Žygiavo pergalių ir kovų keliais

 Žygiavo pergalių ir kovų keliais

Jaunieji Šėtos gimnazijos šauliai Radviliškio rajone sudalyvavo daug ištvermės ir kantrybės pareikalavusiame ir net 26 kilometrus trukusiame žygyje „Pergalių ir kovų keliais“, kuriuo buvo siekiama ne tik ugdyti patriotiškumo, pilietiškumo jausmą, puoselėti kultūrą, istorines tradicijas ar prasmingai ir turiningai leisti laisvalaikį, bet ir plėtoti glaudesnį Lietuvos Respublikos karių ir civilių tarpusavio bendradarbiavimą. Tai jau VII-asis Pėsčiųjų žygių asociacijos organizuojamas žygis, skirtas Lietuvos kariuomenės savanorių pergalės prieš Bermonto kariuomenę atminimui.

Oras nelepino

Ankstų rytą kartu su Kėdainių ir Kauno miestų jaunaisiais šauliais šėtiškiai autobusu išvyko į starto vietą – Grinkiškį, kur buvo paskelbtas žygio atidarymas. 

„Oras buvo prastas, šalta, apsiniaukę, saulės nematyti. Iš pradžių stipriai lijo, vėliau krapnojo, bet pamažu nustojo. Mus džiugino spalvotas ruduo – įvairiomis spalvomis nusidažę medžiai, miškai, krūmai. Gamta atrodė nuostabiai. Šis 26 kilometrų žygis driekėsi per Grinkiškių, Minaičių, Pašušvių miestelius. Žygiuodami keliais ir gyvenvietėmis žavėjomės sutvarkytų senovinių namų ir sodybų unikalumu.

Iš pradžių visi būriai ėjo kartu, vėliau sustojome pailsėti, užkąsti ir išsiskirstėme mažomis grupelėmis. Žygiavo ne tik šauliai, bet ir kariai bei civiliai. Žygio metu galėjome sustoti pailsėti punktuose, pavalgyti, atsigerti vandens“, – įspūdžiais dalijosi jaunoji šaulė Vaiva Jasaitė.

[#gallery=1045#]

Istorinės vietos

Žygeiviai taip pat džiaugėsi aplankę Mėnaičių kaime esančią klėtelę-bunkerį, kuriame vyko legendinis partizanų suvažiavimas, o jo metu 1949 metais buvo parašyta ir paskelbta Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio vasario 16 –osios deklaracija.  Kaip teigė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, tai geriausia pilietiškumo ir patriotizmo mokykla ne tik jaunimui, bet ir visai tautai.

Pavargę, bet laimingi

„Pasiekę finišą galėjome patogiai prisėsti, pailsėti, pasidžiauti drabužius. Na, o žygio uždarymo metu mums buvo įteikti diplomai su įveiktų kilometrų skaičiumi už ryžtą, dalyvavimą ir pastangas.

Namo grįžome skaudančiomis kojomis, pavargę, bet labai laimingi. Nors stipriai lijo ir buvo šalta, tačiau žygis buvo labai įdomus ir vertingas: įveikėme 26 kilometrus, įgyvendinome savo tikslus, įgijome patirties, ištvermės, pasportavome, pajudėjome, pasigrožėjome rudens spalvomis, miestelių architektūra, susiradome naujų draugų, pabendravome, pasimėgavome žygio malonumu. Pasirodėme tikrai šauniai, nors kai kuriems iš mūsų šis žygis buvo pirmasis“, – džiaugėsi V. Jasaitė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video