Rajono seniūnijų žaidynėse nuskambėjo finaliniai akordai (galerija)

 Rajono seniūnijų žaidynėse nuskambėjo finaliniai akordai (galerija)

Rajono savivaldybės seniūnijų žaidynėse „Sportas visiems“ nuskambėjo baigiamasis akordas. Paskutiniame ture buvo išaiškinti keturių paskutiniųjų sporto šakų nugalėtojai – futbolo 5 prieš 5, virvės traukimo, dvipūdės kėlimo ir seniūnų trikovės.

[quote author=“G. Misius“]Kiekvienai sporto šakai sėkmės formulė yra vis kitokia. Daug ką lemia ir sėkmė, ir fizinės, ir taktinės, ir techinės, ir psichologinės savybės.[/quote]

Sporto šakų – dešimt. Šios žaidynės startavo gegužės 27 dieną.

Seniūnijų sportininkai jėgas išbandė dešimtyje sporto šakų.

Be ketverių pastarųjų, jėgas jie išbandė stalo teniso, krepšinio 3 prieš 3, šachmatų, šaškių, paplūdimio tinklinio 3 prieš 3 ir strėlyčių mėtymo varžybose.

Paskutiniojo turo nugalėtojai. Po trijų valandų sporto varžytuvių futbolo varžybų nugalėtoja tapo Vilainių seniunija, antrają vietą pelnė Pelėdnagių, trečiąją – Dotnuvos seniūnijos futbolininkai.

Virvės traukime nenugalimi buvo šios sporto šakos lyderiai tiek rajone, tiek šalyje – Truskavos seniūnijos virvės traukikai. Antrąją vietą iškovojo Surviliškio, trečiąją – Krakių seniūnijos stipruoliai.

Dvipūdės kėlime lyderiai ir nugalėtojai buvo Krakių seniūnijos sportininkai. Daugkartinis rajono žaidynių dvipūdės kėlimo nugalėtojas Alfonsas Šilkaitis 32 kilogramų svorio girą iškėlė net 70 kartų,. Antri šioje rungtyje – Surviliškio, treti – Pernaravos seniūnijos dvipūdininkai.

Nepamirštamas ir… džentelmeniškumas. Seniūnų trikovėje, kurioje, seniūnams iš anksto nepranešus, jiems teko varžytis baudų metimo, strėlyčių mėtymo į taikinius ir golfo kamuoliukų mėtymo į taikinį rungtyse, vienodai taškų surinko Survikliškio seniūnijos seniūnė Vanda Petrauskienė ir Josvainių seniūnijos seniūnas Algimantas Sirvidas.

Džentelmeniškumo principu nugalėtoja buvo pripažinta Surviliškio seniūnė V. Petrauskienė. Antra vieta atiteko A. Sirvidui, trečioji – Krakių seniūnijos seniūnui Jonui Dalbokui.

Masiškiausi – vilainiškiai. Neoficialioje komandinėje įskaitoje pagal žaidynėse dalyvavusių dalyvių masiškumą bei meistriškumą apdovanota buvo Vilainių seniūnija.

Laukia zona ir respublikinės. Seniūnijų komandos, atskirų sporto šakų nugalėtojos, rugsėjo 2 dieną Kėdainių rajono savivaldybės seniūnijų rinktinėms atstovaus 2017 m. Lietuvos seniūnijų žaidynių „Sportas visiems“ zoninėse varžybose Jonavoje.

Pirmąsias vietas zoninėse varžybose iškovojusios komandos keliaus į finalinį sporto žaidynių „Sportas visiems“ etapą. Jis rugsėjo viduryje, kaip ir zoninės varžybos, vyks Jonavoje.

[quote author=“V. Zakaryza“]Galima surinkti krūvą „savickiškos“ išvaizdos vyrukų, bet jeigu jie nežino technikos, jiems ir nepasiseks.[/quote]

Nesivaržys dvipūdės kilotojai. Tiesa, zoninėse varžybose jėgas išmėgins ne dešimties, bet devynių sporto šakų atstovai.

Nors dvipūdės kėlimas yra praktikuojamas visoje šalyje, jis šįmet nėra įtrauktas nei į zononę, nei į respublikinę seniūnijų žaidynių etapų programą.

Tik pirmąsias vietas zoninėse varžybose iškovojusios seniūnijų komandos iškops į respublikinį šių etapą.

Buvo šešti. Primename, kad praėjusiais metais respublikiniame „Seniūnijų žaidynių“ etape Kėdainių savivaldybės seniūnijų komandos šalyje iškovojo šeštąją vietą. Ją užtikrino trečiąsias vietas respublikoje iškovoję Truskavos seniūnijos virvės traukikai ir Kėdainių seniūnijos šachmatininkai.

Treniruojasi – tris kartus. Vytautas Zakaryza, Truskavos seniūnijos seniūnas, paklaustas, kokia gi yra čempioniškoji virvės traukimo rungties paslaptis, nedaugžodžiavo.

„Treniruojamės tris kartus per metus – prieš rajono žaidynes, zonines ir respublikines. Ši sporto šaka išties mėgstama Truskavoje. Na o viską joje lemia technika. Galima surinkti krūvą „savickiškos“ išvaizdos vyrukų, bet jeigu jie nežino technikos, jiems ir nepasiseks. Esame traukę virvę šešiese ir laimėję prieš dešimt traukikų, – juokėsi V. Zakaryza. – Šioje sporto šakoje dirba ir rankos, ir kojos, ir stuburas, ir techinka – kuriam stovėti primam, o kuriam – paskutiniam. Pagrindas yra galva. Be raumenų, žinoma, šios rungties nelaimėsi, bet raumenis reikia valdyti smegenimis.“

Ne viską lemia fizinis pasirengimas. Kėdainių rajono savivaldybės sporto ir turizmo skyriaus vedėjas Gediminas Misius „Rinkos aikštei“ sakė, jog fizinis seinūnijų sportininkų pasirengimas ir jėgos šioje žaidynėse nėra svarbiausias faktorius.

„Krepšinyje, sakykime, fizinis pasirengimas lemia apie septyniasdešimt procentų sėkmės. Tačiau kiekvienai sporto šakai sėkmės formulė yra vis kitokia. Daug ką lemia ir sėkmės, ir fizinės, ir taktinės, ir techinės, ir psichologinės savybės“, – tikino G. Misius.

Didmiestis prieš Kėdainius. G. Misius priminė, kad prieš dvejus metus, respublikiniame etape Kėdainių miesto seniūnijos krepšininkai tapo seniūnijų žaidynių čempionais.

„Įsivaizduokite – štai Kėdainių rajono savivaldybės krepšininkai finale varžosi su Kauno Dainavos ar Žaliakalnio seniūnijų sportininkais ir laimi. Kaip tai nuostabu!… – šyptelėjo G. Misius.

Visos vienuolika. Kasmet vykstančiose Kėdainių rajono savivaldybės seniūnijų žaidynėse „Sportas visiems 2017“ varžosi vienuolika seniūnijų – Kėdainių miesto ir visos dešimt rajono seniūnijų – Dotnuvos, Gudžiūnų, Josvainių, Krakių, Pelėdnagių, Pernaravos, Surviliškio, Šėtos, Truskavos ir Vilainių seniūnija.

Važiuos į Jonavą. Lietuvos seniūnijų žaidynių „Sportas visiems“ zoninėse varžybose Jonavoje Kėdainių kraštui atstovaus šios komandos: Vilainių seniūnijos futbolininkai, šachmatininkai ir paplūdimio tinklininkai, Truskavos seniūnijos virvės traukikai, na o seniūnų trikovės rungtyje jėgas išbandys Survikliškio seniūnijos seniūnė V. Petrauskienė.

Daugiausia – keturias komandas siųs Kėdainių miesto seniūnija – jos sportininkai varžysis krepšinio, stalo teniso, šaškių bei strėlyčių mėtymo rungtyje.

[#gallery=859#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video