Danai tiki: Lietuva yra pakeliui į geresnį gyvenimą (su fotogalerija)

 Danai tiki: Lietuva yra pakeliui į geresnį gyvenimą (su fotogalerija)

Keturios dešimtys danų, labdaros fondo „Danish International Humanitarian Aid“ narių, ketvirtadienį turiningai leido Kėdainių rajone. Šios organizacijos nariai užpernai ir pernai siuntė gausią paramos siuntą rajonui per Kėdainių šv. Jurgio parapijos „Caritą“. Visą ketvirtadienį svečiai iš užsienio, kurių dauguma – buvę ar vis dar esami ūkininkai, praleido lankydami danišką labdarą gavusius asmenis, įmones, įstaigas, organizacijas bei užsuko pasisvečiuoti pas keletą krašto ūkininkų.

Kėdainiai – ne vienintelis Lietuvos rajonas, su kuriuo bendradarbiauja danų fondas, besiorientuojantis į sergančius žmones ir dovanojantis funkcines lovas, vežimėlius bei kitas priemones. Paramą šis skandinavų fondas taip pat skiria Vilniui, Plungei ir Molėtams.

Vakarą svečiai iš Skandinavijos užbaigė nuotaikingoje Rasų šventėje Sirutiškio ekologiniame-botaniniame skvere, klausydamiesi folkloro dainų, stebėdami vietos gyventojų šokius ir ragaudami lietuviškos vietuvės patiekalus.

Labdaros fondo „Danish International Humanitarian Aid“ vadovui Bentui Kristensenui tai buvo kone pati įdomiausia kelionės po Lietuvą dalis.

Lietuva yra pakeliui į geresnį gyvenimą, ir tai konstatuoju kaip žemdirbys. Viskas keliasi ir gražėja. Miestai – švarūs, laukai apsėti. Viskas fantastiškai.

Lankėmės ir Kėdainių ligoninėje. Galiu pasakyti, kad ten situacija pakankamai gera. Jeigu jus lygintume su Rumunija ir Ukraina, kurias taip pat remiame, Lietuvoje situacija kur kas geresnė. Į kitas šalis mes siunčiame net greitosios pagalbos ar gaisrininkų automobilius.

Lietuvoje radau krūvą svetingų, draugiškai nusiteikusių žmonių. Negalėčiau būti laimingesnis“, – kalbėjo vyriškis.

Plačiau apie danų vizitą mūsų krašte ir tai, kaip jie mato Lietuvą – antradieniniame ir šeštadieniniame „Rinkos aikštės“ numeryje.

[#gallery=336#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video