Vištienos kepsneliai – kai reikia kažko paprasto, bet gardaus

 Vištienos kepsneliai – kai reikia kažko paprasto, bet gardaus

Organizatorių nuotr.

Mus dažnai užliūliuoja instagraminis patiekalų grožis: nuostabios šviesos ir skandinaviški atspalviai, lėkštės ir įrankių modernumas bei pačio patiekalo spalvingumas. Atrodo gražiai, taip pat ir gardu, tačiau pačiam pasigaminti namuose – dažnai sudėtinga. Jei esate vidutinis lietuvis, patiekalai, kurių ingredientų sąrašas viršija 10, o paruošimo tekstą skaityti užtrunka ilgiau nei įprastą anekdotą laikraštyje, tikrai nėra tai, ko norite tingų šiokiadienio vakarą.

Todėl šiandien prisiminsime patiekalą, kuris toks paprastas, toks universalus ir gardus, jog pagelbėja bet kokioje gyvenimo situacijoje. Tai – vištienos kepsneliai.

Kaip pasigaminti vištienos kepsnelius?

Kiekvienuose namuose yra vištienos file, miltų arba džiuvėsėlių ir druskos. Juk tai yra pagrindas vištienos kepsneliams pagaminti. Blogiausiu atveju, jei jūsų šaldiklyje nėra vištienos file, jums tereiks nusipirkti tik jos, visa kita jau laukia jūsų namų virtuvės spintelėje.

Jums reikės:

  • 1 kilogramo vištienos filė,
  • 1 arb. šaukštelio krakmolo,
  • puse arb. šaukštelio sodos,
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių,
  • žiupsnelio druskos,
  • miltų arba džiuvėsėlių (paniravimui),
  • aliejaus (kepimui).

Kaip matote, didžioji daugumas ingredientų tikrai yra kiekvienoje lietuviškoje virtuvėje, tad nereikia dėl nieko rūpintis. O jei turite didelį kiekį prieskonių atsargų, galite papildyti receptą mėgstamų prieskonių mišiniu. Tad pereikime prie gaminimo!

Vištieną reikia nuplauti, nusausinti ir supjaustyti gabalėliais. Gabalėlių dydį pasirenkite pagal tai, kaip planuojate valgyti. Didesni gabalėliai tinka, kuomet norite valgyti tiesiog kaip vištienos kepsnį – su bulvėmis ar ryžiais ir daržovėmis. Tačiau supjausčius juostelėmis ir išsikepus „pirštelius“ galima kramsnoti pasimirkant į padažą kaip gardų užkandį.

Kad ir kokio dydžio gabalėlius pasirinktumėte, pabarstykite druska(ir pasirinktais prieskoniais), išvoliokite sodoje, tuomet apšlakstykite citrinos sultimis ir išvoliokite krakmole. Palikite pastovėti mėsą apie 20 minučių.

Pastovėjus, kiekvieną mėsos gabaliuką kruopščiai apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kepsnelius. Geriausia, jog jie nebūtų sudėti vienas ant kito, kuo daugiau erdvės keptuvėje, tuo gražiau kepsneliai apskrus. Kepti kol plutelė paskrus, pageltonuos.

Dėl paniravimo miltais ar džiuvėsėliais, o tuo pačiu apvoliojus soda bei krakmolu, susidaro plutelė, kuri pučiasi, kepdama tampa traški, o vištiena viduje lieka sultinga ir minkšta. Tiesiog idealus patiekalas visiems gyvenimo atvejams!

Su kuo valgyti vištienos kepsnelius?

Tai patiekalas, kuris gali vaidinti tiek pagrindinį vaidmenį pietų lėkštėje, tiek tapti užkandžių karaliumi savaitgalio vakarą. Viskas priklauso nuo pateikimo ir nuotaikos.

Kaip minėjome, sprendimas kaip viskas atrodys priklausys nuo to, kokiais gabalėliais bus supjaustyta vištiena. Jei imsite visą didelę filė, ją apvoliosite prieskoniais ir pamušite mėsos muštuku, turėsite kažką panašaus į vištienos karbonadą traškia plutele. Teliks pasitaisyti šviežių daržovių salotų, išsivirti ryžių ir vuolia, pietūs paruošti!

O štai jei perpjausite vištieną į kelias dalis – jau nedideli kepsneliai. Galite pasiruošti dubenį gardžių salotų ir turėsite salotas su karšta vištiena. Idealu lengvai, bet sočiai vakarienei. 

Norite kažko paprasto, bet sotaus užkandžių stalui?  Tuomet supjaustykite vištieną siaurais gabalėliais, bus užkandžių juostelės. Šalia indelis mėgstamo padažo, galbūt vyšniniai pomidoriukai fone suteikti šiek tiek gaivumo ir vakaro filmui su draugais pasiruošta.

 Jei vištieną supjaustysite kubeliais ir iškepus sumaišysite su saldžiarūgščių padažu – pavyks vištiena kinietiškai naminiu būdu. Ryžiai virti su kiaušiniu bei daržovėmis pateikti šalia tik sutvirtins įspūdį.

Tikimės, jog privertėme atkreipti dėmesį į vištienos kepsnelius ir jie nebe atrodo kaip per paprastas, neįdomus ar nuobodus patiekalas. Kartais paprasti patiekalai yra būtent tai ko reikia, tai kas padeda sukurti šedevrus virtuvėje, kuriems niekas neatsispiria.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Skip to content