2023-ieji – ką jie mums atneš ir kokie bus: astrologės Saulės Jonaitytės įžvalgos

 2023-ieji – ką jie mums atneš ir kokie bus: astrologės Saulės Jonaitytės įžvalgos

Saulė Jonaitytė: „Pirmąjį pusmetį galima pavadinti karingu. Nostradamas, garsusis pranašas, visus 2023 metus pavadino karu. Tai nebūtinai turi būti tiesioginis karas. Tiesiog žmonės bus įsiaudrinę ir karingi, labai karštai gins savo įsitikinimus, tai, kas jiems svarbu – kiekvienas kariaus savo fronte: vienas kariaus dėl idėjų, kitas – dėl žinių, trečias – dėl saviraiškos, dar kitas kariaus su savimi. Metai tikrai nebus ramūs“./Asmeninio archyvo nuotr.

Rasa JAKUBAUSKIENĖ

2023 metų sausio 1-ąją pagal Rytiečių kalendorių prasideda Naujieji metai. Tik, pasak astrologės, Tarptautinės astrologinių tyrimų draugijos (ISAR) atstovės Lietuvai Saulės Jonaitytės, yra šiokia tokia painiava, kieno gi tie metai – triušio ar katino. Čia astrologė kviečia prisiminti gražią legendą, kai Buda pas save į šventę kvietė gyvūnus ir perdavė žiurkei, kad ši įteiktų kvietimą katinui. „O žiurkė, pamačiusi, kad katinas ilsisi ir miega, pakvietimo jam taip ir neperdavė. Vietoje jo Buda pakvietė triušį. Kadangi pagrindinis svetys buvo katinas, jis irgi atėjo į šventę. Todėl tai yra metai, kurie turi du patronus“, – šių metų dvilypumą paaiškina S. Jonaitytė, kuris, jos teigimu, atsispindės ir ateinančiuose metuose.

Pirmasis ir antrasis pusmečiai skirsis kaip diena ir naktis

Rytų kalendoriuje ateinantys metai ir jų globotiniai labai skiriasi. Pavyzdžiui, Vietname jie vadinami juodojo katino metais, o Kinijoje – triušio: „Labiau linkstu prie katino, kadangi jis labiau išreiškia šių metų energijas“.

Pirmasis pusmetis – ypatingai veržlus ir karingas. Tas jaukus naminis triušiukas įsigalios tik nuo gegužės vidurio.

„Taigi prasideda Juodojo vandens katino metai. Jie labai skirtingi pagal įvykių eigą, energijas. Kad būtų aiškiau, sąlyginai suskirstykime metus į dvi dalis – iki birželio ir nuo birželio. Jos viena nuo kitos skirsis, kaip diena ir naktis, – sako astrologė. – Pirmąją dalį pavadinkime aktyviąja, kai žmonės turi būti aktyvesni bendravime, kasdienybėje, mokytis naujų dalykų, greičiau reaguoti į įvykius. Todėl šiuo laikotarpiu labiau seksis kūrybingiems, sumaniems, veikliems žmonėms, o laukiančių žmonių, kurie galvoja, kad kažkaip pavyks pralaukti šį laikotarpį, laukia daugiau praradimų ir nesėkmių.“

Astrologė Saulė Jonaitytė apie Naujųjų metų sutikimo maistą: „Maistas geriausia, kad būtų vegetariškas, nes triušiai yra vegetarai, bet tradiciškas, įprastas. Patiekalai turėjo būti sotūs, rankų darbo, o ne pusfabrikačiai ar egzotika, būtinai natūralūs, ekologiški. Triušio metais daug geriama. Geriama tai, ką diktuoja vaikystės nostalgija ar kišenė: „Jeigu jums kažkada patiko kisielius, gerkite kisielių, jei patiko kompotas, gerkite jį“./Unsplash.com nuotr.

Pirma metų pusė – aktyvių, kovingų žmonių laikas

S. Jonaitytė aiškina, jog pirmoje metų dalyje labiau reikia atkreipti dėmesį į žinias ir informaciją.

„Įsivaizduokime tą katiną, kuris pavasarį išeina į medžioklę ieškoti meilės, poros sau. Vadinasi, taip bus ir su žmonėmis. Tai laikas, kai žmonėms labiau rūpi ne pinigai ir darbai, o meilė, vaikai, kūrybingumas, poriniai dalykai, saviraiška, savęs pažinimas. Šiuo metu daug kas pradeda mokytis, eina į kursus, atgaivina įvairias pažintis, – pasakoja pašnekovė. – Pirmąjį pusmetį galima pavadinti karingu. Nostradamas, garsusis pranašas, visus 2023 metus pavadino karu. Tai nebūtinai turi būti tiesioginis karas. Tiesiog žmonės bus įsiaudrinę ir karingi, labai karštai gins savo įsitikinimus, tai, kas jiems svarbu – kiekvienas kariaus savo fronte: vienas kariaus dėl idėjų, kitas – dėl žinių, trečias – dėl saviraiškos, dar kitas kariaus su savimi. Metai tikrai nebus ramūs.“

Pirmasis pusmetis – vyriškų energijų metas, kai reikia imtis kažko naujo, situacijose nelikti abejingiems, pasyviems, aktyviai reikštis. Tai yra finansinių pradžių ir pabaigų laikas ؘ– vieni pajamų šaltiniai užsidaro, bet galima atrasti kažkokius kitus. Reikia aktyviai ieškoti, niekas ant lėkštutės neatneš.

„Šiuo metu taip pat labiau susidomima krašto istorija, tradicijomis, bet ne religiniais dalykais. Tai yra istorikų paklausos laikas, – pažymi astrologė. – Vyksta pribrendę pokyčiai gyvensenoje bei darbe. Daug kas keičia darbus. Darbo rinka yra purtoma virsmų, darbovietės pasirenkamos iš pragmatinių paskatų, dažniau – dėl išgyvenimo ar karjerizmo. Išsaugoti darbo vietas padės ilgametė patirtis, disciplina, uolumas, pareigingumas, net – moralė. Kitu atveju gresia darbo vietos praradimas.

Versluose yra padidėjusi konkurencija, kai stipresni tiesiog „suvalgo“ silpnesnius.“

„Taigi prasideda Juodojo vandens katino metai. Jie labai skirtingi pagal įvykių eigą, energijas. Kad būtų aiškiau, sąlyginai suskirstykime metus į dvi dalis – iki birželio ir nuo birželio. Jos viena nuo kitos skirsis, kaip diena ir naktis.

S. Jonaitytė

Laikas, kai gyvenimas gali suteikti dar vieną šansą

S. Jonaitytė atkreipia dėmesį, kad iki kovo galimi netikėtumai, likimo, gyvenimo siurprizai, pavyzdžiui, kai staiga, per vieną dieną pasikeičia valdžia ar vadovai ir gyvenimas gali atverti labai netikėtas perspektyvas tiems, kurie nebijo imtis iniciatyvos.

„O nuo kovo iki birželio priešingai – daug kas bus kviečiami sugrįžti į senas pareigybes. Galime matyti, kaip į vadovų kėdes sugrįžta buvę žmonės ir imasi lyderystės vaidmens.

Tai gali būti laikas, kai gyvenimas suteiks šansą ištaisyti kažkokias anksčiau padarytas lemtingas klaidas ir sugrįžti į tas vėžes, kurios atitinka mūsų svajones, gebėjimus ir pašaukimus, – pastebi astrologė, kuri taip pat teigia, jog pirmasis pusmetis – sėkmingų kelionių laikas. – Labai svarbu jas organizuoti patiems ir nebijoti kažkokių trikdžių, stabdymų, minių oro uostuose. Visiems siūlau keliauti pavasarį, nes energijos nuo birželio, antroje metų pusėje, nėra palankios kelionėms, bus daug kliūčių, apribojimų įvairiose šalyse.“

Poravimosi laikas

Antroje metų pusėje reikėtų daugiau dėmesio skirti kūnui, atsipalaidavimui, emociniam stabilumui, ekologijai, būti arčiau žemės, saugioje šeimos emocinėje atmosferoje, kur visi vienas kitą palaiko, paremia – būtent tai ir garantuos stiprias imunines apsaugas nuo virusų.“

Astrologė nudžiugina pasakydama, jog 2023 metų pirmasis pusmetis – labai gražių vestuvių, poravimosi laikas.

„Juokaujama, kad ir katinas, ir triušis yra labai vislūs, – juokiasi astrologė. – Bet poravimesi bus  daug trikampių – kažkam reikės į šalį pasitraukti, kad susikurtų nauja pora. Tai labiau laikas, kai kovoja du vyrai dėl vienos moters. Vyrai tuo periodu yra veržlūs, ryžtingi, netgi agresyvūs. Tuo metu moterys, jaučiančios savo vertę, yra ramios, labiau orientuojasi į šeimą, gerovę, socialinį stabilumą, jausmus, finansinius dalykus, ar jai tai yra patogu, ar tai jai patinka, ar tai garantuoja jos saugumą.“

Geras ženklas, kad kovą baigiasi trejų metų santykių, santuokų krizių metas Lietuvoje. T.y. visos santuokos išgyveno krizinį laiką, nes keitėsi ir darbo sąlygos per pandemiją, finansiniai sukrėtimai. Taigi išeina didžiulis krizių veiksnys, poroms lengviau bus susitaikyti ir prisitaikyti, atleisti.

„Pasitikti triušį reikėjo su ugnimi. Gali būti su raudonomis žvakėmis arba žibančiomis akimis ir karšta širdimi, o nuo vasaros pasiruoškime šeimyniniams, privatiems įvykiams, didelei sėkmei stiprių, tvirtų, turinčių finansinį pagrindą, šeimų gyvenimuose. Svarbiausias metų sutikimo elementas – kad būtų šilta. Šilta visomis prasmėmis“./unsplash.com nuotr.

Antrasis pusmetis – šeimyninių vertybių laikas

Pereidama prie prognozių antrajai naujų metų pusei, S. Jonaitytė pastebi, kad tai laikas, kuris yra palankesnis tiems, kurie yra materialiai apsirūpinę, turi turto ir pastogę, kur gyventi.

„Nuo vasaros visi ieškos saugesnės pastogės: vieni keis šalis, kiti įsirenginės namus, darys įvairias apsaugas – tversis tvoras, įsirenginės signalizacijas, ruošis kitai žiemai, daug kas kelsis į regionus, ieškos ramesnių vietų.

Žmonėms labiau rūpės privatūs, šeimos reikalai, o ne socialūs. Dominuos šeimyninės, paprotinės vertybės, taikos poreikis. Juk ir katinas – naminis gyvūnas, mėgstantis komfortą, ir triušis myli savo žmoną, turi daug vaikučių ir jais labai rūpinasi“, – šypteli astrologė.

Ne tik šeima, bet ir dvasiniai dalykai, savitarpio pagalba, parama pabėgėliams, skurstantiems bus aktualūs antrajam pusmečiui. Ir, kaip pastebi pašnekovė, ne kažkur toli Afrikoje ar Ukrainoje žmonės labai rūpinsis kitais, bet taip pat ir savo miestelyje, bendruomenėje, skirs labai daug pastangų, laiko. 2023 metais šeimoje labiau norėsis santarvės, skalsos, vidinės ramybės“.

Deja, anot S. Jonaitytės, tai sudėtingas laikas vaikams, paaugliams, kadangi ir katinas, ir zuikis yra konservatyvūs. Antrąjį pusmetį konservatyvios jėgos ima viršų ir diktuoja sąlygas, kad viskas turi būti pagal tradicijas, taip kaip reikalauja mūsų protėviai.

„Jaunimas juk visada yra atviras naujiems vėjams, dėl to jiems gali būti pakankamai nejauku tais metais, nes tradicionalistai iš jų daugiau reikalaus ir brėš naujas ribas. Iššūkių ir sunkumų laikas meno, kino, pramogų pasaulio žmonėms. Jie gali jaustis nekomfortiškai, nereikalingi tarp vartotojiškos visuomenės, tarp žmonių, staiga susidomėjusių tik savo kišene ir taupumu. Patyrę ir išsilavinę, su sertifikatais, antrą pusmetį bus labiau paklausūs“, – prognozuoja astrologė.

„Nuo vasaros visi ieškos saugesnės pastogės: vieni keis šalis, kiti įsirenginės namus, darys įvairias apsaugas – tversis tvoras, įsirenginės signalizacijas, ruošis kitai žiemai, daug kas kelsis į regionus, ieškos ramesnių vietų. Žmonėms labiau rūpės privatūs, šeimos reikalai, o ne socialūs.  Dominuos šeimyninės, paprotinės vertybės, taikos poreikis. Juk ir katinas – naminis gyvūnas, mėgstantis komfortą, ir triušis myli savo žmoną, turi daug vaikučių ir jais labai rūpinasi.

S. Jonaitytė

Porų išbandymo metas

Antrąjį metų pusmetį padidėja vaikų traumų rizika, juos labiau reikia saugoti. Porose tvyros konkurencinės nuotaikos.

„Atsiranda labai stiprūs konkurentai, kurie bandys ardyti ar provokuoti porą. Stiprios poros tuo periodu dar labiau sustiprėja, susivienija siekdamos savo tikslų, padeda vienas kitam, o tos, kurios neturėjo lytinio, dvasinio ryšio, jų dievai, protėviai skausmingai išskiria“, – prognozuoja S. Jonaitytė.

Deja, tai yra didesnio mirtingumo laikas. Viena iš priežasčių – karai ir įvairūs Žemės kataklizmai. Žemė bus aktyvi antrąjį pusmetį. Ji parodys galią. Tai gali būti nuošliaužos, žemės drebėjimai, ugnikalniai.

Kita priežastis gali būti medicinos sektoriaus pakrikimas po pandemijos. Jis nebus pajėgus suteikti reikiamas paslaugas ir žmonės su uždelstomis ligomis yra didesnės rizikos zonoje.

Daug žmonių, kurie nepersiorientuos į naujos epochos gyvenseną, į aukštesnį sąmoningumo lygį, tiesiog neįveiks tos atrankos laiko.

„Verta jau dabar savęs paklausti: ar esu pakankamai ekologiškas, ar stengiuosi taikiai sugyventi  su savo artimaisiais, ar gyvenu širdimi, su didele meile aplinkai ir aplinkiniams, ar mano tvari gyvensena yra sveikuoliška, ar neturiu pykčio, pavydo, kurie kenkia kitiems?“ – pataria pašnekovė.

2023 m. kovą prasidės pasaulinė ekonomikos, finansinė, gamybos krizė. Ji truks 3 metus.

Nuo kovo mėnesio gana ilgai – iki 2044 m. – bus valdžios eksperimentų ir anarchijos laikas. Ramiai, tvirtai jausis tie žmonės, kurie susivoks, kad ir likimas, jų pačių gyvenimo eiga, saviraiškos galimybės, šeimos gerovė priklauso tik nuo jų pačių. Jie antrąjį pusmetį ramiai, stabiliai įgyvendins savo privačius planus. O žmonės, kurie laukia kažko gero iš valdžios, nusivils.

„Vandenio epochoje valdžia yra laisvų žmonių priešas ir su ja reikia kovoti, nes jei nėra visuomenės kontrolės, ji pasiglemžia mūsų pinigus ir engia, kad priimtumėm be protestų bet kokius jos sprendimus. Tai ne išmislas, o naujas astrologinis kanonas. Pagal jį valdžią išreiškia nuožmus Skorpiono archetipas. Valdžia nebebus geranoriška ir humaniška, lygi visiems kaip anksčiau, kai ją išreiškė teisuolio Šaulio archetipas.

Todėl žmonės, kurie laukia geros valdžios, neišvengiamai tampa to laukimo aukos. O žmonės, kurie susikuria asmeninį, individualų ir dvasingą gyvenimą, nelaukia iš valdžios gero oro, jie tikrai daugiau pasiekia. Ir tas antras pusmetis daug ką supurtys, kai jie patys supras, kad patys atsakingi už savo, savo šeimos gerovę, o ne koks geras vadovas“, – pabrėžia astrologė.

Astrologė Saulė Jonaitytė atkreipia dėmesį, jog iki kovo galimi netikėtumai, likimo, gyvenimo siurprizai, pavyzdžiui, kai staiga, per vieną dieną pasikeičia valdžia ar vadovai ir gyvenimas gali atverti labai netikėtas perspektyvas tiems, kurie nebijo imtis iniciatyvos.

Aut. past.

Lietuvai – metai dviprasmiški

Kalbėdama apie tai, kokie metai laukia Lietuvos, S. Jonaitytė pažymi, jog vyks, kaip ir kasmet, dvi poros Saulės ir Mėnulio užtemimų.   

„Pirmasis Saulės užtemimas bus balandžio 20 d. Avino ženkle. Pavasariniai valdžios sprendimai įtakos valstybės raidą keliems dešimtmečiams į priekį. Prognozuojama didelė, stichinė emigracijos bangą. Jeigu 2022 m. į Lietuvą suplūdo labai daug pabėgėlių, tai kitų metų pirmo pusmečio tendencijos rodo, kad žmonės daugiau išvažiuos iš Lietuvos. Tai gali būti gydytojai, kvalifikuoti darbininkai, aktyvus, kūrybingas jaunimas, menininkai, žmonės, kurie galvoja apie savo šeimų ateitį.

To priežastis gali būti valdžios mokestiniai-turtiniai sprendimai, genderizmo brukimas. Tai gąsdins šeimyninių vertybių žmones, – aiškina pašnekovė. – Tikėtina, jog startuolių, individualus, dinamiškas verslas, nesusijęs su politika, irgi bėgs į kitas šalis, kitas rinkas. Suaktyvės neformalūs lyderiai arba alternatyvios struktūros. Gali būti taip, kad orientacija į globalistinius valdymo standartus visiškai neras palaikymo, o tik aktyvų, atvirą  pasipriešinimą.“

Geras dalykas, kad tikrai daug žmonių gali susidomėti gamtosauga, ekologiniu ūkininkavimu, tvaria gyvensena, neįgaliųjų reikalais. Šioje srityje galime tikėtis aktyvaus pilietinio dalyvavimo ir pokyčių į gera.

Astrologė prognozuoja, kad kitas spalio 14 d. vyksiantis Saulės užtemimas žada žymiai linksmesnes perspektyvas Lietuvai. Tai laikas, kai daug ką nudžiugins vaikai, gali būti, kad nevaisingos poros pasidžiaugs vaikais, vyks daugiau įvairių kūrybinių renginių, prasidės ekonominis atsigavimas. Būtent jaunimo dėka teatralai, menininkai gali nudžiuginti įvairiais renginiais. Verslas atsigaus.

Prasidės Ukrainos atstatymas

Gyvenant karo fone, sunku būtų astrologės nepaklausti, kokie metai laukia ir Ukrainos. Jos teigimu, iki gegužės vidurio vyks ypatingai aršūs, puolamieji kariniai veiksmai, kai ukrainiečių kariuomenė patirs daugiausia nuostolių. Bet ir pagalba jų kariuomenei bus teikiama operatyviai, dideliais kiekiais. Tačiau jau gegužės viduryje, birželio pradžioje turėtų prasidėti kažkokie taikos susitarimai, Ukrainos atstatymas.

„Mano paskaičiavimu, dar 30 metų vyks periodiniai konfliktai dėl Donbaso ir Luhansko, kur yra didžiausi vertingieji ištekliai. Kaip Izraelio ir Palestinos konflikte susirėmimai vis atsinaujins. Bet atstatomieji darbai nuo vasaros tikrai vyks. Tik klausimas, ar tas žemes tikrai valdys patys Ukrainos žmonės, ar didžiosios korporacijos, kurios gali perimti tą valdymą už Ukrainos atstatymą. Nes antras pusmetis visame pasaulyje yra turto, aktyvų perskirstymo laikas“, – pasakoja pašnekovė.

Daug kas baiminasi karo persikėlimo į mūsų šalį. Tai, anot jos, nėra realu, tačiau laukia kiti iššūkiai.

„Vasario 16–17 yra lemtingos dienos visai Lietuvai. Tai rodo Lietuvos Nepriklausomybės horoskopas, kuris sudarytas pagal vasario 16 d. Nepriklausomybės akto pasirašymą. Jo žvaigždės lemia Lietuvos raidą ir įtakos veiksniu.

Vasaris – kritinis laikas, kai Lietuva gali visiškai prarasti nepriklausomybę arba atvirkščiai – ją įtvirtinti. Priklausomai nuo to, kokie sprendimai bus priimti šiuo laikotarpiu, jie gali nulemti trisdešimties ateinančių metų Lietuvos raidą – arba mes tapsime nuo kokių struktūrų ar mafijos visiškai priklausomi, eisime skurdo link, arba verslo ar prokuratūros kažkokie sprendimai įtvirtins tą nepriklausomybę“, – aiškina astrologė.

Gera žinia ta, kad sausio 8 d. Juodasis Mėnulis išeina iš Vėžio ženklo ir tos tamsios, niūrios nuotaikos, kurios gaubė Lietuvą visus 2022 metus išsisklaido. Mat Lietuva yra po Vėžio ženklu. Tačiau ateina Juodas Mėnulis į finansų, bankų, ekonominį, gamybos sektorių. Jame kažkas iki spalio turės susimokėti už savo klaidingus ankstesnius sprendimus.

Pokyčiai Lietuvos valdžioje

Kaip pastebi S. Jonaitytė, kitais metais Lietuvos politikai bus labai aktyvūs: „Kovo gale tikrai keisis valdžios orientyrai. Tam tikros arogancijos valdžioje, per didelės anarchinės laisvės etapas baigsis ir aukščiausioji valdžia trejus metus nuolankiai, aklai seks JAV vyriausybės nurodymais užsienio politikoje, taip pat orientuosis į teisinius dalykus, tai gali būti įvairios bylos. Greičiausiai, jos vyks už uždarų durų, ne viešos, nors dalyvaus Vyriausybė ir pati valstybė. Gali būti kažkokie pasaulinio lygio teisiniai procesai, kuriuose dalyvaus ir Lietuva bei vaidins reikšmingą vaidmenį“.

Pirmąjį pusmetį politikoje, kaip sako astrologė, valdžioje gali būti „karštų galvų“ laikas, kai bus priimami beatodairiški, spontaniški sprendimai, negalvojant apie šalies, valstybės interesus.

„Po to, nuo birželio, iš karto eis kitas periodas, kai labiau gali pasireikšti Prezidentas. Jis turės daugiau įtakos ir populiarumo. Gali būti taip, kad tradicinės, regioninės partijos, žmonės, kurie labiau ekonomiškai išprusę ir labiau gina nacionalinius interesus, rūpinasi šalies saugumu, turės daugiau įtakos, vertybiškai sulauks daugiau populiarumo tarp žmonių.

Taip pat ateina sisteminiai pokyčiai į Lietuvos teisėtvarką. Tai apsivalymo laikas teismams. Gali trūkti pačių teisėjų, teisininkų. Ir jeigu buvo korupcijos teismuose, ministerijose, tai dabar ateina laikas, kai vyks etatų mažinimai, pertvarkos visų ministerijų veikloje ir korupcijos lizdų ten smarkiai pamažės“, – prognozuoja pašnekovė.

Kaip deramai pasitikti triušį ir katiną?

„Pasitikti triušį reikėjo su ugnimi. Gali būti su raudonomis žvakėmis arba žibančiomis akimis ir karšta širdimi, o nuo vasaros pasiruoškime šeimyniniams, privatiems įvykiams, didelei sėkmei stiprių, tvirtų, turinčių finansinį pagrindą, šeimų gyvenimuose, – linksmai ragina astrologė. – Svarbiausias metų sutikimo elementas – kad būtų šilta. Šilta visom prasmėm. Pirmiausia – širdžiai. Žmogus turėtų rinktis tokį Naujųjų metų sutikimą, kuriame jis jaustųsi pats savimi, mylimas ir gerbiamas. Nereikėtų sutikinėti triušiuko pavieniui. Tokiu atveju gali būti labai depresyvus, liūdnas sutikimas.“

Pasak S. Jonaitytės, šių metų talismanas galėtų būti Naujųjų metų sutikimas su šiltais, dosniais artistais – teatro, koncerto ar kito renginio aplankymas. Bet visa tai turėtų vykti neformaliai ir ne tam, kad užsidėtumėte varnelę, o tikrai toks sutikimas, kuris pralinksmina, jaudina, uždega jūsų širdis ir dvasią.

„Svarbiausia – kad būtų šventė. Triušis reikalauja šventiškų metų sutikimo – pasipuošti, su blizgučiais, nusiteikti šventei, nusiteikti dovanoti vienas kitam džiaugsmą, būti dosniems.

Be abejo, būtų idealu, jei iš pradžių nuėjus į teatrą, aplankius tėvus, atsidurtumėte miesto ar savo vietovės centre prie eglutės, kur yra pakylėtos nuotaikos žmonių, vyksta linksmybės. Į kompaniją gerai pasikviesti kokį ryškų žmogų, kuris moka uždegti, palaikyti gerą nuotaiką, pavyzdžiui, kokį Liūtą. Svarbiausia, kad nebūtų liūdesio, ašarų, kad visus suburtų“, – Naujųjų metų sutikimo subtilybėmis dalijasi astrologė, kuri taip pat atskleidžia, kad šventės metu galima pamatyti savo oponentus arba priešininkus ir su jais susitaikyti. Taip pat galima sutikti savo antrąją pusę arba pagerinti su ja santykius, jeigu jie yra pašliję.

Neišduokite Naujųjų metų sutikimo vietos!

Ant šventinio stalo būtinai turėjo būti maisto, ypač kokių nors kepinių iš vietos žemės arba tos žemės, kur švenčiate, produktų, nes triušiai be maisto sunkiai įsivaizduojami: „Bet maistas geriausia, kad būtų vegetariškas, nes triušiai yra vegetarai, bet tradiciškas, įprastas. Patiekalai turėtų būti sotūs, rankų darbo, o ne pusfabrikačiai ar egzotika, būtinai natūralūs, ekologiški.

Triušio metais daug geriama. Geriama tai, ką diktuoja vaikystės nostalgija ar kišenė: jeigu jums kažkada patiko kisielius, gerkite kisielių, jei patiko kompotas, gerkite jį“.

Stalo papuošimas, anot pašnekovės, turėjo būti tik natūralus ir ekologiškas – linas, medvilnė, šilkas, porceliano indai ir jokio plastiko, dirbtinų, sintetinių gaminių. Gali būtų puoštas natūraliomis gėlėmis, augalais. Pagal tradicijas, kurios yra būdingos tiems namams, tai vietai, kurioje esate, ne kažkoks invazinis.

„Dėl sutikimo vietos yra toks mistinis momentas: apie ją niekam nereikėjo sakyti, turėjo išlikti paslaptis. Jeigu kažkas klaustų, kur švęsite, tai iki pat Naujųjų metų niekam nereikėjo išduoti. Tai yra tiesiog metų burtas. Mes nežinome, kur yra triušio šeimyna, labai sunku rasti, kur jo tie maži triušiukai tūno“, – paslapties reikšmę paaiškina astrologė.

Pasak jos, šių metų šventė buvo labiau vyriška, tėviška. Todėl vyrai turėjo būti ryškesni, apsirengę ryškiais, ugniniais, raudonais, teatrališkais  rūbais, kad rodytų visas savo galias. Moterys atvirkščiai – turėjo atrodyti kukliai, paprastai, patogiai, bet elegantiškai, subtiliai pabrėžiančios seksualumą. Vaikų apranga laisva, jokios taisyklės suvaržymai šitai šventei nerekomenduojami. Svarbiausia, kad būtų ugnies įvairiais pavidalais – ryškios lempos, šviesa, žvakės ar blizgūs, tviskantys rūbai.

Puošnioje šventėje būtinas akcentas – papuošalai, ypač krūtinės. Tai gali būti koks ryškesnis šalikas, originalūs dizainerių ar savo rankų darbo papuošalai, būtent vienetiniai, ne masinės gamybos. Kažkas išskirtinio.

2 Komentarai

  • Žemiau jau krist tikrai jau nebeturime kur,jei tokiose ,,organizacijose“,jau turime ir savų ,,atstovų“.

  • Užsilenks tikrai tikrai

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video