Iškovojo trečiąją pergalę iš eilės, šįkart krito „Juventus“

 Iškovojo trečiąją pergalę iš eilės, šįkart krito „Juventus“

Sekmadienio vakarą, reguliariajam Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pirmenybių sezonui besiritant į pabaigą, Kėdainių „Nevėžis“ (11/22) į savo sąskaitą įsirašė trečiąją pergalę iš eilės.

[quote author=“R. Cvirka“]Nelabai žiūrėjau „šviežūs“ ar jie ne… Jų bėdos. Aš labai gerai žinau savo komandą ir matau, kada ji žaidžia gerai. Dabar mums sekasi deriniai, yra neblogas pataikymas.[/quote]

Prieš aštuonias dienas reprezentacinė Kėdainių krepšinio ekipa „pervažiavo“ Panevėžio „Lietkabelį“ (99:87), prieš keturias – Alytaus „Dzūkiją“ (87:78), o šiandien Kėdainių arenoje rezultatu 102:89 (27:22; 28:17; 28:28; 19:22) parblokšti buvo Žydrūno Urbono auklėtiniai – Utenos „Juventus“ (11/22) krepšininkai.

Pirmavo dvi minutes. Atkovojo ginčo kamuolį ir sėkmingiau rungtynes pradėjo svečiai. 3 taškus pelnė Maksimas Kornijenko (0:3), o aukštaūgis Mindaugas Kupšas realizavo vieną baudos metimą iš dviejų (0:4).

Iš 0:4 į 7:4. Tačiau „Nevėžis“ ilgai nesnaudė. Gintautas Matulis pelnė du taškus (2:4) Jau kitos varžovų atakos metu komandos draugų atkovotą kamuolį G. Matulis dar kartą į krepšį taikliai metė iš vidutinio nuotolio (4:4). Dar du taškus su pražanga pridėjo Justas Tamulis (7:6).

„Juventus“ į priekį dar kartą išvedė M. Kupšas (7:8), bet netrukus persvėrę rezultatą savo naudai aikštės šeimininkai iniciatyvos iš rankų nebepaleido.

Dviženklė. Pasibaigus antrajam ketvirčiui „Nevėžis“ jau turėjo sukaupęs dviženklę persvarą – 55:39. Trečiajame kėlinyje abi komandos pelnė vienodai – po 28 taškus.

Paskutinio ketvirčio pradžioje varžovai 16 taškų deficitą buvo sumažinę iki 9 (92:83), tačiau aikštės šeimininkai apsukų nesumažino, o finalinė rungtynių sirena fiksavo kėdainiečių pergalę 13 taškų skirtumu.

Pavijo. Po šio pergalingo mačo Kėdainių „Nevėžis“ pasivijo „Betsafe–LKL“ turnyrinės lentelės kaimynus – Utenos „Juventus“. Abi komandos dabar turi vienodai – po vienuolika pergalių ir dvidešimt dvi nesėkmes – bei balansuoja septintoje-aštuntoje turnyro lentelės vietoje.

[quote author=“R. Cvirka“]Esame geroje situacijoje. Žymiai geresnėje nei kad buvome prieš mėnesį.[/quote]

Rezultatyviausi. „Nevėžis“: Aleksandras Zacharovas 19 (9 atk. kam.), Justas Tamulis 17 (5/5 dvit.), Jamesas Woodardas 16, Giedrius Staniulis 13, Lesteris Medfordas 12, Margiris Normantas 11.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas (12 atk. kam.) ir Arvydas Šikšnius (4/10 trit.) po 20, Dovis Bičkauskis 13 (6 atk. kam., 11 rez. perd.), Maksimas Kornijenko 12.

Cvirka apie pergalę. Išsyk po rungtynių vykusios spaudos konferencijos metu Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Cvirka teigė, kad šios rungtynės, kurių didžiąją dalį pirmavo jo auklėtiniai, „lengvas pasivaikščiojimas“ šiems nebuvo. „Nepasakyčiau, kad rungtynės nebuvo sunkios. Jautėsi psichologinis „presingas“. Rungtynės buvo puoliminio tipo, nes abi komandos labai gerai pataikė. Pirmoje rungtynių pusėje mums pavyko neblogai gintis, pavyko susikrauti persvarą. Antroje mačo dalyje beliko ją išlaikyti. Akcentavau žaidėjams, kad būtina užkirsti kelią ankstyviems „Juventus“ metimams. Žinojau, kad jie puolime iškart bandys mesti ir aplyginti rezultatą. Taip, jie kažkiek „atmetė“, bet persvarą išlaikėme“, – kalbėjo strategas.

Cvirka apie varžovus. Paklaustas, ar jautė, jog Utenos „Juventus“ gynyba toli gražu nebuvo panaši į tokią, kurią šios ekipos krepšininkai demonstravę anksčiau, R. Cvirka tik truktelėjo pečiais: „Nelabai žiūrėjau „šviežūs“ ar jie ne… Jų bėdos. Aš labai gerai žinau savo komandą ir matau, kada ji žaidžia gerai. Dabar mums sekasi deriniai, yra neblogas pataikymas.“

Cvirka apie atkrintamąsias. Kėdainių „Nevėžis“ turi realias galimybes perkelti koją per atkrintamųjų varžybų slenkstį. „Teoriškai, vietos atkrintamosiose dar neturime. Reikia palaukti savaitę. Pasižiūrėti, kaip trečiadienį sužaisime paskutines reguliariojo sezono namų rungtynes su „Neptūnu“ ir kaip sužais kiti. Aišku, esame geroje situacijoje. Žymiai geresnėje nei kad buvome prieš mėnesį“, – pasidžiaugė vyriausiasis Kėdainių „Nevėžio“ komandos treneris.

Vertėsi be Sedekerskio. Mače su Utenos „Juventus“ kėdainiečiai vertėsi be jaunojo ekipos talento, puolėjo Tado Sedekerskio. Krepšininkas yra patyręs nugaros traumą.

Liko trys lygos grandų barjerai. Reguliariajame „Betsafe-LKL“ sezone Kėdainių „Nevėžiui“ liko dar trejos rungtynės. Trečiadienį, balandžio 25 dieną, 18:00 val. kėdainiečiai savų sirgalių akivaizdoje susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“.

Vėliau jų lauks dar dvi akistatos išvykose: balandžio 29 dieną Kėdainių „Nevėžis“ grumsis su lygos čempionų titulą ginančiais Kauno „Žalgirio“ krepšininkais, o gegužės 2-ąją – su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video