Ilgametė Socialinės paramos skyriaus vedėja savo noru užėmė žemesnes pareigas

 Ilgametė Socialinės paramos skyriaus vedėja savo noru užėmė žemesnes pareigas

Rugpjūčio 1 d. Jūratė Blinstrubaitė, anksčiau ėjusi Socialinės paramos skyriaus vedėjos pareigas, tarnybinio kaitumo būdu, pačiai prašant, buvo perkelta į žemesnes vyriausiojo specialisto mobilizacijai pareigas./„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Kėdainių rajono savivaldybės administracijoje pastaraisiais mėnesiais įvyko daug pokyčių – perskirstytos darbuotojų funkcijos, kai kurie skyriai išskaidyti, kai kurie sujungti. Nors buvo planuojama, kad darbuotojų atleisti nereikės, įspėjimai apie besikeičiančias pareigas buvo įteikti 5 darbuotojams, 3 darbuotojai sutiko su siūlomomis pareigomis, 2 darbuotojai buvo atleisti. Iš pareigų pasitraukė net ir ilgametė Socialinės paramos skyriaus vedėja Jūratė Blinstrubaitė.

Paprašė pati

Kaip informuoja savivaldybė, šių metų rugpjūčio 1 d. Jūratė Blinstrubaitė, anksčiau ėjusi  Socialinės paramos skyriaus vedėjos pareigas, tarnybinio kaitumo būdu, pačiai prašant, buvo perkelta į žemesnes laisvas karjeros valstybės tarnautojo, Kėdainių rajono savivaldybės administracijos vyriausiojo specialisto (mobilizacijai) pareigas.

Socialinės paramos skyriui laikinai vadovauja Gintarė Vainauskienė. Savivaldybė taip pat informuoja, kad kol kas konkursas Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjo pareigoms užimti nėra paskelbtas.

J. Blinstrubaitės kompetencijos ir indėlis į Kėdainių krašto socialinių paslaugų
plėtrą akivaizdus – 2014 m. Kėdainių rajono savivaldybei buvo skirtas apdovanojimas „Auksinės krivūlės laureatas“ būtent už socialinių paslaugų plėtrą.

Aut. past.

J. Blinstrubaitė savivaldybėje dirba jau 19 metų, skyriui ji vadovavo nuo 2007 metų.

J. Blinstrubaitės kompetencijos ir indėlis į Kėdainių krašto socialinių paslaugų plėtrą akivaizdus – 2014 m. Kėdainių rajono savivaldybei buvo skirtas apdovanojimas „Auksinės krivūlės laureatas“ būtent už socialinių paslaugų plėtrą.

2015 m. J. Blinstrubaitė buvo pasiūlyta Lietuvos savivaldybių asociacijos apdovanojimui „Auksinės krivūlės riteris“.

Administracijos direktorius pavaduotojo dar neturi

Keičiant savivaldybės administracijos struktūrą buvo prabilta ir apie tai, kad administracijos vadovui reikėtų pavaduotojo. Kol kas administracijos direktorius Gintautas Muznikas dirba vienas ir jį pavaduojančio asmens neturi. Anksčiau administracijos direktoriai galėjo turėti net du pavaduotojus, tačiau Kėdainių rajono savivaldybės taryba nusprendė iš buvusių dviejų administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigybių palikti vieną.

Administracijos vadovo pavaduotojo pareigybei turės būti skelbiamas konkursas arba galimas valstybės tarnautojo perkėlimas įstatymų nustatyta tvarka.

Tikinama, kad papildomų išlaidų šios pareigybės įvedimui nereikės, išskyrus, žinoma, mokamą atlyginimą, tačiau koks jis, kol kas neaišku, mat bus nustatytas tik skelbiant konkursą.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video