Tradicinių amatų centre – jaunųjų menininkų kūryba

 Tradicinių amatų centre – jaunųjų menininkų kūryba

Kėdainių krašto muziejaus Tradicinių amatų centro Arnetų namo salę papuošė rajono moksleivių kūrybinių darbų, sukurtų pagal Neformaliojo vaikų švietimo programas, paroda.

Dalyvauja 84 moksleiviai

Iš viso Neformaliojo vaikų švietimo programoje, kurią sudaro šešios dalys: audimas staklėmis, tautinių juostų pynimas, vėlimas iš vilnos, medžio drožyba, lietuvių liaudies keramika bei pynimas iš vytelių, dalyvauja net 84 tradiciniams amatams neabejingi ir savo įgūdžius patobulinti norintys rajono moksleiviai.

„Ypatingai džiaugiamės tais, kurie jau ne vienerius metus prisijungia prie vykdomos Neformaliojo vaikų švietimo programos.

Taip pat džiugu, jog prie vykdomų užsiėmimų prisijungė ir moksleiviai iš Kėdainių specialiosios mokyklos, kurie kuo puikiausiai parodo savo galimybes bei kūrybinius gebėjimus.

Be to, labai vertiname ir užsiėmimus vedančius, savo srities amatą išmanančius bei kompetencijos nestokojančius specialistus.

Keturiems jų, audėjai Mildai Petraitienei, tautinių juostų ryšėjai Loretai Steponavičienei, vytelių pynėjai Birutei Šimkūnienei bei vilnos velėjai Jūratei Atkočiūnienei, yra suteikti sertifikuoti tradicinių amatų meistrų vardai.

Tai tik dar kartą parodo, jog jie – iš tikrųjų savo amatą išmanantys ir kitiems savo turimą patirtį norintys perduoti specialistai“, – apie programos dalyvius ir užsiėmimus vedančius amatininkus pasakoja Kėdainių krašto muziejaus Tradicinių amatų centro Arnetų namo vadovė Regina Lukminienė bei kviečia visus neabejingus tradiciniams amatams kraštiečius užsukti ir pasigrožėti jaunųjų amatininkų rankomis sukurtais darbeliais.

[#gallery=1715#]

Populiariausias – pynimas iš vytelių

Neformaliojo vaikų švietimo programos veiklose dalyvauja nuo dešimties iki aštuoniolikos moksleivių, kurie kartą per savaitę po dvi valandas renkasi į užsiėmimus ir tobulina savo įgūdžius.

„Šiuo metu daugiausia, net aštuoniolika, rajono moksleivių lanko vytelių pynimo užsiėmimus.

Taip pat didelio dėmesio susilaukė ir visai neseniai startavusi „Vilnos kelio“ programa“, – vaikų neabejingumu tradiciniams lietuvių liaudies amatams pasidžiaugė R. Lukminienė.

Stengiasi motyvuoti

Vadovė pabrėžė, jog prie Neformaliojo vaikų švietimo programos prisijungusius dalyvius stengiasi nuolat motyvuoti.

„Geriausių kūrėjų darbai keliauja į jau tradiciją tapusį kasmet organizuojamą Lietuvos moksleivių liaudies dailės parodą-konkursą „Sidabro vainikėlis“.

Praėjusiais metais Neformaliojo vaikų švietimo programą lankanti audėja Modesta Paškevičiūtė respublikiniame šios parodos-konkurso etape užėmė garbingą trečiąją vietą.

Taip pat rajono moksleiviams, lankantiems programos užsiėmimus, metų pabaigoje bus įteikti pažymėjimai, kurie pridės papildomų balų stojant į aukštąsias tradicinių amatų mokymo įstaigas“, – tikina R. Lukminienė.

Kėdainių krašto muziejaus Tradicinių amatų centre Arnetų name eksponuojama Neformaliojo vaikų švietimo programos kūrybinių darbų paroda veiks iki vasario 1 dienos.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video