Virvės traukimo rungtimi pasibaigė jubiliejinė „Lifosos“ spartakiada (galerija)

 Virvės traukimo rungtimi pasibaigė jubiliejinė „Lifosos“ spartakiada (galerija)

Prieš pat ilgąjį savaitgalį finišo tiesiąją pasiekė jubiliejinė, dešimtoji AB „Lifosa“ tarpcechinė spartakiada. Pliaupiant lietui, Kėdainių miesto stadiono atsarginėje aikštėje bendrovės darbuotojai jėgas išbandė paskutiniojoje, dvyliktoje spartakiados rungtyje – virvės traukime.

[quote author=“B. Šimokaitis“]Ne svoris šioje rungtyje svarbiausia – yra tam tikros technikos, kurias reikia žinoti, tinkama avalynė, daug lemia kojų, nugaros darbas. Ir, žinoma, bendras komandinis darbas.[/quote]

Virvės traukimas spartakiadoje – pirmąsyk

„Gaila, kad oras šiandien mus „pavedė“, tačiau virvės traukimas, kaip ir futbolas turi vykti bet kokiu oru, – „Rinkos aikštei“ sakė bendrovės „Lifosa“ administracijos direktorius Juozas Baniota. – Rudenį komandų vadovai pareiškė pageidavimą išbandyti ir virvės traukimo rungtį, tad šįmet ši rungtis į „Lifosos“ tarpcechinę spartakiadą buvo įtraukta pirmąjį kartą.“

Jau dešimtį metų vykstančios bendrovės tarpcechinės spartakiados rungčių skaičius kasmet svyruoja tarp dešimties ir dvylikos. „Spartakiados sezonas ilgas – pradedame rugsėjį-spalį, užbaigiame balandžio pabaigoje. Rungčių skaičius priklauso nuo to, kaip sutariame su cechų komandų vadovais, ar spėjame visas varžybas pravesti“, – pasakojo J. Baniota.

Pergalę lemia ne svoris, o technika

Virvės traukimo rungtyje teisėjavo kraštietis, bokso treneris Bronislavas Šimokaitis. „Įprastai virvės traukimo rungtyje yra reguliuojamas komandos dalyvių svoris. Kiekvienas virvės traukėjas pasveriamas, abiejų komandų bendras svoris turi būti panašus.  „Lifosa“ rungtį organizavo pagal savo taisykles ir dalyvių nesvėrė. Vis tik ne svoris šioje rungtyje svarbiausia – yra tam tikros technikos, kurias reikia žinoti, tinkama avalynė, daug lemia kojų, nugaros darbas. Ir, žinoma, bendras komandinis darbas“, – pasakojo B. Šimokaitis.

[quote author=“J. Baniota“]Gaila, kad oras šiandien mus „pavedė“, tačiau virvės traukimas, kaip ir futbolas turi vykti bet kokiu oru.[/quote]

Intriga dėl trečiosios vietos

Virvės traukime varžėsi penkios komandos. Pirmąją vietą šioje rungtyje iškovojo Fosforo rūgšties cecho komanda, antrąją – jungtinė Aliuminio fluorido cecho ir Geležinkelio transporto cecho komanda.

Dėl trečiosios vietos virvę dar kartą traukti teko trims vienodai taškų surinkusioms komandoms. „Pratęsime“ geriausiai sekėsi jungtinei Amofoso ir Ūkio transporto cechų komandai.

Ketvirti liko Sieros rūgšties ir Energetikos cecho komandos nariai, penkti – Mechanikos cecho darbuotojai.

Dešimtosios tarpcechinės spartakiados uždarymą AB „Lifosa“ ketina organizuoti gegužės mėnesį.

[#gallery=735#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video