Odos apsauga esant šlapimo nelaikymui

 Odos apsauga esant šlapimo nelaikymui

Šlapimo nelaikymas – dažna problema ne tik tarp vyresnio amžiaus žmonių, jis gali pasireikšti ir jauname amžiuje. Ši būklė kelia ne tik socialinį diskomfortą, bet ir grėsmę odos sveikatai, ypač tarpvietės srityje, kur oda yra jautriausia ir labiau linkusi į drėgmės sukeliamus pažeidimus. Nuolatinis odos kontaktas su šlapimu gali sukelti odos sudirgimą, pavyzdžiui, iššutimą, dermatitą ir net infekciją. Vienas iš pagrindinių būdų apsaugoti odą šioje situacijoje – kiekvieną dieną naudoti barjerinius kremus.

Neigiamas šlapimo poveikis tarpvietės srities odai

Šlapimo nelaikymas labai kenkia odai, ypač tarpvietės srityje, kur oda dažniausiai liečiasi su šlapimu. Kadangi šlapime yra drėgmės ir cheminių junginių, ilgesnis kontaktas su juo sukelia odos minkštėjimą, sudirgimą ir gali lemti infekcijas. Dažniausias šlapimo poveikis odai:

Odos maceracija (minkštėjimas). Nuolatinis odos kontaktas su šlapimu skatina odos maceraciją – tai būklė, kai oda dėl nuolatinės drėgmės minkštėja, praranda barjerinę funkciją ir tampa jautresnė pažeidimams.

Dirginimas dėl šlapimo cheminės sudėties. Šlapime yra amoniako, kuris, kontaktuodamas su oda, gali sukelti smarkų sudirgimą ir pažeisti odos paviršių.

Šlapimo pH poveikis odai. Sveikos odos pH yra rūgštinis (4,5–5,5), o tai padeda palaikyti apsauginę odos funkciją. Šlapimo pH yra didesnis, šarminis. Jis sutrikdo natūralų odos pH balansą ir dėl to oda tampa jautresnė infekcijoms ir sudirgimams.

Infekcijų rizika. Tarpvietės srityje nuolat drėgna, todėl oda gali tapti infekcijų šaltiniu. Pažeista, drėgna oda yra ideali terpė bakterijoms ir grybeliams daugintis.

Šlapimo sukeliamas dermatitas. Nuolatinis šlapimo kontaktas su oda gali paskatinti inkontinencijos sukeliamą dermatitą, kuris pasireiškia odos paraudimu, bėrimais, kartais atsirandančiomis opomis ir kelia diskomfortą ir skausmą.

Siekiant apsisaugoti nuo šlapimo sukeliamų pažeidimų, būtina kiekvieną dieną prieš naudojant sugeriantįjį gaminį tepti odą barjeriniais (apsauginiais) kremais. Šie kremai sukuria drėgmei atsparų sluoksnį, kuris apsaugo odą nuo ilgalaikio kontakto su šlapimu (išmatomis). Viena iš efektyviausių odos apsaugos priemonių yra „SENI Care“ apsauginiai kremai su argininu ir cinko oksidu.

„SENI Care“ apsauginis kremas su argininu skirtas kasdienei odos priežiūrai ir jos apsaugai. Šis kremas yra lengvai užtepamas, sukuria ploną, bet labai patvarią apsauginę plėvelę, efektyviai mažina odos raudonį, šalina dėl dirginimo atsiradusį diskomfortą. „SENI Care“ apsauginis kremas su cinko oksidu sukuria itin stiprų barjerą. Jį patartina naudoti esant dideliam odos sudirgimui, šlapiavimui ar odos pažeidimams. Abu produktai labai veiksmingai apsaugo odą nuo šlapimo nelaikymo sukeliamų odos problemų. Jų pasirinkimas priklauso nuo odos būklės ir asmeninių poreikių.

Daugiau informacijos galite sužinoti paskambinę į slaugos konsultacijų centrą SIDABRA, nemokama linija 8 800 00 226 arba www.sidabra.lt. Konsultuojame įvairiais slaugos klausimais.

Užs. Nr.158

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video