FK „Nevėžis“ sezoną pradeda be skambių pažadų, bet su viltimi

 FK „Nevėžis“ sezoną pradeda be skambių pažadų, bet su viltimi

Naujais ir po pertraukos gimtojo miesto garbę ginti sugrįžusiais žaidėjais pasipildžiusi komanda, iš rikiuotės iškritęs pagrindinis vartininkas ir pasiruošimas kiekvienose rungtynėse atiduoti save visu šimtu procentų – tokiomis nuotaikomis FK „Nevėžis“ pradeda 54-ąjį savo sezoną.

Apie tai Kėdainių „Nevėžio“ komandos vadovas Saulius Skibiniauskas, vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius ir ekipos futbolininkai lietingą bei vėjuotą ketvirtadienio popietę diskutavo su pagrindiniame Kėdainių miesto stadione susirinkusiais žiniasklaidos atstovais. Tiesa, dėl nepalankaus oro konferencija kiek vėliau persikėlė į Kėdainių arenos patalpas.

Oficialu: dalyvaus UEFA turnyre

„Sezonas nusimato tikrai karštas ir gausus įvairiausių renginių. Šį šeštadienį, 18 val. mūsų laukia jau antrosios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmos lygos rungtynės, kurių metu namų aikštėje priimsime Telšių „Džiugo“ komandą. Gegužės mėnesį dalyvausime UEFA organizuojamame „Region cup“ turnyre. Jis vyks Lietuvoje, su UEFA sutarėme, kad visos „Nevėžio“ rungtynės būtų žaidžiamos Kėdainiuose“, – kalbėjo S. Skibiniauskas.

Vasarą vyks ir LFF taurės rungtynės, „Nevėžis – 2“ dalyvaus LFF III lygos Kauno apskrities pirmenybėse. Anksčiausiai sezoną pradėjo vaikų komandos, besivaržančios LFF vaikų ir jaunių čempionatuose.

Skambiais pažadais nesimėto

2016 m. sezone pagrindinė Kėdainių „Nevėžio“ vyrų futbolo komanda LFF pirmos lygos pirmenybėse sužais trisdešimt rungtynių: penkiolika – namuose, kita tiek – išvykose. Antrojoje pagal pajėgumą šalies futbolo lygoje šiame sezone dalyvauja 16 komandų.

„Šiemet kaip niekad gausus skaičius komandų deklaruoja savo viziją tapti nugalėtojais ar iškovoti bent jau prizines vietas. Mes niekuo ypatingu pasigirti negalim. Negalime pasigirdi gausiu finansiniu srautu, kad galėtume sukomplektuoti ypatingai stiprią komandą. Remsimės vietiniu jaunimu, kėdainiečiais, turime ir keletą žaidėjų iš Kauno, iš Jonavos, kurie yra pasiruošę mums padėti.

Tai jokiu būdu nereiškia, kad mes keliame baltą vėliavą – kiekvienose rungtynėse kovosime dėl pergalės. Sunku prognozuoti, sunku įvardinti bendrą LFF pirmos lygos komandų pajėgumą, kadangi draugiškas rungtynes pasiruošimo sezonui etape žaidėme su Latvijos komandomis. Tai padaryti galėsime tik sezonui įsibėgėjus“, – pasakojo Kėdainių „Nevėžio“ vadovas.

Pirmosios rungtynės pasibaigė lygiosiomis

Pirmąjį šio sezono LFF pirmos lygos mačą Kėdainių „Nevėžis“ žaidė išvykoje su Radviliškio „Lokomotyvo“ komanda. Susitikimas pasibaigė lygiu rezultatu – 1:1 (1:1). Įvarčiu jau trečiąją susitikimo minutę pasižymėjo vienuolikės saugas Aretas Gėgžna.

„Visgi, buvome verti pergalės, tačiau nepasisekė, – kiek krimtosi S. Skibiniauskas. – Sezonas tik prasideda, bus visko. „Nevėžis“ kiekvienose rungtynėse priešinsis ir kovos dėl pergalių.“

Naujokai – septyni

FK „Nevėžis“ išsaugojo pagrindinį praėjusio sezono komandos žaidėjų branduolį. Jos gretose liko tokie žaidėjai, kaip kapitonas, saugas Nerijus Kestenis ir gynėjas Rolandas Slepakovas. Į ekipą sugrįžo ir kadaise FK „Nevėžio“ garbę gynęs, pernai Jonavos „Lietavos“ gretose LFF pirmos lygos čempionu tapęs saugas A. Gėgžna, o iš FBK „Kaunas“ į gimtąjį miestą parsikraustė saugas Rimvydas Lipnevičius.

Taip pat prie komandos prisijungė keletas naujokų: puolėjas Deividas Stradalovas, praėjusiame sezone atstovavęs Kauno „Stumbrui“ aukščiausioje lygoje ir patyręs gynėjas Deividas Gražys iš Kauno „Lygio“. Taip pat „Nevėžis“ sukirto rankomis su saugu Almantu Vansevičiumi, praėjusiame sezone, kartu su A. Gėgžna, rungtyniavusiu Jonavos „Lietavos“ klube bei su buvusiu Alytaus „Dainavos“ puolėju Modestu Atmanavičiumi.

Pagrinidiniu komandos vartininku tapo serbas Nemanja Bjelanas.

„Buvo naudinga užpildyti vartininko spragą. Jis pernai žaidė FBK „Kaunas“ klube. Gaila, kad praėjusiose rungtynėse N. Bjelanas žaisti negalėjo – jis patyrė traumą. Kaip tik šiandien jam bus atliekamas magnetinis rezonansas, sužinosime, ar galės serbas ekipos vartus ginti šį savaitgalį“ , – dvejojo S. Skibiniauskas.

Treneris: „Be įvarčių skaičiai švieslentėje nesikeičia“

„Pirmiausia – su kamuoliu žaidžia“, – paklaustas, kaip šiandien atrodo ir kaip žaidžia FK „Nevėžio“ vyrukai, pokštavo vyriausiasis komandos treneris V. Stankevičius.

„Du mėnesiai futbole yra niekas. Komanda per vieną–du mėnesius nesusidaro. Turi suformuoti komandą, jai reikia laiko, kad pradėtų žaisti taip, kaip nori tu, kad būtų lyg šeima. Tam reikia kantrybės. Žiūrovus noriu įspėti, kad komanda kol kas yra formavimosi stadijoje. Turime traumuotų žiūrėjų. Futbolas yra kontaktinė sporto šaka, natūralu, kad žaidėjai traumuojasi“, – pasakojo komandos strategas.

Jis pažymėjo, kad šiuo metu pagrindinė komandos problema – būtent iš rikiuotės iškritęs pagrindinis komandos vartininkas. „Aišku, ir stringantis puolimas. Puolėjai muša įvarčius. Be įvarčių skaičiai švieslentėje nesikeičia. Visas futbolo grožis yra įvarčiai, – kalbėjo V. Stankevičius. – Spragas stengsime kompensuoti savo privalumais. Žaisime su tais žaidėjais, kuriuos turime, ir sieksime pačių geriausių rezultatų.“

[#gallery=140#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video