Šėtoje eksponuojama kaukių paroda

 Šėtoje eksponuojama kaukių paroda

Šėtos kultūros centro mažosios salės sienas jau puošia Žeimių krašto tautodailininkų Reditos ir Artūro Narkevičių Užgavėnių kaukių paroda.

„Su gerbiamu Artūru Narkevičiumi Šėtos kultūros centras bendradarbiauja jau ne vienerius metus. Tautodailininkas dvejus metus iš eilės mūsų krašto žmonėms vedė edukacinius užsiėmimus. Kartu su juo mokėmės gaminti Užgavėnių kaukes, liejome žvakes, marginome velykinius kiaušinius.

Jau visai netrukus persirengę įvairiais mitiniais personažais, o veidus pasislėpę po originaliomis kaukėmis vysime žiemą iš kiemo ir lauksime pavasario, todėl pagalvojome, jog būtų visai įdomu papuošti mūsų salę Narkevičių šeimos kurtomis Užgavėnių kaukėmis“, – kalbėjo Šėtos kultūros centro renginių organizatorė Vilma Grigienė.

Pasak jos, šiemet taip pat tikimasi suburti ir paraginti miestelio žmones kartu su savo atžalomis kurti kaukes namuose, o vėliau jomis papuošti  įstaigos erdves.

Kviečia į užsiėmimą

Na, o artėjant vienai smagiausių žiemos švenčių Užgavėnėms, Šėtos kultūros centras kviečia visus, didelius ir mažus, kartu pasiruošti šaltos dienos išvarymui ir ilgai laukto pavasario sutikimui.

„Priminsime šios šventės tradicijas ir apeigas, sužinosite apie vieną pagrindinių šventės atributų – kaukes. Todėl siūlome pasigaminti charakteringą kaukę, kuri padėtų kuo greičiau išvyti žiemą ir prisišaukti pavasarį“, – kviečia renginio organizatoriai.

Autorės nuotr.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video