Meironiškiai: kaimynai susibūrė jaukiai šventei

 Meironiškiai: kaimynai susibūrė jaukiai šventei

Saulėtą, šiltą liepos penktadienį meironiškiečiai palydėjo su išskirtine iniciatyva – Saulėtekio, Tvenkinio ir Pakalnės gatvės gyventojai sukvietė kaimynus iš visų likusių gatvių į susibūrimą „Kaimynėli, kviečiam į svečius“.

[quote author=“T. Budrys“]Puiku, kuomet visos iniciatyvos vyksta ne iš reikalo ir ne per prievartą, o džiaugiantis jomis.[/quote]

Kiekviena šeimininkutė – su ypatingu užkandžiu

Į pirmąjį kartą rengiamą tokio pobūdžio sueigą Krakių seniūnijoje esančiame kaime visus į vieną vietą surinkti nebuvo paprasta. Vis tik idėją šventės organizatoriams įgyvendinti pavyko su kaupu.

Violeta ir Robertas Kaseliai pastatė palapinę su stalais ir suolais pievelėje prie Vilmos ir Vyginto Cechanavičių sodybos, pastarieji pasirūpino aplinkos papuošimu bei viso vakaro programos įgyvendinimu.

Pievelė virto vienu dideliu kiemu, kuriame prie stalų susėdo būrys meironiškiečių, artimai bendravo, vaišinosi ir linksminosi.

Turėjo ką veikti ir mažiausieji: pūtė muilo burbulus, lenktyniavo ir žaidė.

Kieme pasklido gardus kepamų dešrelių kvapas, puode garavo šviežios bulvės. Kiekviena šeimininkė atsinešė ypatingą užkandį ir vaišino kaimynus.

Šventei sukūrė himną

Į šventę su dovanomis atvykusi labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ vadovė Irena Staliorienė taip pat pasidžiaugė šia gražia meironiškiečių iniciatyva. Maloniai su šventės dalyviais šnekučiavosi Seimo nario Dariaus Kaminsko padėjėjas Paulius Aukštikalnis.

Vakaro metu buvo pagerbti vyriausi ir jauniausi vakaronės „Kaimynėli, kviečiam į svečius“ dalyviai, pasveikintos liepos mėnesį gimusios sesutės Simona ir Karolina.

Muzika rūpinosi Meironiškių kaimo kapelos nariai, kurie ne tik atliko visiems puikiai žinomus kūrinius, bet ir specialiai šiai šventei sukurtą himną.

„Jaukų bendruomeniškumo jausmą puoselėsime ir toliau. Puiku, kuomet visos iniciatyvos vyksta ne iš reikalo ir ne per prievartą, o džiaugiantis jomis. Na o rugpjūtį į svečius pas save kvies kitų kaimo gatvių gyventojai“, – pasidžiaugė Krakių kultūros centro Meironiškių skyriaus vadovas Tomas Budrys.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video