Po bemiegės nakties – kėdainietės auksas Lenkijoje

 Po bemiegės nakties – kėdainietės auksas Lenkijoje

Puikią formą per vasarą pasiekusi kėdainietė Vaida Budrienė Varšuvoje vykusiose NABBA/WFF organizacijų Lenkijos kultūrizmo ir fitneso taurės varžybose pelnė aukso bei sidabro medalius./Asmeninio archyvo nuotr.

Kelerius metus kultūrizmo ir fitneso varžybose dalyvaujanti kėdainietė Vaida Budrienė naują sezoną pradėjo pergalingai. Atletė mėgėja Lenkijos sostinėje Varšuvoje vykusiose atvirosiose NABBA taurės varžybose pelnė aukso ir sidabro medalius. Tai pirmieji kėdainietės apdovanojimai, iškovoti užsienio čempionate.

Medalių tikėjosi

V. Budrienė, vienintelė varžybose dalyvavusi užsienietė, grupėje Miss toned figure iškovojo pirmą vietą, o grupėje Bikini fitness – antrą. Tapusi Miss toned figure grupės čempione, kėdainietė gavo teisę kovoti dėl absoliučios visų varžybų nugalėtojos vardo. Teisėjų sprendimu, čia V. Budrienei atiteko III vieta.

Kraštietės treneris, Kėdainių sporto klubo „X Forma“ įkūrėjas Kastytis Gudavičius atkreipė dėmesį, jog varžybos, kaip visuomet, moterų kategorijoje buvo konkurencingos, todėl užsienio čempionate pelnyti tokius aukštus įvertinimus – puikus pasiekimas.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Vaida buvo išties geros formos. Kai ji užlipo ant scenos kartu su varžovėmis, man tapo aišku, kad grįšime tikrai su medaliais, nes Vaida akivaizdžiai pranoko kitas sportininkes, – sakė ilgametę patirtį sukaupęs treneris K. Gudavičius. – Šiose varžybose dalyvavo ir Lenkijos pasaulio čempionatų prizininkės. Vaida jas visas aplenkė.

Nors iš pradžių į mus žvelgė skeptiškai, bet po pirmos dalies pasirodymų sulaukėme ir teisėjų, ir sportininkų dėmesio bei komplimentų.“

Pagerino formą

Varžybos Lenkijoje tebuvo antras kėdainietės pasirodymas užsienio scenoje – pavasarį V. Budrienė debiutavo Austrijoje vykusiame pasaulio čempionate. Nors grįžo be medalio, tačiau pasisėmė svarbios patirties. Pasak K. Gudavičiaus, kraštietės sportininkės progresas nuo pavasario varžybų iki rudens starto buvo akivaizdus.

„Vadinasi, gerai parinkome treniruočių metodiką, mitybos režimą. Taip pat mačiau, kad būdama ant scenos Vaida šįsyk kur kas labiau pasitikėjo savimi. Ir štai rezultatas“, – džiaugėsi treneris.

Tapusi Miss toned figure grupės čempione, kėdainietė gavo teisę kovoti dėl absoliučios visų varžybų nugalėtojos vardo. Teisėjų sprendimu, čia V. Budrienei atiteko III vieta.

Aut. past.

Vasarą – jokio atokvėpio

Iš viso devynis medalius ir keturias taures jau iškovojusi V. Budrienė ypač didžiuojasi antruoju savo aukso medaliu. Moteris atskleidžia net vasarą neleidusi sau atsikvėpti – uoliai treniravosi ir laikėsi griežto mitybos režimo.

„Įprastai rudens varžybų sezonas prasideda trimis savaitėmis vėliau, tad daug sportininkų į čempionatą Varšuvoje pabijojo važiuoti, nes dar nebuvo spėję įgauti formos. Dvejonių turėjau ir aš, bet nuojauta kuždėjo, kad verta pabandyti.

Pirmos šio sezono varžybos ir jas pradėjome aukso medaliu! Emocijos nuostabios! – kalbėjo didelę aistrą sportui jaučianti V. Budrienė. – Vasarą atsipalaidavimo buvo mažai, stengiausi pagerinti formą: penkios treniruotės per savaitę ir sudiriguota mityba.“

Pašnekovė pasakoja, jog Miss toned figure grupėje varžovių buvo mažiau nei Bikini fitness kategorijoje.

Miss toned figure yra sunkesnė kategorija. Čia labiau vertinama, kaip išdirbtas raumuo. Jis turi būti ryškus. Tam būtinos intensyvios treniruotės. Per trumpą laiką tokio kūno nesukursi. Reikia kelių metų nuolatinio darbo, kad galėtum pasirodyti minėtoje kategorijoje, – paaiškina Vaida. – O Bikini fitness grupėje reikia moteriškesnio kūno – kitokių proporcijų, čia kreipiamas dėmesys ir į estetiką. Tokią formą įgauti lengviau ir greičiau.“

Asmeninio archyvo nuotr.

Nesutrukdė net nuovargis

Čempionės laurus Vaida pelnė dar ir po bemiegės nakties, praleistos automobilyje, riedant iš Kėdainių į Varšuvą.

„Tą dieną dar ir dirbau, 23 val. pasidariau makiažą ir pradėjau ruoštis į kelionę. Automobilyje nusnausti nepavyko – neleido jaudulys ir sukilęs adrenalinas, – pasakoja kėdainietė. – Pirmasis pasirodymas ant scenos buvo vidurdienį, paskui – poros valandų pertrauka.

Poilsio stygius, laukimas, prieš varžybas itin ribojamas vandens kiekis, o dar ir kalbos barjeras, nes varžybos vyko lenkų kalba. Kadangi šios kalbos nemoku, tai būnant ant scenos reikėjo ne vien tinkamai pozuoti, bet ir suprasti, kada į kurią pusę pasisukti, kokia poza atsistoti, kokius raumenis įtempti. Taigi iššūkių netrūko, bet atsilaikiau.“

Kitokia atmosfera

Visi varžybų teisėjai buvo lenkai. Vaida negaili komplimentų renginio atmosferai.

„Atmosfera buvo nuostabi. Visi labai draugiški, netgi varžovės dosniai gyrė, atvirai žavėjosi. O Lietuvoje vykstančiuose čempionatuose iš kitų moterų dažniau junti pavydą, aštrią konkurenciją“, – kas verda varžybų užkulisiuose, pasidalina kėdainietė.

Puikiai varžybose Varšuvoje pasirodžiusi V. Budrienė sulaukė kvietimo dalyvauti Nidoje spalio 5 d. vyksiančiame pasaulio čempionato etape bei kovoje dėl Nidos mero taurės.

„Dabar Vaidos forma tokia, kad ji gali konkuruoti su stipriausiomis varžovėmis. Taigi nepraleisime galimybių“, – pokalbį užbaigė treneris K. Gudavičius.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video