Antrojo etapo pradžia: pergalė po pratęsimo (galerija)

 Antrojo etapo pradžia: pergalė po pratęsimo (galerija)

FIBA Europos taurės antrąjį etapą trečiadienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje Kėdainių „Nevėžis“ (1/0) pradėjo pergalingai. Tiesa, nugalėtojui išaiškinti keturiasdešimties minučių nepakako – pergalę pirmojoje J grupės kovoje prieš Šėkešfehėrvaro „Alba Fehervar“ (0-1) ekipą iš Vengrijos rezultatu 90:87 (27:14, 14:23, 14:19, 19:18, 16:10) aikštės šeimininkai šventė tik po pratęsimo.

Rezultatyviausi. Kėdainių „Nevėžį“ į priekį vedė Gabrielius Maldūnas (7 atk. kam.) ir Gintautas Matulis, pelnę po 19 taškų. Prie sudėtingos pergalės Valerijus Lichodėjus pridėjo 16, Vladislavas Koreniukas – 12 taškų.

Jamesas Woodardas pelnė 8 ir 11 kartų po krepšiais sugriebė kamuolį.

„Alba Fehervar“ gretose daugiausia taškų surinko amerikiečiai Trevisas Simpsonas (22), Chrisas Hortonas (20) ir Kasey Hillas (15). Komandos kapitonas, vienas geriausių Vengrijos krepšininkų Peter Lorant į savo sąskaitą įsirašė 13 taškų.

Nerungtyniavo. Aikštėje nepasirodė čiurną susižeidęs kėdainietis Justas Tamulis bei naujasis Kėdainių „Nevėžio“ pirkinys, Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) klubui priklausantis devyniolikmetis lietuvis Tadas Sedekerskis.

Ant parketo – 35 minutes. Tiek laiko šįvakar rungtyniavo G. Matulis ir J. Woodardas. Minute mažiau – V. Lichodėjus.

R. Cvirka apie pratęsimą. „Pergalę lėmė tai, kad gerai apsigynėme, nepraleidome taškų ir per pratęsimą atkovojome kamuolius, – po mačo teigė Ramūnas Cvirka, Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris, paklaustas, kokie faktoriai lėmė tai, kad pratęsimo metu geriau sužaidė jo auklėtiniai. – Pratęsimas, kaip ir visada, buvo technikos reikalas – kas geriau jį sužais, kas daugiau jėgų turės, tas ir pergalę švęs. Šįvakar galvojau, kad jėgų galime pritrūkti. Pabaigoje matėsi, kad sunkiai bėgioja V. Lichodėjus – sužaisti 35 minutes tokiu tempu nėra lengva. Ir G. Matulis, ir J. Woodardas šįvakar nešė didelę naštą. Akcentavome, kad neišsibauduotų, nes lygiaverčių keitimų jiems šįvakar tiesiog neturėjome. Žaidėme praktiškai be keitimų, bet iš šitos situacijos šiandien išėjom garbingai – pasiėmėme pergalę. Prisijungs T. Sedekerskis, pasveiks J. Tamulis – turėsim daugiau žaidėjų rotacijoje.“

R. Cvirka apie varžovus. „Mūsų laukia mūšiai su legionierių vedamomis ekipomis. Kad ir šio vakaro varžovas – Šėkešfehėrvaro „Alba Fehervar“ – turi keturis individualiai stiprius amerikiečius. Jie – greitai bėgantys, neblogai pataikantys. Panašiai atrodo ir kitos dvi FIBA Europos taurės J grupės komandos, – pasakojo Kėdainių „Nevėžio” strategas. – Silpnų varžovų nėra, su visais reikės žaisti ir kovoti.“

Kiti. FIBA Europos taurės J grupėje be kėdainiečių ir Šėkešfehėrvaro ekipos varžosi dar vienas vengrų klubas – Kormendo „Egis“ bei turkai – Stambulo „Demir Insaat“.

Vienas vakaras – dvi vengrų nesėkmės. Šį vakarą nesėkmę patyrė abi Vengrijos atstovės J grupėje. Šėkešfehėrvaro ekipa pralaimėjo Kėdainiuose, o Stambulo krepšininkai namuose įveikė Kormendo „Egis“ ekipą rezultatu 79:72.

Apie kėdainiečių varžovus FIBA Europos taurės J grupėje daugiau sužinoti galite čia: Pažintis su varžovais J grupėje: nebaugina, bet ką veikti – bus

Ir vėl namuose. Kitas rungtynes Kėdainių „Nevėžis“ savo tvirtovėje žais šeštadienį, gruodžio 23 dieną, su Utenos „Juventus“ krepšininkais. Šio Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) mačo pradžia – 17 valandą.

[#gallery=1167#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video