšas taip, kad senyvo amžiaus bei negalią turintiems gyventojams ir vaikams mūsų įstaigoje gyventi būtų gera“, – sako įstaigos direktorė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video