Rungtynių išvakarėse – cepelinai ir šaltibarščiai

 Rungtynių išvakarėse – cepelinai ir šaltibarščiai

FIBA Europos taurėje iššūkį kėdainiečiams metę Danijos krepšinio lygos čempionai – Orhuso „Bakken Bears“ ekipos nariai – mačo Kėdainių arenoje išvakarėse veltui neleido. Trenerių štabo nariai ir krepšininkai vakarojo senamiestyje, kur pradėjo sočią pažintį su lietuviškąja virtuve.

[quote author=“S. Wichas“]Mūsų aikštėje Orhuso mieste Kėdainių „Nevėžį“ palaikys visas būrys lietuvių. Jie jau dabar vienijasi, organizuojasi ir ateis stebėti Lietuvos komandos rungtynių. Sirgalių turėtų būti mažiausiai šimtas.[/quote]

Tiesa, tai – ne pirmas kartas, kuomet danų ekipa vieši Lietuvoje. Prieš daugiau nei pusantrų metų „Bakken Bears“ viešėjo Utenoje, kur susigrūmė su vietos „Juventus“.

– Kokius įspūdžius paliko šis nedidelis miestas – Kėdainiai? – po danams pergalingai pasibaigusių rungtynių „Rinkos aikštė“ paklausė „Bakken Bears“ vyriausiojo trenerio Steffeno Wicho.

– Geras poilsis, puikus priėmimas, lūkesčius pateisinęs viešbutis. Išvakarėse – šaltibarščiai ir cepelinai (juokiasi). Na o galiausiai – ir pergalė.

– Kokie, jūsų manymu, buvo pagrindiniai faktoriai, lėmę pergalę prieš Kėdainių „Nevėžį“?

– Manau, tai, kad didžiąją dalį rungtynių laikėmės žaidimo plano. Žaidėme kaip komanda, kiekvienas stengėsi dėl komandos draugų. Šiame mače atlikome devyniolika rezultatyvių perdavimų – dviem daugiau nei Kėdainių „Nevėžis“. Pirmojoje rungtynių dalyje, ypatingai – jos pradžioje – lyg ir buvome smuktelėję į duobę, bet mums pavyko atsitiesti. Reziumė – buvo tikrai geros rungtynės (šypteli).

– Pergalę išvykoje šventėte penkiolikos taškų skirtumu. Kaip manote, savąją tvirtovę atsakomosiose rungtynėse Danijoje apginti bus sudėtinga?

– Be abejo. Ten rungtynės bus kur kas sudėtingesnės negu Kėdainiuose. Šiame FIBA Europos taurės etape lengvų rungtynių ir silpnų varžovų nėra. Ypatingai – mūsų, B pogrupyje. Kėdainių „Nevėžis“ yra gera komanda. Nežinau, ar šįvakar buvo geriausios jų sezono rungtynės ar ne tokios geros, tačiau mes turėjome vargti dėl kiekvieno kvadratinio aikštės centimetro.

Be kita ko, mūsų aikštėje Orhuso mieste Kėdainių „Nevėžį“ palaikys visas būrys lietuvių. Jie jau dabar vienijasi, organizuojasi ir ateis stebėti Lietuvos komandos rungtynių. Sirgalių turėtų būti mažiausiai šimtas. O tai labai įkvėps Kėdainių ekipą.

Penkiolika taškų? Tai nėra daug. Mes juk kalbame apie krepšinį (šypteli). O jame – viskas įmanoma.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video