Truskavoje – tradicija tapusi šeimos diena (galerija)

 Truskavoje – tradicija tapusi šeimos diena (galerija)

Nors Tarptautinė šeimos diena švenčiama gegužės viduryje, kuomet žemė išgyvena patį švenčiausią – sodų žydėjimo – metą, Truskavos pagrindinę mokyklą žavingas šventinis šurmulys užpildė šiandien. Jau tradicine tapusią šventę kartu minėjo ir mokytojai, ir mokinių tėveliai, seneliai bei kiti bendruomenės nariai, atskubėję į mokyklą pasigėrėti jaunųjų mokyklos auklėtinių pasirodymais.

Dainas traukė ir moksleiviai, ir jų tėvai, ir pedagogai

Šventė prasidėjo guviu pavasarinės mugės šurmuliu. Jam šeimynos ruošėsi dar iš vakaro, namuose kepdamos keksiukus, pyragus ir kitus skanėstus. Buvo mugėje visko – ir gardžių kepinių, ir drožinių, ir papuošalų, ir pačių įvairiausių suvenyrų.

Vėliau prekybininkai ir likę šventės dalyviai sugužėjo į koncertą, kuriame pasirodė ir pradinių, ir vyresniųjų klasių mokiniai. Ir ne tik šie – nuskambėjo net ir jaunųjų Truskavos pagrindinės mokyklos auklėtinių mamų bei pedagogų dainos.

Mokyklos direktorės pavaduotojai Asta Butrimaitė ir Raimondas Grigaitis apdovanojo mokinius, dalyvavusius įvairiuose mokyklos, rajono ir respublikos konkursuose, gausiai dalijo diplomus konkursų ir olimpiadų prizininkams. Tėveliai gavo padėkas už aktyvų dalyvavimą mokyklos veikloje.

Pasistiprinti – seniūno virta sriuba

Koncerto pabaigoje Truskavos seniūnas Vytautas Zakaryza ne tik sveikino tėvus ir jų atžalas su gražia švente, bet ir sukvietė visus į mokyklos kiemą paskanauti po dubenėlį savo paties virtos sriubos.

Pasistiprinę moksleiviai ir jų tėvai dalyvavo mokytojų Giedriaus Šilkaičio ir Jolantos Varnienės parengtose estafetinėse rungtyse ir sportinėse užduotyse. Po jų ant žolės buvo tiesiami paklotai ir valgomos dešrelės, kurias istorijos mokytojas Dainius Drumžlys kepė su dešimtokių pagalba, o mokyklos virėjos vaišino vėsia gaiva.

[#gallery=790#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video