Absoliutus triumfas – sportininkė vos pakėlė įspūdingą trofėjų

 Absoliutus triumfas – sportininkė vos pakėlė įspūdingą trofėjų

Nidoje vykusiame prestižiniame 35-ajame World AM-Pro čempionate kėdainietė Vaida Budrienė iškovojo ilgai lauktą trofėjų – ji tapo absoliučia varžybų nugalėtoja./Asmeninio archyvo nuotr.

Kultūrizmo ir fitneso varžybose sėkmingai pasirodanti kėdainietė Vaida Budrienė neužleidžia lyderės pozicijų – moteris užtikrintai skina pergales viena po kitos. Neseniai trofėjų kolekciją papildė įspūdingo dydžio taurė, kurią kraštietė iškovojo pirmą kartą pasiekusi absoliučios varžybų čempionės titulą.

Pasaulyje pripažįstamos pergalės

Rugsėjo viduryje naują varžybų sezoną pradėjusi puikiu pasirodymu Lenkijoje vykusiame čempionate, V. Budrienė buvo pakviesta dalyvauti Nidoje organizuotame prestižiniame 35-ajame World AM-Pro čempionate, kuriame buvo kovojama ir dėl Nidos mero taurės.

Vaida Budrienė – tituluočiausia iš visų trenerio Kastyčio Gudavičiaus kultūrizmo bei fitneso varžyboms ruoštų sportininkų./Asmeninio archyvo nuotr.

Sporto klubui „X forma“ atstovaujanti ir trenerio Kastyčio Gudavičiaus ruošiama sportininkė Nidoje pagaliau iškovojo trokštamą titulą – teisėjų komisija kėdainietę pripažino absoliučia varžybų nugalėtoja. Šiame čempionate V. Budrienė visas varžoves pralenkė ir kategorijoje Athletic fitness.

„Pasirodymą šiose varžybose vertinu puikiai, – džiaugiasi gausią apdovanojimų kolekciją spėjusi sukaupti sportininkė. – Pagaliau mano rankose absoliučios varžybų čempionės trofėjus! Jausmas neapsakomas. Per apdovanojimų ceremoniją taurę ėmiau drebančiomis rankomis. Ji didžiulė – siekia kone pusę mano pačios ūgio ir yra išties sunki.“

V. Budrienė atkreipia dėmesį, jog šiose varžybose pelnyti apdovanojimai pripažįstami visame pasaulyje.

Sporto klubo „X forma“ treneris K. Gudavičius kultūrizmo bei fitneso varžyboms sportininkus ruošia jau daug metų. Ketvirtą sezoną iš eilės dėl pergalių kovojanti ir geležinę valią bei pasiryžimą demonstruojanti V. Budrienė tapo tituluočiausia K. Gudavičiaus klubui atstovaujančia atlete.

Aut. past.

Tarp savikritikos ir lūkesčių

Pora savaičių anksčiau Lenkijoje vykusiame čempionate kovodama dėl absoliučios varžybų nugalėtojos titulo V. Budrienė liko trečia, tad spėlionės, ar nusišypsos sėkmė Nidoje, atletės neapleido.

„Turbūt save visada vertiname kritiškai, bet neslėpsiu – tikėjausi pagaliau pasiekti šią pergalę. Ir tai įvyko! Labai puikiai organizuotos varžybos, motyvuojanti atmosfera.

Čia dėl titulų varžėsi ir Indijai atstovavę sportininkai, taip pat kaimyninių šalių atletai. Taigi – daug nematytų veidų, naujų pažinčių. Praplėtėme akiratį“, – šypsosi kėdainietė.

Po savaitės – vėl varžybos

Nespėjus atminty nugulti vieno pergalingo čempionato įspūdžiams, V. Budrienė po savaitės jau lipo ant scenos kitose varžybose – Kupiškyje buvo surengta Atvira Lietuvos kultūrizmo ir fitneso taurė.

Miss fitneso kategorijoje V. Budrienė pelnė pirmą vietą, o Moterų fitneso kategorijoje – antrą.

„Sekmadienį iš varžybų grįžau namo 20 val., o kitą rytą nuo 9 val. jau buvau sporto salėje. Kol kas ilsėtis ir atsipalaiduoti ne laikas – prieš akis paskutinis šio sezono čempionatas Čekijoje“, – įtemptą treniruočių bei varžybų grafiką atskleidžia kėdainietė.

Paklausta, ar ypač sėkmingam varžybų sezonui artėjant prie finišo nesijaučia išsekusi, V. Budrienė atsako: „Aš įpratusi gyventi tokiu ritmu. Man tai įprasta. Išmokau gerai susiplanuoti savo laiką, susidėlioti mitybos, treniruočių grafiką. Norint tikrai viskas įmanoma.

Aistra sportui, ruošimasis varžyboms, lipimas į sceną, pergalės jausmas – tai atperka visą triūsą ir suteikia daug gerų emocijų.“

Tituluočiausia sportininkė

Sporto klubo „X forma“ treneris K. Gudavičius kultūrizmo bei fitneso varžyboms sportininkus ruošia jau daug metų. Ketvirtą sezoną iš eilės dėl pergalių kovojanti ir geležinę valią bei pasiryžimą demonstruojanti V. Budrienė tapo tituluočiausia K. Gudavičiaus klubui atstovaujančia atlete.

„Esu pirmoji ir kol kas vienintelė, kuri pelnė Absoliučios varžybų čempionės vardą. Taip pat turiu iškovojusi daugiausia medalių bei laimėjimų.

Treneris sako, jog anksčiau važiuodamas į varžybas jausdavo jaudulį, nerimaudavo, o dabar jau visiškai pasitiki manimi, mano pasirengimu ir atvykęs tiesiog mėgaujasi pačiu renginiu. Varžybos mums nebe darbas ir stresas, o šventė“, – sako kėdainietė.

Naujausi Vaidos Budrienės trofėjai./Asmeninio archyvo nuotr.

Paskutinis sezono taškas

Jau šį šeštadienį V. Budrienė kovą dėl titulų tęs Čekijos sostinėje Prahoje rengiamame čempionate. Tai bus finalinės šio sezono varžybos.

V. Budrienė sėkmę išbandyti ruošiasi ir naujajame sezone pavasarį.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video