Nociūnuose – tradicinė šventė „Kaimo sueiga“

 Nociūnuose – tradicinė šventė „Kaimo sueiga“

Nociūnuose ir vėl suskambo muzikos garsai, vaikų dainos ir šokiai – čia vyko tradicinė šventė „Kaimo sueiga“, kurią organizavo Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriaus vadovė Daiva Makutienė ir Nociūnų bendruomenės centro pirmininkė Vaida Stanevičienė.

Šventės pradžia buvo skirta vaikų pasirodymams. Kadangi liepos 11-21 dienomis Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriuje vyko stovykla vaikams, todėl vienas iš programos uždavinių buvo koncertinės programos „Mes linksmuoliai ir išdykę“ bei sukurtų darbelių parodos pristatymas Nociūnų kaimo bendruomenei.

Stovyklautojai paruošė pusės valandos meninę, koncertinę programą, kur sulaukė gausių žiūrovų aplodismentų. Kiekvienam stovyklautojui programos „Mes norime kurti“ vadovė Daiva Makutienė įteikė po pažymėjimą.

Vėliau į sceną su koncertiniais numeriais lipo ir juos dovanojo įvairūs kolektyvai: Kėdainių kultūros centro vaikų popchorai „Skambantis perliukas“, „Perliukas“, Nociūnų skyriaus vaikų popchoras „Sapnas“, vokalinis duetas „GreDa“, Kuigalių kultūros centro vaikų popchorai „Drugelis“ ir „Upeliukas“, vokalinė grupė „Galima“, Kėdainių kultūros centro Pelėdnagių skyriaus šokių grupė „Mistika“, Šėtos kultūros centro folkloro ansamblis „Sidarbrinė gija“, Krakių kultūros centro jaunimo instrumentinė vokalinė grupė „Metras 90“, Jonavos vokalinė grupė „Banga“, ugnies šou programą pristatė „Ugnies teatras“. Šventę vainikavo  fejeverkas.

Atsisveikinimo koncertą ir savo 14 metų būvimą kartu, koncertinių turų maratoną šioje Nociūnų kaimo šventėje „Kaimo sueiga“ užbaigė Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriaus vokalinis duetas „GreDa“.

„Merginos užaugo. Gyvenimas pasisuko taip, kad vokalinis duetas „GreDa“ savo kelią baigė. Subūrėme jį Nociūnuose prieš 14 metų, Nociūnuose su juo ir atsisveikinome.

Mano širdis ir džiaugiasi, ir liūdi. Redai Jonikaitei ir Vytautei Makutytei linkiu niekada nenusiminti dėl patirtų nesėkmių, nenuleisti rankų ir eiti tik į priekį.

Linkiu tiek Redai, tiek Vytautei nepamiršti, kiek daug visko buvo nuveikta per tuos 14 metų.

Merginos dar dainuos, bet jau kitame amplua. Nuo rugsėjo mėnesio jas išgirsite ir pamatysite su pavadinimu grupė „eMdžey“. Kur? Žiūrėkite televiziją“, – šypsojosi D. Makutienė.

Taip pat šventės metu pagerbti ir nominacijomis bei prisiminimo dovanomis apdovanoti buvo net 16 gražiai besitvarkančių, atsinaujinančių ar kitaip puoselėjančių savo aplinką sodybų šeimininkų.

„Džiaugiamės, kad į šventę atvyko ir garbingų svečių, tai LR Seimo narys Darius Kaminskas, jo padėjėjas Arūnas Kacevičius, LPF „Viltis – Vikonda“ direktorė Irena Staliorienė bei Pelėdnagių seniūnijos seniūnas Edvinas Pagirskas.

Dėkojame visiems, kurie prisidėjo, kad ši šventė mums visiems taptų smagi ir nepmirštama“, – džiaugėsi D. Makutienė.

[#gallery=898#]

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video