„Be pykčio“ išsiruošė į Krakes (galerija)

 „Be pykčio“ išsiruošė į Krakes (galerija)

Kėdainių „Nevėžis“ tęsia keliones po miesto ir rajono švietimo įstaigas, į kurias kartu su savimi atsiveža ir trečiojo sezono 3 prieš 3 krepšinio turnyro „Be pykčio“ mokyklų etapo kovas. Praėjusią savaitę, apledėjusiu keliu, už nugaros palikdama sustingusias pakeles, klubo delegacija susiruošė į Krakių Mikalojaus Katkaus gimnaziją, nuo Kėdainių miesto nutolusią 25 kilometrų atstumu.

Amerikietis Jamesas Woodardas, kėdainietis Justas Tamulis ir ekipos sirgalių simpatijas užsitarnavęs Tadas Sedekerskis ne tik stebėjo net šešių komandų, suburtų 8-10 ir 11-12 klasių grupėse, kovas, bet jų nugalėtojams dar ir metė iššūkį draugiškai pasivaržyti ant Krakių M. Katkaus gimnazijos sporto salės parketo.

Strateguojanti… lituanistė

Į džiaugsmingą sporto renginį įsitraukė ne tik jaunieji gimnazijos krepšininkai ir kūno kultūros mokytojai.

Stebėjo, patarinėjo, kam kurį varžovą dengti, palaikymo šūkiais apdovanojo, o suklydusius dar ir pabarė savo auklėtinius ne kas kitas, o… progimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Irma Žukienė.

Jos auklėjami septintokai varžėsi 8-10 klasių grupėje. Jaunatviškas maksimalizmas nugalėjo, ir paaugliai susigrūmė su metais, dvejais ir net trejais už save vyresniais varžovais. „Suprantu krepšinį ir labai šia sporto šaka domiuosi. Tokio paties amžiaus būdama mokyklos garbę rajono krepšinio aikštelėje pati gyniau, – šyptelėjo I. Žukienė. – Ir Lietuvos krepšinio lygos, ir savo krašto komandos – Kėdainių „Nevėžio“ – naujienas seku, ir arenoje neretai lankausi namų rungtynių metu.“

Auga ateities krepšininkai… ar lituanistai?

Tiesa, kone dvidešimt penkerius metus pedagoginį darbą dirbanti lituanistė paklausta, kas gi geriau sekasi jauniesiems gimnazistams – tikslieji, humanitariniai mokslai ar krepšinis – pripažįsta: sportas. Ir greitasis ėjimas, ir krepšinis, ir futbolas, ir tenisas. „Viskas, tik ne lietuvių kalba, – juokėsi I. Žukienė. – Iš tiesų, sekasi ir lietuvių kalba, ir matematika. Tik šie mokslai reikalauja daug laiko, dėmesio ir kantrybės. Moksleiviams sudėtinga susidraugauti su jais. Tiesa, po turnyro „Be pykčio“ turėsime klasės valandėlę, per kurią aktyviai aptarsime klaidas, septintokai išklausys, kas, jų auklėtojos nuomone, aikštelėje buvo daroma ne taip.“

Krepšininkas iš miesto be krepšinio

Gruodžio viduryje Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) komandai priklausantis T. Sedekerskis atvyko į Kėdainių „Nevėžį“, kuriame ir užbaigs sezoną. Dvidešimtmetis krepšininkas, lankydamasis Krakių M. Katkaus gimnazijoje, bendraudamas su moksleiviais, prisiminė ir savo kelio pradžią.

Iš atokiojo, nedidelio Nidos miestelio kilęs vaikinas pasirinko ne kaip įprasta nidiškiams – kurią nors vandens sporto šaką, bet krepšinį. „Mano aplinka domėjosi krepšiniu, draugai laisvalaikiu žaisdavo. Gal ir dėl to, jog krepšinis Lietuvoje tituluojamas antrąja religija, jis man nuo mažens labai labai patiko? – T. Sedekerskis svarstė apie priežastis, kodėl jį patraukė būtent oranžinis kamuolys, o ne burės. – Norėjau sportuoti, išbandyti save krepšinyje. Ir… nebuvo nė vieno momento, kad būčiau sudvejojęs savo pasirinkimu. Net tada, kai Nidoje neturėjome krepšinio komandos, kuri dalyvautų Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje, o žaisti kartu rinkdavosi paties įvairiausio amžiaus vaikai. Net tada, kai dešimties teko išvykti į Klaipėdą, kad galėčiau treniruotis ir žaisti krepšinį. Net tada, kai šešiolikos pasiryžau persikelti gyventi ir mokytis į Ispaniją. Niekada nebuvo dvejonės. Nė sekundei.“

Ruošiasi finalui

8-10 klasių grupėje nugalėjo „Jaunimėlio“ komanda – Domantas Rymavičius, Ernestas Vansevičius ir Taironas Mitkus. 11-12 klasių grupėje triumfavo „Vektoriai“ – Dominykas Dubinka, Justinas Račas ir Mantas Pupkevičius.

Rungčių dalyviai buvo apdovanoti Kėdainių „Nevėžio“ įsteigtais prizais, o abiejų amžiaus grupių nugalėtojai – kelialapiais į finalinį klubo organizuojamo 3 prieš 3 turnyro „Be pykčio“ etapą, kuris Kėdainių arenoje vyks balandžio 25 dieną, prieš paskutiniąsias Kėdainių „Nevėžio“ namų rungtynes su Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkais.

Finaliniame etape miesto ir rajono švietimo įstaigų komandos varžysis dėl pagrindinio prizo – pažintinės ekskursijos savo mokyklai. Šiemet į „Be pykčio“ krepšinio turnyro kovas įsitraukė ir kaimyninio, Panevėžio rajono moksleiviai.

Taikliausieji mokyklų metikai Kėdainių arenoje tikslumą išbandys individualioje rungtyje, kurioje į Kėdainių arenos krepšį taikys nuo aikštės vidurio.

[#gallery=1311#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video