Darželinukai įsitikino – salotos užauga ne parduotuvių lentynose

 Darželinukai įsitikino – salotos užauga ne parduotuvių lentynose

Nors oras nebuvo visai palankus išvykai, tačiau apsiavę guminius batus ir apsivilkę lietpalčius, darganotą rugsėjo 13-osios rytą Kėdainių lopšelio-darželio „Vyturėlis“ priešmokyklinės grupės vaikai ir jų pedagogės išsiruošė į laimėtą ekskursiją, kurią padovanojo prekybos tinklo IKI organizuotas socialinės atsakomybės projektas „Sodinčius“.

Kelias nuvedė į Plikių kaimą Raseinių rajone, kur ūkininkas Vaidas Nagreckis augina salotas bei kitas lapines daržoves.

Ūkio vadybininkas vaikams papasakojo ir parodė, kokį kelią mažas salotos daigelis nukeliauja, kol patenka į parduotuvių lentynas, kiek daug darbo turi nudirbti žmogus, kad skanios ir šviežios daržovės pasiektų mūsų stalą. Su dideliu susidomėjimu mažieji apžiūrinėjo ir ūkyje esančią techniką, ir vis klausinėjo, kam skirtas vienas ar kitas prietaisas, aparatas, mašina…

Įspūdį paliko ir vadybininko įvardinti skaičiai. Vaikai sužinojo, kelių rūšių ir kokių pavadinimų salotas augina ūkininkas Vaidas, kokį plotą jos užima, kiek tūkstančių vienetų jų užaugina ir pristato į prekybos tinklus! Skaičiai tikrai įspūdingi!

Nuoširdų AČIŪ tariame prekybos tinklui IKI už padovanotą ekskursiją, patirtas geras emocijas ir už galimybę vaikams sužinoti bei pamatyti, kad salotos užauga ne parduotuvių lentynose!

[#gallery=982#]

Kėdainių lopšelio-darželio „Vyturėlis“

vyresnioji socialinė pedagogė Ramunė Linkevičienė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video