„SC-Nevėžis“ iškovojo septintąją pergalę iš eilės (GALERIJA)

 „SC-Nevėžis“ iškovojo septintąją pergalę iš eilės (GALERIJA)

Sėkmingai šventines dienas išnaudojo Kėdainių „SC-Nevėžio“ krepšininkai, besivaržantys trečiojo pagal pajėgumą šalies – Regionų krepšinio lygos („SIL–RKL“) – čempionato aukščiausiame A divizione.

[quote author=“K. Kundrotas“]Mažiausiai šešis mūsų žaidėjus pas save viliojo kitos komandos. Ir pinigus siūlė. Ir ne vien Regionų krepšinio lygos komandos, bet ir Nacionalinės krepšinio lygos. Bet ne – žaidėjai atsisakė, nes nori žaisti už Kėdainius.[/quote]

Reguliarusis ritasi į pabaigą

Savų sirgalių akivaizdoje kėdainiečiai vakar rezultatu 88:85 įveikė Trakų „Trakus“, o šiandien pergalę šventė išvykoje Šiauliuose, didesnių problemų neturėję žaisdami su vietos „KA Saulė-ASKA-Grafų baldai“. Šiauliuose finalinė rungtynių sirena fiksavo kėdainiečių triumfą rezultatu 78:55.

Šiandien kėdainiečiai į savo sąskaitą įsirašė septintąją pergalę iš eilės. Pergalingą žygį „SC-Nevėžis“ pradėjo sausio 26-ąją.

Šiuo metu Kėdainių komanda „SIL–RKL“ A diviziono turnyrinėje lentelėje tarp šešiolikos ekipų su septyniolika pergalių ir dešimt nesėkmių užima šeštąją vietą.

Dar trejos rungtynės ir reguliarusis sezonas pasieks finišo tiesiąją. Vasario 23 dieną, 19 val. Kėdainių „SC-Nevėžis“ namuose žais su Biržų „Biržai-KKSC“ (10 vieta turnyrinėje lentelėje). Kovo 3-iąją kėdainiečiai važiuoja į Akmenę, kur rungtyniaus su  Akmenės SC „Akmenės cementas-Grudita“ (5 v.), o kovo 4 d., 14 val., namuose sutiks Panevėžio „Bangenė-Aivera“ (7 v.).

Dirba gynyboje, „vagia“ kamuolius ir jais dalijasi

Kėdainiečiai patenka į rezultatyviausių diviziono komandų penketuką, mesdami 85,2 taško per vienerias rungtynes. Penkti jie taip pat pagal mažiausia taškų į savo krepšį praleidžiančių ekipų (75,8 tšk.).

Pagal dvitaškių metimų pataikymą kėdainiečiai divizione ketvirti. Tikslą pasiekia 53,9 proc. jų metimų iš vidutinio nuotolio. Tikslą taip pat pasiekia kas trečias jų tolimas metimas. Pagal šį rodiklį jie yra penkti (34,3 proc.).

Kėdainių „SC-Nevėžis“ – daugiausia varžovų metimų – net 3,9 per vienerias rungtynes – blokuojanti komanda. Taip pat jos žaidėjams puikiai sekasi „vogti“ varžovų kamuolius – su 12,1 perimto kamuolio kiekvienų rungtynių metu kėdainiečiai divizione pirmi. Treti pagal rezultatyvius perdavimus, kurių per vienerias rungtynes jie atliekantys vidutiniškai po 20,3.

K. Kundrotas: „Vaikinams garbė rungtyniauti už Kėdainius“

– Kastyti, kokiomis nuotaikomis besibaigiant reguliariajam sezonui gyvena jūsų auklėtiniai? – „Rinkos aikštė“ paklausė Kėdainių „SC-Nevėžio“ trenerio Kastyčio Kundroto.

– Tikrai neblogomis (šypteli).

– Gruodį, sausio pradžioje, regis, „buksavote“… Kaip pavyko sugrįžti į pergalių kelią?

– Na, pirmame rate mes dar nebuvome iki galo įsitikinę, kaip atrodome A divizione. Suskaičiavau, kad bent jau penkias pergales varžovams „padovanojome“. Ne pralaimėjome, o padovanojome. Tarkime, laiminėjame, ne tik atrodome, bet ir esame pajėgesni už varžovus, bet pabaigoje kažkas įvyksta, kažkur suklystame, kažkur fortūna nusišypso varžovams, šie paskutinėmis sekundėmis įmeta nesuvokiamo sudėtingumo metimus…

Galbūt kažkur iki galo nebuvome užtikrinti savimi.

Pagalvoju kartais, kad jeigu atiduotų atgal kas nors mums iš tų penkių bent jau dvi pergales – šiandien tikrai galėtume būti prizininkų trejetuke.

[quote author=“K. Kundrotas“]Mūsų komandoje žaidžia vien tik kėdainiečiai. Tie, kurie vis dar mokosi Kėdainių sporto centre, tie, kurie praėjusiais metais jį baigė ir paliko kaip respublikos čempionai. Komandoje žaidžia ir keletas vaikinų, kurie sporto centrą baigė šiek tiek seniau.[/quote]

– Bet, treneri, juk dar ne viskas prarasta!…

– Tikrai – viskas dar priešakyje. Iš esmės, koją gruodį ir sausį mums dar kišo tai, kad nebuvome iki galo susižaidę. Kai kurie nerungtyniavo, nes užgriuvo egzaminų sesija, kitiems – darbai. Juk rungtyniaujame, galima sakyti, be treniruočių. Bet susižaidėme. Vienas kitą supratome. Jūs nė neįsivaizduojate, koks draugiškas, „susilipdęs“, vienas kitu aikštelėje pasitikintis kolektyvas esame šiandien.

– Praėjusiame Regionų krepšinio lygos sezone, antrajame pagal pajėgumą – B divizione – iškovojote pirmąją vietą ir kelialapį į A divizioną. Nesigailite sprendimo atverti pajėgesniojo diviziono duris?

– Neslėpsiu – dvejonių žaisti jame ar ne, šiek tiek buvo. Bet žaidėjai labai norėjo išbandyti jėgas A divizione. O aš vykdau tai, ką jie nori (šypteli).

– O jie aikštelėje ar išpildo tai, ko jų prašo treneris?

– Stengiasi (juokiasi).

– Šiuo metu divizione esate šešti. Šioje vietoje, veikiausiai, pretenduojate likti ir reguliariajam sezonui pasibaigus. Po pergalingo praėjusio sezono žygio, neliūdina šiai dienai užimama šeštoji vieta?

– Nei kiek! Tai – labai aukšta vieta. Mes juk atėjome iš žemesnio diviziono į aukštesnį, tarp gerokai pajėgesnių ekipų, su ta pačia komandos sudėtimi. Įgijome daug patirties. Pamatėme naujų arenų, naujų komandų. O kokie įspūdžiai!… Tarkime, nuvykstame į Plungę ar Ukmergę, o ten – milžiniškas susidomėjimas. Krepšinis – didelė šventė. Ukmergėje – tarsi mini „Žalgirio“ arenoje – šokėjos, šviesos, per komandos pristatymą ukmergiškiai ant parketo išbėga per dūmus. Plungėje, Kretingoje RKL rungtynės taip pat labai didelė šventė.

– Gal jau įtariate, koks varžovas jūsų laukia atkrintamosiose?

– Na, jeigu finišuosime šešti, susitiksime su vienuoliktą vietą turnyro lentelėje užimančia komanda. Šiai dienai tai – Trakų „Trakai“, kurie šiame sezone kartu su mumis į A divizioną atėjo iš B diviziono. Pirmosios keturios komandos poilsiaus, kol penktoji–dvylikta turnyro lentelės komanda sužais poromis. O tuomet keturių porų nugalėtojos toliau kausis su tomis, kurios poilsiavo.

– Jūsų komandos žaidėjai, galima sakyti, žaidžia tik „iš idėjos“, mat už rungtyniavimą RKL’e atlyginimų jie negauna. Kai kurios lygos komandos savo žaidėjams suteikia geresnes sąlygas. Ne paslaptis – ir materialinį paskatinimą.

Kastyti, kas gi skatina kėdainiečius sugrįžti iš Vilniaus, Kauno, kur šie mokosi ar dirba, apsivilkti Kėdainių „SC-Nevėžio“ marškinėlius ir eiti ginti šios komandos garbę?

– Galbūt meilė savam kraštui. Patriotiškumas. Garbė rungtyniauti už gimtojo miesto komandą. Sentimentai? Beveik visi komandos nariai Kėdainių sporto mokykloje savo laiku žaidė krepšinį. Čia – jų šeimos nariai, draugai, kurie ateina palaikyti ir galbūt, kartais netgi pabarti (šypteli).

Mūsų komandoje žaidžia vien tik kėdainiečiai. Tie, kurie vis dar mokosi Kėdainių sporto centre, tie, kurie praėjusiais metais jį baigė ir paliko kaip respublikos čempionai. Komandoje žaidžia ir keletas vaikinų, kurie sporto centrą baigė šiek tiek seniau.

Mažiausiai šešis mūsų žaidėjus pas save viliojo kitos komandos. Ir pinigus siūlė. Ir ne vien Regionų krepšinio lygos komandos, bet ir Nacionalinės krepšinio lygos. Bet ne – žaidėjai atsisakė, nes nori žaisti už Kėdainius. Garbingai pasirodyti prieš savo draugus, kurie ateina pažiūrėti namų rungtynių, prieš savo merginas. Jos taip pat ateina (juokiasi).

– Viliojo prieš sezonui prasidedant, o galbūt vilionės tęsiasi ir sezono metu?

– Ir prieš sezoną, ir jo metu (šypteli).

[#gallery=1264#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video