Surviliškio bendruomenės senjorai lankėsi Virbalyje

 Surviliškio bendruomenės senjorai lankėsi Virbalyje

Asociacija „Surviliškio bendruomenė“ dalyvavo atrankoje ir laimėjo bei vykdo projektą „Veikli ir kūrybinga Surviliškio bendruomenė“.

Šio projekto metu organizuojamos trys veiklos. Tai liepos 6 d. vykusi šventė „Po vasaros dangum“, liepos 27d. – edukacinė kelionė „Duonos kelias“, bei 5 dienų trukmės dieninė stovykla socialinės rizikos šeimų vaikams, kuri vyks rugpjūčio mėnesį. Na, o šį kartą Surviliškio bendruomenės senjorai išvyko į Virbalį, edukacinę kelionę „Duonos kelias“.

[quote author=“Danutė Rinkevičienė“]Važiuosiu visur, labai smagu, kad yra suorganizuojamos tokios išvykos, netgi tikriausiai stosiu į bendruomenę.[/quote]

„Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai teikėme projektą jau antrą kartą, tačiau tik šiemet laimėjome ir gavome finansavimą. Toks projektas senjorams buvo parengtas pirmą kartą. Todėl nusprendėme, kad tai turėtų būti edukacinė kelionė, kuri dar labiau apjungs ir suvienys namuose užsisėdinčius senjorus. Pasirinkome išvyką į bendruomenės „Virbalo vartai“ Senųjų amatų centrą. Čia buvo vykdoma edukacinė programa „Duonos kelias“, – pasakojo į kelionę senjorus lydėjusi asociacijos narė N. Dilkienė.  

Surviliškiečiai draugiški, važiavo ne tik patys bendruomenės nariai, bet pasikvietė ir keletą Užupės kaimo bendruomenės narių.

Kelionėje susipažino su…

Bendruomenės „Virbalio vartai“ Senųjų amatų centre vykdoma edukacinė programa „Duonos kelias“, kurios metu Surviliškio bendruomenės senjorai praėjo visą duonos kelią nuo žemės dirbimo iki duonutės patekimo ant mūsų stalo. Keliauninkams teko paspėlioti, kuriam javų pėdui priklauso grūdai supilti į maišelius, susipažino su senoviniais įrankiais ir rakandais, sužinojo, kokia duona kepama kitose šalyse. Patys rankinėmis girnomis malė grūdus duonai. Amatų centro darbuotojos pakvietė dalyvauti duonos kepimo procese, pasižiūrėti, kaip iškūrenama duonkepė krosnis. Kiekvienas pats susiformavo ruginės duonos kepalėlį ir šviežiai iškeptą dar šiltą parsivežė į namus. Virbalio bendruomenės nariai vaišingi – visus vaišino jų kepama rugine ir kvietine duona, mieliniu pyragu, gaspadinių spaudžiamu sūriu ir mušamu sviestu, bei tikrais suvalkietiškais lašiniais ir dešra. Skanavo jų renkamą ir ruošiamą ypatingą žolelių arbatą. Kol kepė duona, surviliškiečiai turėjo laiko susipažinti su grindinių takų audimu, žvakių liejimu, virvių vijimu, taip pat turėjo galimybę paminkyti molį, pasukti galvą prie Mykolo galvosūkių.

Kelionės metu senjorai užsuko ir į vieną gražiausių dvarų Suvalkijoje – Paežerių dvarą. Muziejuje jie turėjo galimybę iš Belvederio bokšto apžvelgti Paežerių ežero, dvaro ir apylinkių panoramą bei leisti laisvalaikį naujai sutvarkytame parke.

Senjorai liko patenkinti kelione.

Po išvykos, visi dalyvavę išvykoje, senjorai buvo labai patenkinti kelione. „Važiuosiu visur, labai smagu, kad yra suorganizuojamos tokios išvykos, netgi tikriausiai stosiu į bendruomenę.“, – sakė  Danutė Rinkevičienė. Taip pat ir ponios Danutės draugė Angelė Grinevičienė pasakojo, kad puikius įspūdžius parsivežė iš šios kelionės ir būtinai dalyvaus kituose renginiuose.

Projektui yra skirta bendra suma – 2630,- Eur. Finansavimas – Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir asociacijos Surviliškio bendruomenės (10%) lėšos.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video