Šėtoje statys tualetą

 Šėtoje statys tualetą

Šėtos bendruomenė intensyviai pluša ties vienu svarbiausiu miestelyje esančiu objektu – kapinėmis. Visai neseniai aplink kapinių teritoriją buvo apgenėti medžiai, viena kapinaičių pusė jau aptverta nauja tvora, o štai dabar šalia jų visai netrukus bus pastatytas ir naujas viešas lauko tualetas.

Veiklių žmonių siūlymu

„Kapinėse kol kas vis dar stovi senas, baisus, apleistas ir netvarkingas, matyt, dar tarybinių laikų tualetas. Senasis lauko tualetas kelia nemažai bėdų – aptvarkėme šalia jo esančią teritoriją, tačiau jis vis tiek labai gadina amžino poilsio vietos estetinį vaizdą, o ir žmonės neretai šalia jo dar ir šiukšlių primeta ir taip vizualiai formuoja dar vieną šiukšlyną. Menkas malonumas tiems, kurie lanko šalia šio seno tualeto esančias kapavietes.

Taigi veikliems ir iniciatyviems Šėtos miestelio gyventojams kilo mintis bendromis jėgomis pastatyti naują viešąjį lauko tualetą. O štai senąjį geranoriškai nugriauti, išlyginti ir sutvarkyti pasisiūlė vienas miestelio ūkininkas“, – kalbėjo Šėtos seniūnė Danutė Mykolaitienė ir pasidžiaugė, jog žmonės patys jau ne pirmą kartą siūlo idėjas ir noriai prisideda prie jų įgyvendinimo. 

[quote author=“Aut. past.“]Nugriovus senąjį lauko tualetą aplinka taps ne tik tvarkingesnė, švaresnė, bet ir atsiras daugiau erdvės.[/quote]

Iš seniūnijos lėšų

Miestelio seniūnė teigia, jog nugriovus senąjį lauko tualetą ir pastačius naują, atvykstantieji aplankyti išėjusiųjų jausis daug maloniau, mat aplinka bus ne tik tvarkingesnė, švaresnė, bet ir atsiras daugiau erdvės.

Tiesa, naujas medinis lauko tualetas išdygs šalia kapinių, kur rūšiuojamos atliekos, kur stovi šiukšlių konteineriai.

„Tokį gyventojų pasiūlymą priėmėme labai geranoriškai. Viešas lauko tualetas bus naujas, patogus, švarus ir tvarkingas. Darbai jau eina į pabaigą, pats tualetas jau yra sukaltas, tad beliks tik jį pastatyti. Na, o seną nugriausime, kai bus palankios aplinkybės, nes kol kas baiminamasi pridaryti žalos kapinių teritorijai“, – teigė D. Mykolaitienė ir pridūrė, jog statinys seniūnijai atsiėjo ne daugiau kaip 100 eurų, mat medinį tualetą pagamino darbštūs šėtiškiai.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video