Gražiausiai apie Nemuną dainuoja kėdainiečiai

 Gražiausiai apie Nemuną dainuoja kėdainiečiai

Kėdainių muzikos mokyklos suaugusiųjų dainavimo studija iš Prienuose vykusio respublikinio vokalinių ansamblių festivalio-konkurso „Nemunėlio vingiai“ grįžo su apdovanojimu. Konkurso komisija, kurioje dirbo gerai žinomų šalies chorų vadovai, respublikinių dainų švenčių dirigentai, nutarė, jog daina „Lauk manęs“ buvo geriausiai atlikta daina apie Nemuną.

Šią puikiai įvertintą ir kolektyvo narių mėgstamą dainą sukūrė Suaugusiųjų dainavimo studijos vadovė Neringa Prascevičienė (eilės Salomėjos Nėries). Kolektyvo vadovei ir dainos autorei įteikta meniška taurė, liudijanti pasiekimą.

Kėdainių muzikos mokyklos suaugusiųjų dainavimo studija veikia ketverius metus. Mišriame vokaliniame ansamblyje dainuoja daugiau kaip dešimt kėdainiečių. „Lyginant su kitais konkurse dalyvavusiais kolektyvais (jų buvo net dvi dešimtys), esame labai jauni – kiti vokaliniai ansambliai repetuoja ir koncertuoja po dešimt ar net dvidešimt metų, – pastebėjo studijos vadovė N. Prascevičienė. – Todėl toks vertinimas respublikiniame konkurse mums buvo ypač džiugus“.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video