Sodininkai įtartiniems asmenims iškvietė policiją, bet ši priekaištų niekam neturėjo

 Sodininkai įtartiniems asmenims iškvietė policiją, bet ši priekaištų niekam neturėjo

Į policiją kreipėsi „Justinavos“ sodininkų bendrijos nariai – jie pranešė apie po sodus šmirinėjančius ir neva darbo ieškančius bei pagalbą prašančius tamsesnio gymio asmenis./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Prieš keletą dienų į policiją kreipėsi „Justinavos“ sodininkų bendrijos nariai. Jie pranešė apie po sodus šmirinėjančius ir neva darbo ieškančius bei pagalbos prašančius tamsesnio gymio asmenis. Pareigūnai atvyko į nurodytą vietą, asmenis nustatė, tačiau priekaištų jiems neturėjo, mat jie įstatymų nepažeidė.

Pranešė 112

Liepos 6-osios rytą po 10 val. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino Kėdainių miesto Sodininkų gatvės gyventojai ir pranešė apie minėtoje gatvėje įtartinai besielgiančius tamsesnio gymio asmenis.

Į įvykio vietą buvo pasiųsti policijos pareigūnai. Atvykę jie rado pranešėjo nurodytus asmenis, nustatė jų duomenis, apklausė.

„Buvo gautas pranešimas, jog Kėdainiuose, Sodininkų gatvėje, galimai darbus atlieka nelegaliai dirbantys vyrai. Nuvykus į vietą vyrai apklausti. Policijos pareigūnai pažeidimų nenustatė“, – „Rinkos aikštę“ informavo Kauno apskrities policija.

Pareigūnai atvyko į nurodytą vietą, asmenis nustatė, tačiau priekaištų jiems neturėjo, mat jie įstatymų nepažeidė.

Aut. past.

Pretenzijų neturėjo

Pasirodo, minėti vyrai su sodo šeimininke sutarė už tam tikrą atlygį pakeisti namo stogą.

Vyrai per keletą dienų darbus atliko. Moteris su jais atsiskaitė. Žmonės vieni kitiems pretenzijų neturėjo, tad pareigūnams neliko nieko kito, tik vykti toliau tęsti tarnybą.

Tuo metu vietiniai svarsto, ar darbai buvo atlikti sąžiningai, ar kaina buvo atitinkanti šių dienų rinkos kainą ir t.t.

Praneša dažnai

Šiuo metu dažnai Kėdainių mieste ar rajone galima sutikti vyrus, kurie atvyksta automobiliais nelietuviškais registracijos numeriais, ieško darbo, siūlo atlikti tam tikras paslaugas, siūlo kažką pirkti ar kartais prašo aukoti pinigų.

Natūralu, kad žmonėms jie sukelia įtarimų ir šie kviečia policiją.

Apie po kiemus automobiliu važinėjančius įtartinus vyrus pranešimų buvo gauta ir iš Šėtos miestelio, o apie mieste prie prekybos centrų esančiose aikštelėse aukoti prašančius vyrus taip pat buvo pranešta visai neseniai.

Policijos pareigūnų duomenimis, dažnai darbo ar pagalbos ieškančiais ukrainiečiais, kurčiaisiais apsimeta iš trečiųjų šalių atvykę sveiki žmonės. Jie yra paprasčiausi sukčiai.

Aut. past.

Galimai rumunai

Policijos pareigūnų duomenimis, dažnai darbo ar pagalbos ieškančiais ukrainiečiais, neįgaliaisiais, labdaros rinkėjais apsimeta iš trečiųjų šalių atvykę sveiki žmonės. Jie yra paprasčiausi sukčiai. 

Jei sutinkate „paramos“ prašančius „pabėgėlius“, „kurčiuosius“, neduokite jiems pinigų, priešingai – nufotografuokite ar nufilmuokite ir pasidalinkite informacija su policijos pareigūnais.

Be to, apie ukrainiečiais apsimetančius asmenis praneškite ir policijos pareigūnams telefonu 112.

3 Komentarai

  • ,,Vietiniai svarsto ar darbai buvo atlikti sąžiningai ir mokestis už darbą ar atitinka šios dienos rinkos kainas“.Va tokiems cekaviems vietiniams ir reikėjo pateikt sąskaitą už policijos trukdymą.Juk patys darbo užsakovai patenkinti darbo kokybe ir neprašė ,,vietinių“kišt trigrašio.

  • Aš tai bučiau tam pranešėjai su šake akis išbadęs,kad daugiau nematytu šudinų įvykių…

  • Tipiški kaimynai, kaip ir maniškiai, vaidina esančiais labai gerais ir pilietiškais, bet prie menkiausios progos nagai niežti apskųsti, policiją kviesti ar dar kaip kitaip pakenkti…

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video