Žmonėms trūksta geriamojo vandens, o savivaldybė niekuo negali padėti

 Žmonėms trūksta geriamojo vandens, o savivaldybė niekuo negali padėti

Kėdainių rajono Josvainių seniūnijos Paliepių kaime gyvenantys žmonės neviltyje – jiems trūksta geriamojo vandens./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių rajono Josvainių seniūnijos Paliepių kaime gyvenantys žmonės neviltyje – jiems trūksta geriamojo vandens. Į pagalbą gyventojams atvyko ugniagesiai, kurie pripildė tuščią šulinį vandeniu. Tokia situacija kaime susidaro jau antrus metus iš eilės, o rajono savivaldybė niekuo negali padėti, mat kaimas neatitinka kriterijų, kuriais remiantis būtų įrengtas centralizuotas vandens tiekimas.

Kreipėsi į seniūniją

Paliepių kaimo Ilgosios gatvės daugiabučio namo gyventojai kreipėsi į Josvainių seniūniją, žmonės paaiškino, kad išseko jų kieme esantis bendro naudojimo šulinys.

„Tokia situacija jau ne pirmi metai. Ir pernai mums padėjo ugniagesiai. Ir šiemet padeda. Bet daugiau pagalbos iš niekur mes nesulaukiame. Name gyvena šešiolika žmonių, yra vaikų, yra žmonių su negalia.

Naudojamės visi vienu šuliniu, kuris yra kieme. Bet dabar ir tas tuščias, todėl esame neviltyje, esame be vandens“, – dėstė daugiabučio gyventoja Asta Ugenskienė.

Paliepių gyventojams antradienio rytą į pagalbą išskubėjo Josvainių ugniagesių komanda. Ugniagesiai pripildė šulinį geriamuoju vandenių, tik ar ilgam jo užteks?/Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Ne pirmas atvejis

Josvainių seniūnas Algimantas Sirvidas dar pernai „Rinkos aikštei“ sakė, jog žmonėms šulinys buvo išsekęs ir anksčiau. Tačiau įprastai tai nutikdavo karštomis vasaromis, o štai pernai nuseko pavasarį, šiemet – vasarai persiritus į antrąją pusę.

„Būdavo tų bėdų. Tas šulinys ir tvarkytas, ir valytas, bet va vis tiek kažkas negerai“, – dėstė seniūnas.

Paliepių gyventojams antradienio rytą į pagalbą išskubėjo Josvainių ugniagesių komanda. Ugniagesiai pripildė šulinį geriamuoju vandenių, tik ar ilgam jo užteks?

Norint, kad Paliepiuose atsirastų centralizuotai tiekiamas vanduo, šiame kaime deklaruoti gyvenamąją vietą turėtų dar mažiausiai devyniolika gyventojų.

Aut. past.

Gyventojai sunerimę

Tuo metu kalbinti daugiabučio gyventojai sakė, kad jiems neramu, mat nežino, ar ilgam užteks ugniagesių atvežto vandens. Beje, žmonės kreipėsi ne tik į seniūniją, bet rašė raštus ir rajono savivaldybei. Tačiau atsakymas paprastas – Paliepių kaime yra per mažai žmonių, kad čia būtų įvestas centralizuotas vandentiekis ir nuotekų sistema.

Trūksta gyventojų

Norint, kad Paliepiuose atsirastų centralizuotai tiekiamas vanduo, šiame kaime deklaruoti gyvenamąją vietą turėtų dar mažiausiai devyniolika gyventojų.

„Į savivaldybės viešojo geriamojo vandens teritoriją įtraukiama savivaldybės teritorija, jei atitinka kriterijų, kad geriamuoju vandeniu aprūpinama ir nuotekų tvarkymo paslaugos teikiamos ne mažiau kaip penkiasdešimt asmenų deklaravusių gyvenamąją vietą šioje vietovėje.

Paliepių kaime šiuo metu yra trisdešimt vienas asmuo, deklaravęs gyvenamąją vietą, todėl šio kriterijaus neatitinka ir nėra teisinės galimybės įrengti centralizuotus vandentiekio ir nuotėkų tinklus. Trūkstant geriamojo vandens šulinyje, prašome kreiptis į Josvainių seniūnijos seniūną dėl geriamojo vandens papildymo“, – dėstoma savivaldybės atsakyme gyventojams.

22 Komentarai

  • elementaraus dalyko. Pripylus į šulinį vandens šis susigers iki vandeningojo lygio. Šulinys vėl bus tuščias. Ir vėl iš pradžios. Sėkmės.

    • Pasiemiau du virbalus ir rodo, kad reik būti raudonu, kad visko gautum ir posta ir vandens ir festivaliu su cerka ir lasiniu

  • Paprašykit pinigų Tamulio ant kaimo šventės. Duos kiek reiks. Ir nevandenėlį gersit visi per šventę. Švęskime!!!

    • Tu gal aptylėk neužauga durneli, nejuokinęs visų. Vaikai blet pradės tuoj merui dirbti.

  • Mantai, šaunuolis, kad pradėjai dirbti! Saviblėda dabar turi savo klouną! Gal pagaliau paskolas išsimokėsi, ar trečia lizingą imsi ir BMW dabar pi

  • Kaip patylės etatiniai komentatoriai? ŠLYKŠTU.

  • Dabar nori gauti valdžią būk raudonas. Visur savus kiša. Nu ir chamulis. Nors kalba, kad jis nevadovauja. Viską jam bobos vadovauja. Iki ko nusirito dėl pinigų žmogelis. Baisu ir gėda.

  • Ar Tamuliui yra kur kristi žemiau? Beliko Celestiną paskirti viešųjų ryšių atstove.

  • Teisingai anonimas pasakė :“ Dabar nori gauti valdžią būk raudonas. Visur savus kiša. Nu ir chamulis. Nors kalba, kad jis nevadovauja. Viską jam bobos vadovauja. Iki ko nusirito dėl pinigų žmogelis. Baisu ir gėda“ Kaip koks raudonas liberalų skuduras.

  • Šika i rinka,rinkimus prapyle o tiek pijarinos

  • Vanduo tikrai susigers.Gal galima kur rasti polietileno nepjaustytų rankovių ,kurias užpildant fasuojamu turiniu formuojami maišai?Aš ,pvz,iš polietileno turiu sau pasidaręs lietaus vandens talpyklą.Paprasčiau išsireiškus-gavosi mažas apie 6 kubus vandens rezervuariukas.

  • šulinio dugne prasigręžt iki vandeningo sluoksnio praeinant vandensparą?

  • tik turėjęs vargo su išsenkančiu šuliniu.Gal geologai padėt galėtų?

  • Tiek kiek anoje kadencijoje nilka prikiso savu neuzteks nei raudonu nei geltonu jiems pakeisti. Dabar pirdzioja buve kai ju statitiniai krenta

  • Kam vanduo? Duokite geriau degtinės! Šiemet žada būti ledų šventė, vo tai sugersim su Viktoru.

  • Gerimu vandeniu matai savivaldybė negali pasirūlint. Negali, nes tik šventėm rūpinasi. Kitkam laiko nelieka.
    Tik vieną stiprų politiką žinau – Nijolę Naujokienę. Gaila, kad nedirba taryboj. Dar ir dabar jos bijosi. Kalba, kad Tamuliui vadovavo, Dilinui vadovavo. Po dešimtmečių , kai kurie bobpolitikai dar ir dabar mižčioja, nes jinai žodžių nevinioja į vatą. Tiesiai kala. Pagarba. Aukštikalnis turi iš ko pasimokyti, jei sugrbės

  • Nilka jau visai nukvako,rašineja briedus,nieks į ją rimtai nebežiūri

  • To „Pencininkas“. Pyzdink tu iš Rinkos aikštės socialliberale. Gaudai Naujokienės kiekvieną žodį? Seki? Gerai, gal proto apturėsi daugiau. Bet kas ten. Ne tau suprast. Nukvakus ir nupūšus esi, tai ir kitus tokiais laikai.

  • Girdėjau, kad Naujokienė į seimą kandidatuos. Palaikysim. Matom, kaip visi bijo. Tik žmogus, kuris turi savo galvą, kitiems ponams draugu nebūna.Gana jai ten visus prastuminėt. Tegul pati eina. Ot apsitries visi bendrapartiečiai: pradedant tamulčikais kir baigint šlamutikais. CHa cha cha

  • Panašu, tik 1 pavardę žinot – Naujokienę? Ar taip dreba kinkos iš baimės? Ne moteris, o energijos bomba. Bet jinai per daug pfrotinga, kad su debilavotais šudą maltų.

  • Tai darot poniai Nijolei reklamą? Kad tik nepamirštų? Nu tikri proto ubagai. Vakar kalbėjau su ja. Net pavydas suėmė. Metuose, o tiek išminties. Va kas turi būt politikoj. Ir ne metai svarbu , o protas. Šuniukai visada skalys. Jų tokia paskirtis. Už sriubos bliudelį.

  • Tai išspręs vandens problemą ar ne? Kitkas man neįdomu.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video